به گزارش ایرنا، رودخانه بشار با عبور از مرکز شهر یاسوج و تقسیم این شهر به دو ناحیه سر رود شمالی و جنوبی منظره چشم نوازی را برای مردم استان و گردشگران در این شهر زیبا بوجود آورده بود اما این روزها به دلیل دست درازی های انسان ها نفس هایش به شمارش افتاده است.
تغییر کاربری های بی مورد و دست درازی به بستر و حریم، برداشت شن و ماسه از بستر این رودخانه و ورود پساب کارخانه ها و این روزها هم فاضلاب بیمارستان امام سجاد یاسوج (ع) بخشی از بی مهری های روا داشته نسبت به این رودخانه هستند.
رودخانه و پل بشار در پایین دست بیمارستان امام سجاد (ع) قرار دارد و در هفته گذشته بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با انتشار مطلبی خواستار مشخص شدن شائبه ورود پساب این بیمارستان به رودخانه بشار از طریق دستگاه های متولی شده اند.
در بخشی از بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج آمده است که "متاسفانه سال هاست که موضوعِ "تخلیه فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) به رودخانه بشار" به یکی از دغدغهها و ابهامات اصلی مردمان استان علی الخصوص ساکنان پایین دست این رودخانه تبدیل شده است.
در ادامه آن آمده است: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بدون تایید و یا رد این شائبهها از تمامی دستگاه ها و ارگان های مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیمارستان امام سجاد(ع)، سازمان محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب استان و دیگر دستگاه ها درخواست دارد که در اسرع وقت به این شائبهها پاسخ دهند که اگر موضوع تخلیه فاضلاب بیمارستان به رودخانه بشار صحت ندارد این شایعات را تکذیب و اطلاعرسانی نمایند.
با پیگیری های خبرنگار ایرنا از سازمان محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، مشخص شد که آخرین نتایج پساب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج دال بر عدم آلودگی آن است.
رئیس اداره روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: مبارزه با فساد و شفاف سازی در سرلوحه کار این سازمان قرار دارد و شفاف سازی در حوزه پساب بیمارستان امام سجاد (ع) را وظیفه خود می داند.
هادی سینایی افزود: محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی با ۲ اهرم نظارتی شامل اداره آزمایشگاه محیط زیست و آزمایشگاه معتمد، بصورت دوره ای بر پساب بیمارستان نظارت دارد.
وی ابراز داشت: پساب های تولیدی نهایتا باید در جایی تخلیه شوند. پساب تولیدی این بیمارستان پس از رفع آلودگی به چندین حلقه چاه اختصاصی بیمارستان کنار جاده می ریزد و گاهی بصورت مقطعه ای پس از پر شدن چاه و سرریز شدن در حاشیه جاده وارد رودخانه می شود.
سینایی افزود : از منظر بهداشت عمومی، سرریز شدن چاه و حرکت پساب در امتداد جاده بیمارستان مورد انتقاد است که مسئولین بیمارستان موظفند رفع ایراد نمایند، اما آنچیزی که مهم تر بنظر می رسد ، آلوده بودن یا نبودن پساب قبل از ورد به چاه است که پارامترها و معیارهای محیط زیستی هر دو آزمایشگاه دال بر آلوده نبودن پساب است.
رئیس اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سلامتی مردم خط قرمز محیط زیست است، تاکید کرد : در سنوات گذشته پساب این بیمارستان بعلت برخی نواقصات سیستمی آلوده بود که پس از اخطاریه مدت دار و عدم رفع آلودگی موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری و نهایتا منجر به محکومیت مسئولین وقت بیمارستان شد اما در حال حاضر آخرین نتایج این پساب دال بر عدم آلودگی است.
رودخانه بشار از جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد است و از رودخانههای جنوب شرقی بویراحمد علیا سرچشمه میگیرد. سرچشمه اصلی این رود نهرهای گنجگون تیز آب و تنگ سرخ است.
این رودخانه در مسیر خود از شهر یاسوج عبور میکند و پارک ساحلی رود بشار یاسوج در کنار آن قرار دارد. رودخانه بشار پس از عبور از شمال شرقی منطقه و پس از ورود به رودخانه خرسان، در پوزه شمالی دنا، از شمال مناطق بویراحمد سفلی و طیبی گذشته، با نام بارز به رود کارون میپیوندد.
نظر شما