به گزارش ایرنا، نیازمندیهای توسعه چهارمحال و بختیاری در مقیاس کوچکتر، مشابه نیازهای توسعهای کشور است، این استان با وجود منابع و نیروی انسانی لازم و برخورداری از منابع طبیعی، اما در زمره اُستانهای محروم کشور قرار دارد که بهنظر میرسد بهترین راهکار برای برون رفت از این شرایط ارزشآفرینی بیشتر به کمک صنعت و کشاورزی مبتنی بر دانش است.
پایین بودن سطح فناوری مزیت رقابت را کاهش میدهد
یک فعال حوزه دانشبنیان در شهرکرد در این پیوند به ایرنا گفت: همانگونه که پایین بودن و سطح فناوری، خلاقیت و نوآوری موجب وابستگی یک کسب و کار به سایر شرکتهای فناور می شود، بسیاری از صنایع چهارمحال و بختیاری برای تولید نیازمند شرکتهای داخلی از سایر اُستانهای کشور و یا محصولات شرکتهای خارجی هستند.
زهره اکبری افزود:پایین بودن سطح فناوری، خلاقیت و نوآوری مزیتهای رقابتی را کاهش می دهد و برای مقابله با این تهدید میتوان به کمک یافتههای شرکتهای دانشبنیان، مزیت رقابتی در واحدهای تولیدی استان و کشور ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: وابستگی بنگاههای اقتصادی به فناوریهای خارجی از مزیتهای رقابتی این شرکتها میکاهد و این برای کشور و استان ما که از منابع سرشار اقتصادی و ظرفیتهای نیروی انسانی برخوردار است یک ضعف به شمار میرود.
وی تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان با توجه به ظرفیتهای منطقه فعالیت خود مبتنی بر دانش بومی و به کمک توان علمی و پژوهشی پژوهشگران ، میتوانند مزیتهای رقابتی برای خود ایجاد کنند و شرکتهای صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز میتوانند به واسطه ظرفیتهای مناسبی که در حوزه نیروی کار تحصیلکرده با وجود دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در اُستان وجود دارد به این سمت حرکت کنند.
وی یادآور شد: بهطور معمول رقابت در سطوح پایین فناوری بسیار سخت، فشرده و دشوار است ولی با ورود خلاقیت و نوآوری به عرصه تولید در کنار توجه به دانش میتوان افقهای جدیدی در تولید و عرضه محصولات ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: علم و دانش به عنوان شالوده فعالیتهای واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان علاوه بر افزایش مزیت رقابتی در سایر حوزههای موثر کسب و کار مانند مدیریت بازار، پیشبینی بازار، بازاریابی و موارد مرتبط دیگر تاثیر مثبت دارد که این خود منجر به افزایش کارآیی فعالیتهای اقتصادی و سود اکتسابی آنها می شود.
این فعال حوزه دانشبنیان تاکید کرد: ماهیت بیشتر کارهای دانشبنیان نوآور بودن آنها است و این بسترساز کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری است که میتواند مزیتهای رقابتی زیادی برای استان و کشور ایجاد کند.
دانشبنیانها میتوانند معضل اشتغال چهارمحال و بختیاری را حل کنند
مدیر یک واحد فناور در پارک علم و فناوری شهرکرد در این پیوند به ایرنا گفت: بیکاری در سالهای اخیر یکی از مهمترین چالشهای مهم چهارمحال و بختیاری است، کمآبی در کنار رکود برخی صنایع به این معضل دامن زده است و از سوی دیگر با وجود تعداد زیاد جوانان تحصیلکرده، هنوز با خیل افراد جویای کار در اُستان مواجه هستیم.
زهره بنیاسدی افزود:شرکتهای دانشبنیان میتوانند بیش از هر بنگاه اقتصادی دیگر، زمینه اشتغال افراد تحصیلکرده را فراهم کنند و با توجه به ماهیت فعالیتهای انجام شده در این شرکتها که به طور معمول استفاده از فناوری نوین و دانش روز است، اشتغال ایجاد شده توسط این شرکتها موجب رضایت بیشتر از کار در بین افراد تحصیلکرده شاغل در این بخشها می شود.
وی یادآور شد:شرکتهای دانشبنیان چهارمحال و بختیاری به طور معمول موسسات خصوصی یا تعاونی کوچکی هستند که با هزینههای کمی اداره میشوند، بنابراین هزینههای ایجاد اشتغال در این واحدها بسیار کم است و میتوانند در ایجاد اشتغال با هزینه کم راهگشا باشند.
