دانشگاه رازی مجوز آموزش زبان فارسی ویژه دانشجویان خارجی را کسب کرد

کرمانشاه- ایرنا- مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌الملل دانشگاه رازی کرمانشاه، با اشاره به جذب دانشجویان غیرایرانی در این دانشگاه از سال ۱۳۸۴ از صدور مجوز راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسی ویژه دانشجویان غیرفارسی‌زبان خبر داد و گفت: از همان زمان مرکز آموزش زبان فارسی به این دانشجویان فعال شد، اما مجوز رسمی نداشت.

«شهاب مرادخانی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از طرفی یک فضای مستقل هم برای این مرکز وجود نداشت، به‌گونه‌ای که کلاس‌های آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیر فارسی‌زبان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی با همکاری گروه‌های آموزشی زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عرب و زبان و ادبیات انگلیسی برگزار می‌شد.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌الملل دانشگاه رازی با بیان اینکه مرکز آموزش زبان فارسی در این دانشگاه هویت مستقلی از خود نداشت، گفت: از ابتدای امسال با حمایت مسوولان دانشگاه، یکی از اولویت‌های کاری خود را تجهیز مرکز و سپس درخواست صدور مجوز برای آن از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دادیم.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا، در گام ابتدایی پنج کلاس مستقل را به مرکز آموزش زبان فارسی اختصاص دادیم که به‌روزترین امکانات آموزش زبان را دارد که در معتبرترین آموزشگاه‌های زبان کشور نیز این امکانات وجود دارد.

مرادخانی تصریح کرد: در مرحله بعد، طی مکاتباتی، با مسوولان وزارت علوم رایزنی‌هایی کردیم. در سفر رییس سازمان امور دانشجویان و مدیرکل امور دانشجویان بین الملل وزارت علوم به دانشگاه رازی نیز بازدیدی از این مرکز داشتند و سرانجام در روزهای اخیر با صدور مجوز این مرکز موافقت و صادر شد.

وی در ادامه با بیان اینکه در هر ساعت حدود ۱۰۰ دانشجوی غیر فارسی‌زبان می‌توانند به صورت همزمان در این کلاس‌ها حضور داشته باشند، اعلام کرد: این مرکز زیرنظر کارگروهی متشکل از اعضای هیات علمی گروه‌های زبان و ادبیات عرب، زبان و ادبیات فارسی و زبان و ادبیات زبان انگلیسی فعالیت می‌کند.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌الملل دانشگاه رازی با بیان اینکه آموزش‌های زبان فارسی در این مرکز به صورت دو دوره مقدماتی و تداوم انجام می‌گیرد، گفت: دوره مقدماتی مخصوص دانشجویانی است که می‌خواهند در ایران شروع به تحصیل کنند و زبان فارسی را در کنار تحصیل فراگیرند.

وی ادامه داد: دانشجویانی که این دوره را می‌گذرانند، پس از پایان دوره به سطحی از یادگیری زبان رسیده‌اند که می‌توانند بدون کمک گرفتن از مترجم، نیازهای خود را در داخل و خارج از دانشگاه برطرف کنند.

مرادخانی با بیان اینکه در دوره تداوم هم دانشجویانی که به سطح میانی رسیده‌اند برای رسیدن به سطح پیشرفته به منظور سهولت در انجام پایان نامه آموزش می‌بینند، اعلام کرد: زمان آموزش هرکدام از این دو دوره حدود ۲۵۰ ساعت خواهد بود.

وی در پایان با بیان اینکه این مرکز اولین مرکز آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیرفارسی زبان در بین دانشگاه‌های استان کرمانشاه است که مجوز فعالیت از وزارت علوم گرفته، خاطرنشان کرد: این آمادگی را داریم که به دانشجویان غیرفارسی زبان در دانشگاه‌های استان و دانشگاه‌های استان‌های همجوار هم آموزش بدهیم.

به گزارش ایرنا؛ دانشگاه رازی کرمانشاه در حال حاضر دارای ۱۷ دانشکده و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی است و از دانش و تخصص ۳۱ استاد، ۱۲۲ دانشیار، ۲۷۷ استادیار، ۱۳ مربی و جمعا ۴۴۳ عضو هیات علمی در ۵۷ گروه آموزشی بهره می گیرد.

اکنون حدود ۱۲هزار نفر در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای (عمومی) و دکترای تخصصی در دانشگاه رازی کرمانشاه مشغول به تحصیلند که بیش از 700 دانشجو خارجی هستند.

دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی شد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.

با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکده‌ها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.

دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha