یک فعال صنف تلفن همراه: صادرکنندگان خشکبار در واردات گوشی آیفون نقش دارند

مشهد-ایرنا- رییس اتحادیه صنف خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد ادعا کرد:صادرکنندگان خشکبار از محل ارز حاصل از صادرات خود، گوشی تلفن همراه برند "آیفون" را خریداری و این کالا را وارد می کنند.

احسان الدین تقی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکتهای واردکننده گوشی تلفن همراه نیز قراردادهایی با صادرکنندگان خشکبار منعقد می کنند تا نیازشان به برند "آیفون" در بازار تامین شود.

وی از مسوولان خواست با تدوین دستورالعمل، زمینه ای فراهم کنند تا واردات گوشی تلفن همراه برند "آیفون" را شرکتهای واردکننده تخصصی، تحت نظارت بانک مرکزی انجام دهند چون یکی از دلایل کمبود گوشی تلفن همراه برند "آیفون" در بازار، غیرتخصصی شدن واردات آن است.

رییس اتحادیه صنف خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: از آنجا که گوشی تلفن همراه با برند "آیفون" بیش از ۶۰۰ دلار قیمت دارد ارز نیمایی به آن تعلق نگرفته و شرکتهای واردکننده گوشی های تلفن همراه نمی توانند با استفاده از ارز نیمایی، این برند را وارد کشور کنند ضمن این که ثبت سفارش کالا برای واردات این برند نیز بسیار دشوار است.

تقی زاده افزود: در شرایط کنونی، واردات انواع گوشی های تلفن همراه توسط شرکتهای واردکننده با نظارت بانک مرکزی و با تخصیص ارز نیمایی به کشور انجام می گیرد اما این ارز شامل برند "آیفون" نمی شود که علت قیمت زیاد این برند گوشی است.

وی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر این که آیا تقاضا برای برند "آیفون" با توجه به قیمت زیاد آن در بازار وجود دارد اظهار کرد: گوشی تلفن همراه یک کالای مصرفی است و فردی که کارش وابسته به گوشی تلفن همراه و امکانات "آیفون" باشد با هر قیمتی آن را خریداری می کند.

رییس اتحادیه صنف خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: خوشبختانه با توجه به سیاست دولت مبنی بر اختصاص ارز نیمایی به گوشی تلفن همراه، واردات قانونی شده است و نوسانات نرخ ارز چندان تاثیری در قیمت گوشی تلفن همراه ندارد زیرا قیمت ارز نیمایی هفت هزار و ۴۰۰ دلار است و تاثیر نوسانات نرخ دلار تفاوت زیادی در این قیمت ایجاد نکرده است.

محل تامین کالاهای وارداتی از محل ارز حاصل از کالاهای صادراتی است

رییس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اصل موضوع آن است که محل تامین کالاهای وارداتی از محل ارز حاصل از کالاهای صادراتی است و این طور نیست که صادرکنندگان خشکبار، کار واردات گوشی آیفون را انجام دهند.

علیرضا ارزانی افزود: ما صادرکننده آجیل و خشکبار هستیم که صادرات آن بعد از صادرات نفت و مشتقات نفتی بیشترین ارزآوری را برای کشور دارد در واقع ما ارز حاصل از صادرات را در اختیار واردکننده قرار می دهیم و آنها واردات کالا را انجام می دهند.

وی اضافه کرد: در واقع صادرکنندگان خشکبار نه تخصصی در واردات گوشی تلفن همراه دارند و نه برایشان توجیه اقتصادی دارد که بخواهند واردات آیفون را انجام دهند.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار مشهد گفت: از سوی دیگر گوشی تلفن همراه برند "آیفون" در دنیا در برابر تقاضای زیاد آن کم است مثلا در دوبی که اصلی ترین مرکز واردکننده این برند در خاورمیانه است باید حداقل ۱۴ روز در نوبت باشید تا بتوانید گوشی تلفن همراه آیفون را خریداری کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha