به گزارش ایرنا، با تاریکی شب، سرمای زمستان بیشتر بر تن و بدن افرادی که بیرون از خانه هستند نفوذ میکند و تحمل این سرما برای کسانی که نه لباس گرم، نه خانه گرم و نه غذای گرم دارند، به مراتب سختتر و طاقتفرساتر است.
دیدن منظره فردی که به جای داشتن سرپناه و حداقل امکانات، روی یک کارتن به خواب رفته، دل هر انسانی را به درد میآورد و شاید ایجاد سرپناه برای این قشر یک آرزوی همگانی باشد.
سالها است که برای رفع مشکل بیخانمانها، کارتنخوابها و آسیب دیدگان اجتماعی در نقاط مختلف کشور و از جمله در استان مرکزی، شهرداریها نسبت به ایجاد فضاهایی تحت عنوان گرمخانه اقدام کردهاند و در کنار آن بهزیستی نیز در حمایت از معتادان بیسرپناه، این افراد را پذیرش میکند تا بخشی از آلام آنان کاسته شود.
آسیب زنان بیسرپناه و کارتن خواب از مردان بیشتر است و هماکنون در اراک فضایی برای پناه دادن این قشر وجود ندارد که نیاز است تدابیر لازم در این راستا اندیشیده شود.
گرمخانه اراک آماده پذیرش بیخانمان است
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری اراک گفت: این نهاد خدماتی بر اساس مسئولیت اجتماعی خود، گرمخانهای برای افراد بیپناه و ناتوان که وضعیت مالی و سرپناهی برای اسکان ندارند در خیابان قایم مقام پس از تقاطع ادبجو ایجاد کرده است.
«سعید بیاتیان» افزود: فعالیت این گرمخانه برای ایام سرد سال است و پذیرش در این مکان از ۱۶ آذرماه آغاز شده و افراد بدون سرپناه از ساعت ۱۸ عصر تا هشت صبح میهمان این گرمخانه هستند.
وی بیان کرد: گرمخانه اراک به وسعت ۵۰۰ متر مربع است و ظرفیت فعلی آن ۳۰ نفر است، اما قابلیت افزایش تا ۱۰۰ نفر را نیز دارد.
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری اراک ادامه داد: در این مکان امکانات لازم از قبیل تخت، حمام، سرویس بهداشتی مهیا است و به افراد پذیرش شده، ملحفه یکبار مصرف، پتو، تجهیزات بهداشتی لازم، یک وعده غذای گرم در شب و یک وعده صبحانه داده میشود.
بیاتیان اظهار داشت: هماکنون در گرمخانه اراک تنها مردان پذیرش میشوند و در راستای موضوعات اجتماعی، راهاندازی گرمخانه بانوان نیز در دستور کار است.
وی گفت: از ۱۶ آذرماه تاکنون به طور میانگین هر شب پنج تا ۶ نفر در گرمخانه اراک پذیرش شدهاند و با سرد شدن هوا پذیرش بیشتر شده و شناسایی کامل از افراد پذیرش شده صورت میگیرد و در این مکان به هیچ عنوان به افراد معتاد اسکان داده نمیشود.
اختصاص یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای تجهیز گرمخانههای استان مرکزی
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز گفت: یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار برای تجهیز گرمخانههای شهرداریهای استان با هدف کمک به افراد بیسرپناه به ویژه در ایام سرد سال اختصاص یافته است.
«محمدرضا جعفری» افزود: در بررسیهای انجام شده متاسفانه دیده شده که با وجود سرمای کنونی افراد بی سرپناه زیر پل و مکانهای نامطلوب به سر میبرند که در این خصوص لازم است شهرداریها و اداره کل بهزیستی برای شیوه جمعآوری و اسکان در گرمخانهها راهکاری را ارایه دهند.
وی اظهار داشت: هماکنون ۲ گرمخانه در اراک برای مردان و زنان وجود دارد که بخش زنان خدمات ارایه نمیدهد و شهرداری قول مساعد داده تا بخش بانوان را نیز به زودی فعال کند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: در شهرستان ساوه و خمین نیز فضاهایی به عنوان گرمخانه در نظر گرفته شده که تنها مردان را پذیرش میکنند و در سایر شهرستانها، تاکنون نیازی برای ایجاد گرمخانه احساس نشده است.
جعفری گفت: لازم است اقدامات برای افزایش تعداد شلتر(سرپناه امن) در ارایه خدمات بهتر به افراد بیسرپناه و معتاد، نیز در استان مرکزی اندیشیده شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: پنج مسئله اولویتدار در مناطق حاشیه نشین استان شامل اعتیاد، وضعیت نامطلوب کالبدی محلهها، فقر، طلاق و جمعآوری پسماند شناسایی شده است که کاهش این معضلات در دستور کار جدی است.
گرمخانه با شلتر متفاوت است
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: گرمخانه با شلتر متفاوت است، افراد معتاد در گرمخانه نمیتوانند حضور داشته باشند، بنابراین شلترها برای پذیرش افراد معتاد ایجاد شده است که در اراک ۲ شلتر ویژه زنان و مردان وجود دارد.
«محمد زیدوند» افزود: در روزهای اخیر و با سرد شدن هوا، اقامت در شلتر به ویژه برای مردان افزایش داشته است.
وی اظهارداشت: ظرفیت قانونی برای شلتر اراک، ۳۰ نفر است و برای افزایش مراکز شلتر، به منابع اعتباری بیشتری نیاز است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: سرانه هزینه روزانه هر فرد در شلتر، ۲۲۰ هزار ریال در نظر گرفته شده که بسیار ناچیز است و برای تاسیس این مراکز نیز استقبالی وجود ندارد.
حمایت از اقشار آسیب پذیر در اولویت برنامهها است
استاندار مرکزی گفت: حمایت از اقشار آسیبپذیر در اولویت برنامهها است و مدیران باید در این راستا همه تلاش خود را به کار گیرند.
«فرزاد مخلص الائمه» افزود: کارتنخوابها، بیخانمانها و افراد آسیبدیده از جمله اقشار آسیبپذیر هستند که گرمخانههای استان مرکزی آمادگی کافی برای پذیرش آنها را دارند.
وی بیان کرد: هماکنون گرمخانههای استان مرکزی در شهرهای اراک، ساوه و خمین با سرد شدن هوا آماده پذیرش افراد بی سرپناه هستند.
نظر شما