۱۵ فروردین ۱۴۰۲، ۹:۰۷
کد خبرنگار: 897
کد خبر: 85069528
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضریب‌بخشی شرکت‌های دانش‌بنیان به افزایش تولید

۱۵ فروردین ۱۴۰۲، ۹:۰۷
کد خبر: 85069528
ضریب‌بخشی شرکت‌های دانش‌بنیان به افزایش تولید

شهرکرد-ایرنا- شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در کنار بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی به عنوان ضلع چهارم تولید نقش‌آفرین کرده و به تولید در دیگر بخش‌ها ضریب دهند.

به گزارش ایرنا، سال جدید از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «رشد تولید و مهار تورم» نامگذاری شده که این مهم فرصتی مطلوب برای رفتن به سمت بهره‌وری و افزایش تولید براساس داشته‌های موجود را فراهم کرده است.

برخی از کارشناسان عقیده دارند که افزایش بهره‌وری و تولید، باعث افزایش بازار رقابت در سطوح مختلف صنعتی و غیر صنعتی می‌شود و با توجه به رقابتی‌تر شدن محیط تولید، مدیران شرکت‌های تولیدی سعی دارند با افزایش بهره‌وری و سودآوری، باعث ارتقاء عملکرد کسب و کارشان شوند.

در این راستا نقش شرکت‌های دانش‌بنیان حیاتی است، چرا که ایده‌های نو و جدید در بهره‌وری و افزایش تولید باعث می‌شود که این بازار رقابتی به افزایش کیفیت محصولات و تولیدات ختم شود و بازار داخلی و خارجی را در اختیار بگیرد و در نهایت به افزایش اشتغال و ثبات شغل موجود ختم شود.

به گزارش ایرنا، آمار سال گذشته نشان می‌دهد که ۱۰ درصد واحدهای صنعتی استان به واحد فناوری و توسعه مجهز هستند که این آمار یک چهارم واحدهای دانش بنیان استان است.

هم‌اکنون ۱۰۰شرکت صنعتی دارای واحد تحقیقی هستند که ۳۰ واحد از ین تعداد دانش بنیان و برخی واحدها در حال گذراندن مراحل ارزیابی دانش بنیان هستند در حالی که یکی از شاخص‌های مهم ارزیابی توان اقتصادی کشورها داشتن تولیدات دانش بنیان است و ایران دارای رتبه ۶۵ است.

از سوی دیگر بخشی از فعالان بخش دانش‌بنیان نیز اعتقاد دارند که در فضای رقابتی تولید، اقتصاد مبتنی بر دانش، می‌تواند با ایجاد مزیت رقابتی موجب توسعه چهارمحال و بختیاری و حل معضل بیکاری جوانان تحصیلکرده استان شود.

زهره اکبری فعال حوزه دانش‌بنیان چهارمحال و بختیاری می‌گوید: همان‌گونه که پایین بودن و سطح فناوری، خلاقیت و نوآوری موجب وابستگی یک کسب و کار به سایر شرکت‌های فناور می شود، بسیاری از صنایع استان برای تولید نیازمند شرکت‌های داخلی از سایر اُستان‌های کشور و یا محصولات شرکت‌های خارجی هستند.

به گفته وی، شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به ظرفیت‌های منطقه فعالیت خود مبتنی بر دانش بومی و به کمک توان علمی و پژوهشی پژوهشگران، می‌توانند مزیت‌های رقابتی برای خود ایجاد کنند و شرکت‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز می‌توانند به واسطه ظرفیت‌های مناسبی که در حوزه نیروی کار تحصیلکرده با وجود دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در اُستان وجود دارد به این سمت حرکت کنند.

زهره بنی‌اسدی مدیر یک واحد فناور در پارک علم و فناوری شهرکرد نیز معتقد است: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند بیش از هر بنگاه اقتصادی دیگر، زمینه اشتغال افراد تحصیلکرده را فراهم کنند و با توجه به ماهیت فعالیت‌های انجام شده در این شرکت‌ها که به طور معمول استفاده از فناوری نوین و دانش روز است، اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت‌ها موجب رضایت بیشتر از کار در بین افراد تحصیلکرده شاغل در این بخش‌ها می شود.

به گفته وی،شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به عنوان بنگاه‌های اقتصادی خُرد و کوچک از ارکان اصلی توسعه و تحول چهارمحال و بختیاری محسوب شوند و نقش موثری در ایجاد اشتغال مولد در استان داشته باشند.

به عقیده برخی دیگر از فعالان این حوزه، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند دغدغه واحدهای صنعتی کشور و مسوولان برای کاهش وابستگی‌های اقتصادی به خارج را کم کنند و با اصلاح فرآیندها، زمینه‌ساز افزایش بهره‌وری در واحدهای تولیدی باشند که همه این موارد جزو اهداف اقتصاد مقاومتی است.

ضریب‌بخشی شرکت‌های دانش‌بنیان به افزایش تولید

رییس پارک علم و فناوری چهارمحال وبختیاری با اشاره به نوپا بودن این واحد در سطح استان، گفت: هم‌اکنون ۱۶۰شرکت دانش بنیان با فعالیت یک‌هزار و ۳۰ نفر از دانش‌آموختگان و استادان دانشگاهی در استان فعال شده است.

اسماعیل پیرعلی افزود: ۳۴ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه فنی و مهندسی، ۲۴ درصد در حوزه کشاورزی، ۱۷ درصد در حوزه کامپیوتر، ۱۴ درصد در حوزه برق و ۱۱ درصد در حوزه سلامت فعالیت دارند.

وی اظهارداشت: گردش مالی این شرکت‌ها سه هزار میلیارد ریال است و میزان فروش محصولات دانش بنیان این واحدها در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال بوده که بیشتر محصولات در زمینه گیاهان دارویی، تجهیزات صنعتی، تولیدات گلخانه، هوش مصنوعی و سامانه‌های آزمایشگاهی و حوزه تجهیزات پزشکی بوده است.

رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر استفاده از پژوهش فناوری‌محور و کاربردی در سطح جامعه گفت: برای هدایت دانش‌آموختگان به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد به یک زیست بوم جدید نیاز است تا بتوان دانشجویان را علاوه بر تحصیل به سمت کسب و کار، خلاقیت و نوآوری و آشنایی با فناوری و کسب و کار جدید آشنا کرد.

پیرعلی به فعال کردن مدرسه کارآفرین و فرهنگ‌سازی در حوزه فضای دانش بنیان و کسب و کار نو به عنوان مهمترین برنامه‌های در دست اجرا اشاره کرد و گفت: برای تامین منابع مالی هیچ هسته و شرکت و واحد دانش‌بنیانی در سطح استان مشکل وجود ندارد و پارک علم و فناوری همه امکانات از جمله فضای کاری، دفتر کاری، استفاده ازفضای آزمایشگاهی و استفاده ازمشاوره هدایت را برای همه دانش‌آموختگان وفعالان برای راه اندازی واحدهای دانش بنیان فراهم می‌کند.

ضریب‌بخشی شرکت‌های دانش‌بنیان به افزایش تولید

استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به ضرورت استقرار صنایع پاک و دانش‌بنیان در استان گفت: ایجاد این صنایع در دستور کار و مورد توجه قرار گیرد.

غلامعلی حیدری تاکید دارد: این صنایع می‌توانند در ایجاد اشتغال پایدار در استان موثر باشند که به حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیاز دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری می‌گوید: برای رفع بحران بیکاری و پایداری و تثبیت مشاغل در استان پرداخت تسهیلات به تنهایی کافی نیست بلکه باید از روش‌های اقتصاد دانش‌بنیان بهره گرفت.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش‌بنیان باید موتور محرکه رشد و توسعه استان باشد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نه تنها امسال را سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین نامگذاری کردند بلکه همواره بر ضرورت حرکت اقتصاد کشور به سمت دانش‌بنیان تاکید می‌کنند از همین رو باید تمامی فعالیت‌های خود را بر این محور برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش ایرنا،هم‌اینک بیش از ۱۷۰ شرکت دانش بنیان و در حدود ۹۰۰ واحد صنعتی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند که برخی محصولات تولیدی این واحدها مانند ورق گالوانیزه،ورق خودرو، چادر مشکی، آجرنسوز، مالت، موکت، خوراک آبزیان و لوازم خانگی در کشور از جایگاه و اهمیت مهمی برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha