۲۰ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۳۵
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84966713
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

موانع بر سر راه اجرای طرح شهر بدون مانع

۲۰ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۳۵
کد خبر: 84966713
موانع بر سر راه اجرای طرح شهر بدون مانع

شهرکرد- ایرنا- "شهر بدون مانع" یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان بهزیستی برای رفع مشکلات جامعه هدف خود و همچنین سایر افراد جامعه است که بعد از گذشت حدود هشت سال هنوز به طور کامل اجرایی نشده است و اجرای این طرح با موانع مختلف مواجه است.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری از سال ۹۹ تاکنون شهر فرخشهر به عنوان پایلوت برای اجرای طرح شهر بدون مانع به منظور استفاده معلولان، جانبازان،افراد دارای محدودیت حرکتی و سالمندان تصویب شده بود شهر-دوستدار-سالمند-در-چهارمحال-و-بختیاری-معرفی-شد که بر اساس ماده ۲ قانون جامع حمایت از معلولان این شهر مناسب‌سازی شود و الگوی برای سایر شهرها و مناطق استان باشد.

براساس ماده ۲ قانون جامع حمایت از معلولان همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظف هستند در طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند،اشتغال-و-مناسب-سازی-اماکن-عمومی-دغدغه-های-روشن-دلان-چهارمحال که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آنها برای معلولان مانند افراد عادی فراهم شود و شهرداری‌ها نیز موظف شدند از صدور پروانه احداث و پایان کار برای آن تعداد از ساختمان‌ها و امکان عمومی و معابری که استانداردهای تخصصی مربوط به معلولان را رعایت نکرده باشند، خودداری کنند.

در راستای اجرایی شدن این قانون ، با همکاری شهرداری‌ها، وزارت کشور و همچنین بهزیستی کشور طرح شهر بدون مانع تصویب شد که اجرای این طرح در چهارمحال و بختیاری در شهر فرخشهر به صورت پایلوت اجرایی شود و در سایر شهرها با همکاری شهرداری‌ها در دست بوده و است.

بر اساس مشاهدات و نتایج به دست آمده، با گذشت چندین سال  هنوز اجرای این طرح در شهر فرخشهر به عنوان شهر پایلوت به اتمام نرسیده و هم‌اکنون با مشکلات زیادی از جمله تامین اعتبار از محل اعتبارات دولتی مواجه است.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام بهزیستی چهارمحال و بختیاری هم‌اکنون ۳۲ هزار معلول زیرپوشش سازمان بهزیستی استان قرار دارند که از این تعداد ۱۳هزار نفر معلول جسمی و حرکتی، چهار هزار و۴۵۴ نفر نابینا، سه هزار و ۸۳۴ نفر دارای ناشنوا، سه هزار و ۷۵۳ نفر بیماری روانی مزمن و ۶ هزار و ۳۲۱ نفر معلولان ذهنی هستند.

یک‌هزار و ۸۳۲ معلول استان دارای معلولیت خیلی شدید، ۱۱هزار و ۲۵۹ نفر دارای معلولیت شدید، ۱۰ هزار و ۲۵۵نفر معلولیت متوسط و ۶هزار و ۸۷۲ نفر معلولیت ضعیف هستند.

اعتبارات دولتی برای اجرای طرح شهر بدون مانع پرداخت نشده است

موانعی بر سر راه اجرای طرح شهر بدون مانع

شهردار شهر فرخشهر با اشاره به اینکه اجرای طرح مناسب‌سازی معابر عمومی شهر فرخشهر از سال ۱۳۹۹ در این شهر آغاز شد، گفت: با توجه به موفق عمل کردن این شهرداری برای اجرای طرح این شهر از سال ۱۴۰۰ به عنوان شهر پایلوت برای اجرای طرح شهر بدون مانع در استان انتخاب شد.

حامد فروزنده جونقانی افزود: در این طرح، استانداردسازی معابر عمومی توسط شهرداری‌ها برای استفاده معلولان و سایر افراد در دستور کار قرار دارد که در این طرح مقرر شده به اندازه اعتبارات دولتی اختصاص داده از طرف وزارت کشور و دولت، شهرداری‌ها نیز از محل درآمد شهرداری هزینه داشته باشند، که تاکنون هزینه‌ای دولتی به شهرداری فرخشهر اختصاص داده نشده است.

به گفته وی، از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۱۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی شهرداری فرخشهر برای مناسب‌سازی معابر عمومی هزینه شده است که مصوب شد از طرف دولت ۲۰۰ میلیون تومان اسناد به این شهرداری پرداخت شود و تاکنون این میزان اسناد نیز پرداخت نشده است.

وی اظهار داشت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۵۰ هزار متر پیاده‌رو در شهر فرخشهر مناسب‌سازی و استانداردسازی انجام شده و این شهر جزء شهرهای پایلوت برتر در سطح کشور است.

فروزنده از ادامه داشتن اجرای طرح مناسب‌سازی معابر عمومی تا پایان اجرای طرح مناسب‌سازی در تمام معابر و اماکن عمومی این شهر خبر داد و گفت: اجرای این طرح در این شهر معطل دریافت اعتبارات دولتی نیست و از محل درآمد شهرداری اجرای این طرح در دست اجراست تا تمام معابر عمومی شهر مناسب سازی شود.

وی اظهار داشت: برای اجرای این طرح، واحد عمران شهرداری مناطق دارای اولویت را برای بهسازی و مناسب‌سازی شناسایی شده تا با توجه به ضرورت‌های مناسب‌سازی محیطی برای معلولان در این محدوده از معابر، نیازهای گروه‌های مختلف معلولان همچون معلولان جسمی حرکتی و نابینایان دیده شود.

اجرای طرح شهر بدون مانع در فرخشهر ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

موانعی بر سر راه اجرای طرح شهر بدون مانع

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه اجرای طرح آزمایشی شهر بدون مانع یا دسترس‌پذیر در سطح شهر فرخشهر به صورت پایلوت در دست اجراست و الگوی اجرایی مورد نظر برای این شهر در دیگر شهرهای استان نیز پیاده‌سازی شود، افزود: اجرای این طرح در شهر فرخشهر تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

علی نصیری افزود: برای اجرای طرح مناسب‌سازی اماکن عمومی در کل استان و به خصوص شهر فرخشهر تمام اصول مناسب‌سازی از جمله نصب رمپ در ورودی بانک‌ها، ایجاد دسترسی آسان به خودپرداز، رفع موانع از پیاده‌روها و خط‌کشی‌های مخصوص جامعه نابینایان در دستورکار قرار دارد.

به گفته وی، اختصاص نیافتن اعتبارات دولتی برای اجرای طرح شهر بدون مانع به شهرداری فرخشهر از مهمترین مشکلات اجرای این طرح است.

نصیری افزود: برای اجرای طرح پایلوت شهر بدون مانع در شهر فرخشهر مقرر شده بود، پارسال ۲۵۰ میلیون تومان از سوی وزارت کشور به شهرداری فرخشهر پرداخت شود که این میزان پرداخت نشده و برای سالجاری نیز مبلغ یا اسنادی تاکنون پیش‌بینی نشده است.

وی به برگزاری مداوم جلسات مناسب‌سازی اماکن عمومی در سطح استان و شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در ارزیابی جشنواره شهید رجایی به دستگاه‌های اجرایی براساس اجرای طرح مناسب سازی امتیاز داده می‌شود.

نصیری اظهار داشت:هم‌اکنون اجرای طرح مناسب‌سازی در ۵۰ درصد دستگاه‌های دولتی استان اجرا شده است.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برای اجرای طرح مناسب سازی مکان‌های عمومی از جمله مراکز درمانی، مطب‌ها، مدارس و اماکن گردشگری در سطح استان نیز با دستگاه‌های اجرایی از جمله گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی، آموزش و پرورش و نوسازی مدارس و همچنین دانشگاه علوم پزشکی رایزنی انجام شده، گفت: هم‌اکنون با همکاری دانشگاه علوم پزشکی طرح مناسب‌سازی در ۹۰ درصد اماکن دولتی این دانشگاه انجام شده و رایزنی برای اجرای طرح در اماکن خصوصی از جمله آزمایشگاه ها، مراکز فیزیوتراپی و کاردرمانی، مطب‌های خصوصی و سایر امکان درمانی و خدمات رسانی در ستور کار قرار دارد.

نصیری اظهار داشت: برای اجرای طرح در معابر عمومی و خیابانها نیز شهرداریها موظف هستند که بر اساس اعتبارات این طرح را انجام دهند.

وی به راه اندازی و احداث پارک مناسب‌سازی شده در شهرکرد خبر داد و گفت: اجرای این طرح مصوبه کارگروه مناسب‌سازی را دریافت کرده، اما هنوز اجرایی نشده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام کمیته مناسب سازی استان چهارمحال وبختیاری بیش از چهار درصد جمعیت استان از جمله معلولان، سالمندان، جانبازان، زنان باردار و مادران که کودک را با کالسکه حمل می‌کنند از خدمات مناسب‌سازی امکان عمومی بهره مند می‌شوند.

فرخشهر در ۱۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha