به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین اله نور کریمی تبار روز شنبه در دیدار با رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و برخی از معاونت های وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: طرح سامانه گرمسیری از مهم ترین پروژه های حوزه کشاورزی استان است که تکمیل این سامانه نیازمند بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال است.
وی افزود: برخی منابع آبی در استان از مرز خارج می شود که در صورت بهرهبرداری و ایجاد سد بر روی این رودخانه ها، از هدررفت آب این منابع جلوگیری و استان به بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در کشور و حتی منطقه تبدیل و اراضی دیم به آبی تبدیل می شود.
امام جمعه ایلام یادآور شد: استان ایلام دارای ظرفیت های بسیاری است که مورد غفلت واقع شده که از جمله این پتانسیل ها وجود درختان وحشی بلوط و بنه است که در صورت سرمایه گذاری از این ظرفیت ها امکان درآمدزایی و اشتغال برای استان و فرآوری محصولات خام درختان جنگلی استان فراهم می شود.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار اضافه کرد: این سرمایه های طبیعی خدادادی به علت نبود برنامه های خاص و سرمایه گذار هدر می رود در حالیکه می تواند به یک منبع درآمد برای استان تبدیل شود.
وی با تاکید بر اینکه استان در بخش کشاورزی ظرفیت خوبی دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه ایلام بخصوص در شهرستان دهلران یکی از قطب های تولید کلزاست، بنابراین احداث کارخانه فرآوری روغن یک نیاز و ضرورت به شمار می رود که برای ایجاد این واحد تبدیلی و تکمیلی با سرمایه گذاران و هلدینگ ها رایزنی شود.
امام جمعه ایلام گفت: ۱۱ درصد جمعیت استان ایلام عشایر کوچرو به عنوان یک قشر تولیدکننده و کم هزینه هستند که عواملی نظیر خشکسالی های مکرر، قیمت نهاده های دامی بالا، دیگر هزینه های جاری باعث ریزش جمعیت عشایر و دامداران و مهاجرت این قشر به حاشیه شهرها شده است، در حالیکه باید از جمعیت مولد و تاثیرگذار حمایت شود.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار با بیان اینکه دلال ها بیشترین سود را از خرید و فروش دام های عشایر می برند، پیشنهاد کرد: باید درصدی مشخص و متناسب با تنظیم بازار داخلی استان، دام های مازاد عشایر و دامداران خریداری و به بازارهای خارج استان یا کشور صادر شود.
نظر شما