ایمان اسکندرینژاد روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در مدت مشابه سال گذشته ۴۱۸ هکتار اراضی ملی تصرف شده در قالب تشکیل ۲۰۰ فقره پرونده خلع ید شده بود.
وی برخورد با قاچاق چوب و زغال را از مهمترین برنامههای این نهاد برشمرد و گفت: مشکلات اقتصادی، سود سرشار حاصل از قاچاق و نبود تناسب بین جرم و مجازات از عواملی است که منجر به شکلگیری این پدیده میشود.
اسکندرینژاد با بیان اینکه بزودی پستهای ایست بازرسی در مسیرها و گلوگاههای ارتباطی استان مستقر میشود، تصریح کرد: اگر چه در برخورد با قاچاق چوب و زعال ملاحظهکاری نمیکنیم اما از سوی دیگر بر این عقیده هستیم که اقدامات پیشگیرانه و ایجابی نیز میتواند در جلوگیری از شکلگیری این پدیده موثر واقع شود.
جانشین فرماندهی یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای مدیریت منابع طبیعی، جنگلکاری اقتصادی شامل کشت گیاهان دارویی و زراعت چوب از جمله اقدامات زیربنایی و بازدارنده در راستای پیشگیری از قاچاق چوب و زغال است.
اسکندینژاد جلوگیری از برداشت بیرویه کلوس از گونههای گیاهی ارزشمند استان را از دیگر برنامههای مهم این ادارهکل عنوان کرد و گفت: تلاش شده تا از مشارکت جوامع محلی برای حفاظت از این گونه گیاهی استفاده شود و در خصوص اعاله مدیریت در این حوزه یک طرح توجیهی تدوین شده است.
وی توزیع رایگان بذر کلوس در بین جوامع محلی را از مهمترین برنامهها برای حفظ این گونه ارزشمند دانست و افزود: در روستای سرآقاسید و روستاهای شهرستان لردگان این برنامه در حال اجراست.
جانشین فرماندهی یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری همچنین از تدوین طرح جامع مدیریت حریق در استان خبر داد و اظهار داشت: در این طرح افراد و دستگاههای تاثیرگذار و تاثرپذیر شناسایی و برای آن برنامههای عملیاتی تدوین شده است.
به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد که ۲۰ درصد آن را جنگل و ۶۲ درصد آن را مراتع تشکیل میدهد.
نظر شما