وی تصریح کرد: کمبود منابع آبی اُستان و حرکت کشاورزی به سمت مکانیزه شدن باعث شده که نتوان بر افزایش اشتغال در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری حساب ویژهای باز کرد، ولی میتوان بخش عمدهای از فارغالتحصیلان مهندسی کشاورزی اُستان را در شرکتهای دانشبنیان مرتبط با توسعه فناوری کشاورزی و دامپروری مشغول کرد و از دانش آنها در جهت افزایش بهرهوری تولید بصورت غیر مستقیم بهره برد.
وی تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند به عنوان بنگاههای اقتصادی خُرد و کوچک از ارکان اصلی توسعه و تحول چهارمحال و بختیاری محسوب شوند و نقش موثری در ایجاد اشتغال مولد در استان داشته باشند.
دانشبنیانها میتوانند اقتصاد مقاومتی را محقق سازند
مدیر یک واحد فناور در پارک علم و فناوری شهرکرد در این پیوند به ایرنا گفت: بیشتر شرکتهای دانشبنیان با توجه به کوچک مقیاس بودن و با توجه به ویژگیهای ذاتی خود توانایی بالایی در پویایی و تطبیق با شرایط را دارند و این ظرفیت میتواند روبهرو شدن با شرایط تحریم را برای این شرکتها راحتتر کند.
محمد محمدی افزود: نوآورانه بودن محصولات تولیدی شرکتهای دانشبنیان، در کنار افزایش مزیت رقابتی میتواند با توجه به اقتصاد داخلی و محلی زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتی شود زیرا وابستگی کم شرکتهای دانشبنیان به منابع خارجی به دلیل نوآورانه بودن نقطه مثبت این واحدهای اقتصادی است.
وی تاکید کرد: هدف همه شرکتهای دانشبنیان هم راستا با اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است و هر چه به این شرکتها توجه بیشتری شود این شرکتها میتوانند گامهای موثرتری برای استقلال و خودکفایی کشور بردارند.
وی تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند دغدغه واحدهای صنعتی کشور و مسوولان برای کاهش وابستگیهای اقتصادی به خارج را کم کنند و با اصلاح فرآیندها، زمینهساز افزایش بهرهوری در واحدهای تولیدی باشند که همه این موارد جزو اهداف اقتصاد مقاومتی است.
وی یادآور شد: تولید به روشهای سنتی نمیتواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد و بهکارگیری روشهای دانشبنیان میتواند منجر به تغییر روشهای تولید و حرکت به سمت تولیدات مورد نیاز برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.
حرکت صنایع استان به سمت تولید دانش بنیان
رییس واحد کیفیت و متالورژی یک کارخانه فولادی در چهارمحال و بختیاری گفت: تولید دانشبنیان نقش مهمی در افزایش کیفی و تنوع محصولات فولادی تولیدی استان دارد و عرضه محصولات نوآورانه میتواند هزینههای تولید را کاهش دهد.
امیر نوجوکی در این پیوند به ایرنا افزود: با توجه به نامگذاری امسال و اهمیت بحث دانشبنیان و تولید محصولات نوآورانه هماکنون ۱۰ طرح دانشبنیان در واحد تحقیق و توسعه این کارخانه فولادی با همکاری دانشگاههای اُستان و استانهای همجوار در دست بررسی است.
وی یاد آور شد: طرح تولید ورقهای TOC از جمله طرحهای دانشبنیان این شرکت فولادی در چهارمحال و بختیاری است که با کمک گرفتن از دانشگاهها و سازمانهای مختلف سطح اُستان به صورت حرفهای در این زمینه پژوهشهای تحقیقاتی انجام شد و اکنون تولید این محصول در این واحد صنعتی اجرا و به مرحله تولید انبوه و صنعتی رسیده است.
وی اضافه کرد:ورقهای TOC، مزیتهای بسیاری نسبت به محصولات ورقهای پوششدار گالوانیزه دارند و در بسیاری از صنایع به ویژه صنایع خودروسازی و تولید لوازم خانگی کاربردهای فرآوانی دارند.
این فعال دانشبنیان تاکید کرد: یکی از ویژگیهای این محصول، این است که دوستدار محیط زیست است و به عنوان یک محصول فولادی ارگانیک در دنیا شناخته میشود و از این محصول به عنوان گالوانیزه رنگی نیز یاد میشود.
نوجوکی یادآور شد: امکان تولید این ورق در رنگهای مختلف وجود دارد که از جمله خصوصیات بارز این محصول نسبت به گالوانیزه معمولی است و کاربران این ورقها در صورت استفاده از TOC دیگر نیازی به تهیه ورقهای رنگی ندارند.
وی تصریح کرد: رنگهای آبی، سبز و قرمز از جمله رنگهای ورقهای تولیدی این کارخانه است که از لحاظ قیمتی بسیار برای مصرفکنندگان جذاب و به صرفه است.
این فعال حوزه فولادی اظهار داشت: ویژگی مهم دیگر این محصول مقاومت آن نسبت به خوردگی است و هرچند ورق گالوانیزه معمولی در محیطهایی با شرایط عادی زنگ نمیزنند ولی ورقهای TOC پنج برابر مقاومت بیشتری نسبت به ورق گالوانیزه معمولی دارند و استفاده از آنها در صنایعی که رطوبت زیادی در آنها وجود دارد، توجیهپذیر است.
نوجوکی خاطرنشان کرد:خودروانکاو بودن ورقهای TOC این امکان را فراهم میکند که در زیر دستگاه پرس عملکرد بهتری نسبت به سایر ورقها از جمله ورق سیاه و گالوانیزه معمولی داشته باشند.
وی یادآور شد: توجه به تحقیقات میتواند کیفیت محصولات تولیدی واحدهای صنعتی را افزایش دهد و محصولات این شرکت جزوه محصولات با کیفیت در کشور است.
وی تاکید کرد:ورقهای گالوانیزه به سه دسته گل درشت، گلریز و گل متوسط تقسیم میشوند که در سالهای اخیر ورق های گلریز جزو محصولاتی هستند که در دنیا و اروپا مورد توجه صنعتگران قرار گرفتهاند.
نوجوکی افزود: ورقهای گالوانیزه دارای پوششی هستند که روی ورق سیاه زده می شود و این پوشش به طور معمول از جنس "روی" است که فعل و انفعالاتی که بر روی پاتیل مذاب ایجاد میشود منجر به ایجاد دانههایی بر روی سطح ورق تولیدی می میشود که به اصطلاح به آن "گُل" گفته میشود و اگر تراکم سطح پوشش زیاد باشد این گلها بهصورت گلریز و اگر تراکم کافی نداشته باشند، محصول تولیدی بهصورت گل درشت درخواهد آمد.
وی تاکید کرد: در صنایع به طور معمول ورقهای گالوانیزه بعد از تولید رنگ آمیزی می شوند، و در صورتیکه محصول "گلریز" باشد پوشش رنگ این گلها مشهود نخواهد بود.
وی تاکید کرد: برای افزایش مرغوبیت محصول تولیدی در قسمت کنترل کیفیت، شاخصهای مواد اولیه ورودی کنترل میشود و بخصوص بررسی می شود که "شمش روی" ورودی از عیار بالایی در حدود ۹۹.۹۹ برخوردار و خلوص و مقدار سرب و کادمیون آن بسیار ناچیز باشد.
توجه دولت به طرحهای دانشبنیان
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت استقرار صنایع پاک و دانشبنیان در استان گفت: ایجاد این صنایع در دستور کار و مورد توجه قرار گیرد.
غلامعلی حیدری استاندار-چهارمحال-و-بختیاری-از-شرکت-های-فناور-و-دانش-بنیان-دیدن کرد و تاکید دارد: این صنایع میتوانند در ایجاد اشتغال پایدار در استان موثر باشند که به حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیاز دارد.
استاندار چهارمحال و بختیاری میگوید: برای رفع بحران بیکاری و پایداری و تثبیت مشاغل در استان پرداخت تسهیلات به تنهایی کافی نیست بلکه باید از روشهای اقتصاد دانشبنیان بهره گرفت.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانشبنیان باید موتور محرکه رشد و توسعه استان باشد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نه تنها امسال را سال تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین نامگذاری کردند بلکه همواره بر ضرورت حرکت اقتصاد کشور به سمت دانشبنیان تاکید میکنند از همین رو باید تمامی فعالیتهای خود را بر این محور برنامهریزی کنیم.
به گزارش ایرنا،هماینک بیش از ۱۷۰ شرکت دانش بنیان پارک-علم-و-فناوری-چهارمحال-و-بختیاری-برای-۹۰۰-نفر-اشتغالزایی کرده است و در حدود ۹۰۰ واحد صنعتی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند که برخی محصولات تولیدی این واحدها مانند ورق گالوانیزه،ورق خودرو، چادر مشکی، آجرنسوز، مالت، موکت، خوراک آبزیان و لوازم خانگی در کشور از جایگاه و اهمیت مهمی برخوردار است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.
نظر شما