حضور جهادی پزشکان، گرمابخش قلب ساکنان مناطق محروم گلستان

گنبدکاووس- ایرنا- زدودن رنج و غم بیماری از چهره و جسم ساکنان مناطق محروم گلستان از سوی پزشکان گروه‌های جهادی، گامی برای جبران کمبودها و محرومیت‌های درمانی به‌جای مانده از سال‌های گذشته است که لبخند رضایت را بر لب ساکنان روستاهای دورافتاده نشانده و قلب مردم این مناطق را گرمای دوباره می‌بخشد.

به گزارش ایرنا، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در اقصی نقاط گلستان در سال‌های اخیر سرعت زیادی گرفته و با وجود مشکلات و تنگناهای مالی ناشی از تحریم‌، تحولات چشمگیری در این حوزه با ساخت و تجهیز پروژه‌های مهمی مانند اورژانس و بخش تروما و مرکز سوختگی بیمارستان پنج آذر، سلامت‌کده طب ایرانی و مکمل گرگان، بیمارستان فاطمه الزهرا(س) مینودشت، بیمارستان حضرت معصومه (س) آزادشهر، فاز دوم بیمارستان رسول اکرم (ص) کلاله، بیمارستان شهدای بندرگز، بیمارستان پیامبر اعظم (ص) گنبدکاووس و بیمارستان ۶۴ تختخوابی علوی مراوه تپه رخ داد.

با وجود تمام این ساخت و سازها و تجهیز مراکز درمانی برای پذیرش بیماران مهمترین معضل پابرجا، کمبود پزشک به ویژه متخصص و فوق تخصص است به‌طوری که طبق میانگین جهانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر باید ۲۳ پزشک فعالیت کنند که این عدد در گلستان ۱۴ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر است.

خالی بودن نیمی از بیمارستان‌های دولتی از پزشکان متخصص و فوق تخصص

سعید گل‌فیروزی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان، چالش اصلی حوزه بهداشت و درمان استان را خالی بودن ۵۵ درصد ظرفیت بیمارستان‌های دولتی از پزشک متخصص و فوق‌تخصص اعلام کرده است.

وی عمده دلیل نبود متخصص و فوق‌تخصص در مراکز درمانی دولتی گلستان را پایین بودن تعرفه‌های پزشکی و پرداختی‌های ماهانه به آنان به نسبت مراکز درمانی خصوصی دانست و بیان کرد: همچنین ادامه تحصیل ندادن پزشکان عمومی برای تخصص و بالاتر و گرایش آنان به کارهای آزاد همچون عمل‌های زیبایی نیز در کمبود پزشکان متخصص و فوق‌تخصص تاثیرگذار است.

حضور جهادی پزشکان، گرمابخش قلب ساکنان مناطق محروم گلستان

به اعتقاد کارشناسان حوزه بهداشت و درمان، شرایط کمبود پزشکان متخصص و فوق تخصص در مراکز دولتی و هزینه بالای مراجعه به مراکز بخش خصوصی باعث شده تا خیلی از ساکنان مناطق محروم به توصیه‌های درمانی پزشکان عمومی اکتفا کرده و در صورت تشدید بیماری پیگیر درمان تخصصی نشوند.

به گفته محمدمهدی زرگران معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان، هم اینک هزار و ۱۳۱ پزشک عمومی، ۵۱۰ دندانپزشک، ۸۰۱ پزشک متخصص و ۱۰۰ پزشک فوق تخصص در مراکز دولتی و خصوصی استان فعالیت دارند که نیاز است تعداد آنان برای ارتقای شاخص دسترسی به خدمات درمانی، افزایش یابد.

حضور پزشکان در مناطق محروم لبیک به ندای رهبری

وی افزود: پزشکان متخصص و فوق تخصص با لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب با رویکرد جهادی برای جبران بخش کوچکی از کمبود نیروهای متخصص درمانی با عضویت در گروه‌های جهادی هر ساله چندین نوبت به صورت رایگان در مناطق مختلف کشور و استان گلستان به محرومان خدمات پزشکی و درمانی ارائه می‌دهند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: امسال هم گروه‌های جهادی و درمانی با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در بخش‌های مختلف با نام‌ها "الکفیل" ویژه افراد تحت پوشش کمیته امداد در گرگان، "راه‌روشن" برای خدمات‌رسانی به مردم شهر انبارالوم و ۱۱ روستای تابعه آن در شهرستان آق‌قلا و همچنین گروه تخصصی چشم پزشکی "نوآوران سلامت" در گمیشان مستقر شدند و به صورت رایگان فعالیت کردند.

زرگران کمبود پزشکان متخصص به ویژه فعال در مراکز دولتی را از مهمترین دلایل استقبال زیاد مردم محروم گلستان از گروه‌های جهادی درمانی برای دریافت خدمات تخصصی اعلام کرد و گفت: امسال تاکنون چندین هزار نفر از مردم استان از خدمات این پزشکان نوع‌دوست بهره گرفتند.

وی بیان کرد: بیشترین کمبود پزشکان متخصص در گلستان مربوط به بخش‌های بی‌هوشی، قلب، جراحی، چشم پزشکی، رادیولوژی، ارتوپدی و اطفال است.

حضور جهادی پزشکان، گرمابخش قلب ساکنان مناطق محروم گلستان

بهره‌مندی ۳ هزار و ۵۰۰ مرزنشین از خدمات درمانی بیمارستان صحرایی اینچه‌برون

دهمین بیمارستان تخصصی صحرایی جامعه بسیج پزشکی استان گلستان پاسداشت شهید مدافع سلامت عبدالله عباسی و شهدای غواص به مناسبت هفته بسیج از دوم آذر به مدت سه روز در دبیرستان شبانه‌روزی دخترانه شریفه شهر مرزی اینجه‌برون‌ از توابع گنبدکاووس آغاز به‌کار کرد و در نهایت حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات آن بهره ‌مند شدند.

برای نخستین بار پزشکان متخصص جامعه پزشکی گلستان و گنبدکاووس در ۱۴ رشته از جمله "جراحی عمومی، قلب، چشم، ارتوپدی، زنان و زایمان، پوست، نورولوژی، جراحی مغز و اعصاب، دندانپزشکی، رادیولوژی، داخلی و عفونی، اطفال، روانشاس، طب سنتی، بینایی سنجی و تغذیه" به مردم بخش مرزی داشلی برون این شهرستان خدمات ارائه کردند.

خوشحالی مرزنشینان از حضور پزشکان متخصص

یکی از مادرانی که فرزند خردسالش را برای ویزیت پزشک متخصص اطفال آورده بود، به خبرنگار ایرنا گفت: من و خانواده‌ام از آمدن پزشکان متخصص به شهر مرزی اینچه برون خوشحال شدیم چون همسرم کارگر است و توانایی مالی برای رفتن به گنبدکاووس و هزینه بالای ویزیت پزشک و دارو را نداریم.

وی که از ذکر نامش خودداری کرد با اشاره به اینکه شغل بیشتر اهالی بخش داشلی‌برون کشاورزی و دامداری است که به سبب خشکسالی‌ چند سال اخیر، درآمدشان بسیار کاهش یافته، بیان کرد: حضور هر چند وقت یکبار پزشکان به این مناطق ضروری است زیرا بیشتر اهالی از اقشار آسیب پذیر و کم درآمد محسوب می‌شوند.

حضور ادامه‌دار گروه‌های جهادی درمانی در گلستان این بار در "کُرند"

با توجه به استقبال خوب مردم گلستان به ویژه مناطق شرقی، این بار گروه جهادی درمانی از متخصصان بیمارستان فارابی از امروز چهارشنبه ۲۳ آذر به مدت ۲ روز به صورت رایگان کار غربالگری بینایی دانش‌آموزان مناطق محروم شهر "کُرند" بخش مرزی داشلی‌برون گنبدکاووس و مناطق محروم مراوه تپه را انجام دهند.

طبق آمارهای جهانی ۲۸۵ میلیون نفر در دنیا درگیر اختلالات بینایی هستند که این عدد در ایران به ۴ میلیون می‌رسد که حدود ۶۰۰ هزار نفر از آنان نابینا هستند.

به گفته عارف کیانی سرپرست اداره کل بهزیستی گلستان، ۹ هزار و ۱۹۵ معلول بینایی در استان تحت پوشش بهزیستی هستند که ۱۶۲ نفر از آنان در گروه سنی کمتر از ۶ سال، ۵۱۹ نفر بین ۶ تا ۱۲ سال، ۵۴۶ نفر در گروه ۱۲ تا ۱۸ سال، بیش از ۷ هزار نفر در گروه ۱۸ تا ۶۵ سال و ۸۷۱ نفر بالای ۶۵ سال قرار دارند.

کارشناسان معتقدند: برخورداری از بینایی مطلوب، نقشی حیاتی در موفقیت دانش آموزان مدرسه دارد و در صورت وجود مشکلات بینایی فعالیت‌های آموزشی آنان دچار اختلال می‌شود و در صورت انجام ندادن درمان مناسب، بر فعالیت‌های یادگیری، شخصیت و انطباق‌شان با مدرسه تاثیرگذار خواهد بود.

حضور جهادی پزشکان، گرمابخش قلب ساکنان مناطق محروم گلستان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: غربالگری حدت بینایی یک روش پذیرفته شده برای شناسایی عوامل ایجاد کننده اختلال بینایی در سنین کودکی به حساب می‌آید و امکان دارد با روش‌های مختلف در گروه‌های سنی متفاوتی انجام گیرد اما هدف اصلی آن در سنین کودکی، شناخت عوامل مختل کننده دید شامل تنبلی چشم، انحرافات چشمی و عیوب انکساری است.

دکتر موسی‌الرضا شبیهی ادامه داد: بر اساس درخواست معاونت بهداشتی و هماهنگی اداره پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر برای ارایه خدمات چشم پزشکی به دانش آموزان مناطق کم برخوردار استان، مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی بیمارستان فارابی به سرپرستی دکتر سیدفرزاد محمدی فوق تخصص قرنیه و رییس اداره بینایی مدیریت غیرواگیر وزارت بهداشت با تیمی متشکل از چشم‌پزشک، اپتومتریست، پزشک، پرستار و کارشناس ارشد ارتقای سلامت روزهای ۲۳ و ۲۴ آذر برای ارائه خدمات چشم پزشکی در مرکز خدمات جامع سلامت شهر کرند شهرستان گنبدکاووس حضور خواهند یافت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: گروه هدف در این طرح، ۱۶۰ نفر از دانش آموزان ۶ تا ۱۲ ساله دارای اختلال بینایی معرفی شده از سوی آموزش و پرورش، بهزیستی و کمیته امداد شهرستان‌های گنبدکاووس و مراوه تپه خواهند بود.

شبیهی افزود: در این خدمت انسان دوستانه، برای بیمارانی که محرومیت نور چشمان آنان را کم‌سو کرده باشد عینک تجویز و فریم‌ها به صورت رایگان بین افراد توزیع می‌شود و همچنین در صورت تشخیص متخصصان، بیماران برای جراحی چشم به جراح‌های مورد نظر ارجاع داده خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha