الگوی شهر بدون مانع در تمامی شهرهای چهارمحال و بختیاری اجرایی می‌شود

شهرکرد - ایرنا - مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌ و بختیاری با اشاره به انتخاب فرخشهر به عنوان یکی از ۹۳ شهر تعیین شده برای اجرای طرح آزمایشی شهر بدون‌ مانع یا دسترس‌پذیر،در کشور گفت: با هماهنگی‌های انجام شده بخشی از الگوی اجرایی مورد نظر برای این شهر در دیگر شهرهای استان نیز پیاده‌سازی می‌شود.

نرگس عسگری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: ۳۰ درصد از معابر شهری در چهارمحال و بختیاری برای رفت‌وآمد معلولان مناسب‌سازی شده است که در برخی مناطق همچنان مشکلاتی در نحوه اجرای مناسب‌سازی دیده می‌شود و به همین منظور الگو و دستورالعمل تعیین شده در شهر بدون مانع یا دسترس‌پذیر بنا به نظر کمیته مناسب‌سازی در اختیار دیگر شهرهای استان قرار گرفته است تا شرایط اجرایی مناسب‌تری برای این امر مهیا شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر محدوده‌ای از معابر در شهرهای استان به جز شهر فرخشهر که طرح شهر بدون مانع در آن به صورت کامل اجرایی خواهد شد، برای اجرای مناسب‌سازی بر اساس الگوهای استاندارد، تعیین شده است.

عسگری محدوده میدان بسیج تا چهارراه دامپزشکی در شهرکرد را از جمله محدوده‌های تعیین شده در این طرح نام برد و یادآور شد: علاوه بر این محدوده‌ها همچنان فرآیند شناسایی نقاط بحرانی در معابر شهری استان برای انجام مناسب‌سازی نیز در حال انجام است.

وی تاثیر این اقدامات در افزایش بهره‌مندی استان از معابر مناسب‌سازی شده را بسیار اندک دانست و گفت: به دلیل آنکه ساخت‌وسازها در تمامی مناطق شهری در حال انجام است شاید بتوان گفت که اجرای الگوی شهر بدون مانع به صورت محدود در شهرهای استان تنها ۶ درصد به آمار مناسب‌سازی معابر شهری اضافه خواهد کرد.

 مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری افزود: لازم است شهرداری‌ها نظارت بیشتری بر اجرای رعایت استانداردهای عبور و مرور معلولان در معابر شهری داشته باشند و ساخت‌وسازهای جدید را بر همین اساس به پیش ببرند.

عسگری در خصوص نحوه اجرای طرح شهر بدون مانع یا دسترس‌پذیر در فرخ شهر نیز یادآور شد: بر اساس سیاست سازمان بهزیستی کشور تعدادی از شهرها زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت برای این منظور انتخاب شده‌اند که هم‌اکنون فرآیند اجرایی آن در فرخشهر با اعتبار اولیه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال دنبال می‌شود.

ادارات و بانک‌ها در اجرای طرح شهر بدون مانع در فرخشهر همکاری اندکی دارند

رییس شورای اسلامی فرخشهر با بیان اینکه واحد عمران شهرداری مناطق دارای اولویت برای بهسازی و مناسب‌سازی افراد دارای معلولیت و محدودیت را شناسایی کرده است، گفت: با توجه به آغاز اجرای این طرح از ابتدای امسال تاکنون، کارشناسان اداره کل بهزیستی استان و همچنین امور عمرانی استانداری به طور مرتب روند اجرای این طرح را بر اساس شاخص‌های تعیین شده بررسی و ارزیابی می‌کنند.

امیر کریمی‌نژاد در گفت‌وگو با ایرنا به اجرای ۲۴ هزار مترمربع پیاده‌رو در معابر شهری فرخ شهر در ۱.۵ سال اخیر اشاره و تصریح کرد: با توجه به ضرورت‌های مناسب‌سازی محیطی برای معلولان تلاش شده است در این محدوده از معابر، نیازهای گروه‌های مختلف معلولان همچون معلولان جسمی حرکتی و نابینایان دیده شود.

وی یادآور شد: یکی از موارد مهم در اجرای طرح شهر بدون مانع به لزوم همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های مختلف باز می‌گردد چرا که در حال حاضر برخی ادارات و بانک‌ها در اجرای این طرح همراهی مناسبی با شهرداری و شورای اسلامی شهر ندارد.

کریمی‌نژاد، نظارت هر چه بیشتر معاونت امور عمرانی استانداری و الزام ادارات کل بر ورود جدی‌تر به این موضوع را به عنوان نیاز اصلی در اجرای هر چه بهتر طرح شهر بدون مانع بیان کرد.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۴۲ هزار نفر در چهارمحال و بختیاری زیرپوشش خدمات بهزیستی قرار دارند که از این تعداد ۳۲ هزار نفر را معلولان تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha