به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «علی چالهچاله» در جلسه ستاد زراعت سازمان جهاد کشاورزی، با اشاره به اهمیت کشت قراردادی افزود: موانع و مشکلات انعقاد قرارداد در کشت قراردادی رفته رفته در حال بر طرف شدن است.
وی گفت: با حل مشکلات انتظار داریم کشاورزان استان از کشت قراردادی استقبال بهتری داشته باشند.
چالهچاله در ادامه گفت: راهکار متعادل سازی تولید در بخش کشاورزی و کشت قراردادی در دستور کار این وزارت جهاد کشاورزی و از این رو مدیران و کارشناسان باید با جدیت بیشتری موضوع کشت قراردادی را برای کشاورزان تبیین کنند.
اقتصاد استان کرمانشاه متکی به کشاورزی است
وی در ادامه با بیان اینکه یک و نیم درصد اراضی کشور در استان کرمانشاه قرار دارد، گفت: کرمانشاه با بیش از ۹۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغات ؛ ۷۰۰ هزار هکتار دیم، ۲۰۰ هزار هکتار اراضی آبی و بیش از ۴۰ هزار هکتار باغ دارد.
چالهچاله همچنین بیان داشت: سالانه نزدیک به چهار میلیون و ۸۰۰ تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود و از این رو کرمانشاه یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین با بیان اینکه استان کرمانشاه ۱۶۰ هزار کشاورز فعال دارد، افزود: ۲۹ درصد اشتغال استان در حوزه کشاورزی مشغول بکارند و به نوعی اقتصاد کرمانشاه متکی به کشاورزی است.
کشت قراردادی در کشور در ابتدای مسیر است
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در این جلسه گفت: کشت قراردادی در کشور ما در ابتدای مسیر است و باید همه کمک کنیم تا بستر کشت قراردادی در کشور عملیاتی شود.
سید «مازیار احمدحسینی» مشارکت کشاورزان در این طرح در قالب بستر الکترونیکی را مهم تلقی کرد و افزود: با توجه به تاکید وزیر جهاد کشاورزی، انعقاد قرارداد مستقیم با کشاورزان از مزایای مهم این کشت به حساب می آید و با استمرار این طرح شاهد استقبال بیشتر و بهتر کشاورزان از کشت قراردادی خواهیم بود.
وی سپس بیان داشت: برای اجرای بهتر کشت قراردادی لازم است موانع دست و پا گیر رفع شود و دولت به عنوان مجری طرح باید در ارتباط با تولید کنندگان بخش خصوصی با کشاورزان تسهیل گری کنند تا کشت قراردادی در کشور نهادینه شود.
استان کرمانشاه بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.
نظر شما