به گزارش ایرنا جوانان در کنار سایر آحاد جامعه نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند و بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی هم توجه خاصی به بهرهگیری از پتانسیلهای قشر جوان داشتند و از طرفی طی بیش از ۴۰ سال گذشته با بها دادن به ظرفیتهای این قشر موفقیتهای زیادی بدست آمده است.
از جمله نتایج بارز میدانداری به ظرفیتهای جوانان میتوان به موفقیتهای دوران دفاع مقدس اشاره کرد که بیشتر فرماندهان ردهها و گردانهای نیروهای مسلح و بسیج را جوانان تشکیل میدادند و هر جا به ظرفیتهای جوانان بها داده شد شاهد موفقیت های زیادی بودیم.
جوانان از ارکان مهم تحقق گام دوم انقلاب به عنوان یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب مطرح هستند و ایشان همواره بر لزوم بهکارگیری جوانان متخصص و انقلابی و کارآمد در سطح کشور تاکید دارند و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب را نیازمند بهرهگیری از ظرفیتهای این قشر دانستند.
دولت سیزدهم نیز در راستای تحقق گام دوم انقلاب به دنبال استفاده از ظرفیتهای جوانان نخبه و انقلابی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور است.
مهمترین لازمه این مساله افزایش باورمندی مسوولان و شناخت و درک صحیح از ظرفیتها و مسائل و مشکلات قشر جوان است و با انجام سفرهای استانی آیت الله رئیسی رییس جمهور و وزرای دولت سیزدهم بستر این مهم فراهم میشود و دولتمردان با انجام این سفرها دغدغه مندی خود را به رفع تنگناهای عمومی جامعه و بهخصوص قشر جوان ثابت میکنند.
آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور روز پنجشنبه (۲۴ آذر ۱۴۰۱) در اولین مقصد دور دوم سفرهای استانی دولت به خراسان جنوبی سفر کرد.
همچنین در نخستین روز این سفر ۲ روزه شماری از معاونان وزیران و مدیران کل اعزامی از مرکز به عنوان نمایندگان تامالاختیار وزارتخانهها در ۲۸ دستگاه اجرایی استان حضور یافتند و با برپایی میزهای ارتباطات مردمی علاوه بر دیدار چهره به چهره با مردم، درخواستها، پیشنهادها، مشکلات و نامههای مردم را دریافت کردند و خبرنگار ایرنا بر اساس رسالت خویش خواسته های جوانان خراسان جنوبی از رئیس جمهور را جویا شد.
درک صحیح از مشکلات جوانان از دستاوردهای سفرهای استانی دولت سیزدهم
مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سفرهای استانی رییس جمهور و اعضای هیات دولت سیزدهم فرصت مغتنمی فراهم میکند که آنان از نزدیک با مسائل و مشکلات آحاد جامعه و از جمله جوانان آشنایی پیدا کنند و با درک صحیح از این تنگناها برای رفع آنها برنامهریزی دقیق و جامعه داشته باشند.
دانیال محمدی افزود: در شرایطی که رهبر معظم انقلاب بر لزوم جهاد تبیین و نهادینهسازی دستاوردها و خدمات نظام جمهوری اسلامی در جامعه تاکید دارند سفرهای استانی رییس جمهور و هیات دولت فرصتی برای آشنایی مردم با خدمات نظام و مسوولان فراهم و آنان را نسبت به خدمات نظام دلگرم میکند.
وی اظهار داشت: وقتی مردم از نزدیک مشاهده کنند که مسوولان چگونه با دغدغه تنگناهایشان را بررسی و برای رفع آنها اهتمام لازم دارند به تبع به خدمات این نظام دلگرمتر می شوند.
توجه به برپایی جلسات مشترک با جوانان و دانشجویان در سفر استانی
دبیر تشکل جمعیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند هم از رییس جمهور و دولتمردان و مسوولان ذیربط خواست که در کنار دیدار عمومی با آحاد مختلف مردم در جلسات مشترک با جوانان و دانشجویان مظالبات این قشر را به طور تخصصی مورد بررسی قرار داده و راهکارهای مقتضی برای رفع مشکلات آنان ارایه دهند.
حسین جعفرپور مقدم گفت: با توجه به مسائل و مشکلات جوانان، نیاز است مطالبات این قشر در سفرهای استانی بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
وی اظهار داشت: مسوولان بخشهای مختلف باید در سفر استانی رییس جمهور و دولتمردان آمارهای دقیق و شفاف و ملموس در بخشهای مختلف ارایه و از بیان هرگونه آمارهای غیر واقعی از شرایط موجود خودداری کنند.
وی خاطر نشان کرد: هر اندازه آمارهایی که از سوی مسوولان در سفرهای استانی رییس جمهور و دولت سیزدهم ارایه میشود دقیقتر و شفافتر و مبتنی بر شناخت صحیح از وضعیت و تنگناهای موجود باشد بهتر میتواند ملاک تصمیمگیری مسوولان در اختصاص اعتبارات و سایر خدمات لازم قرار بگیرد.
دبیر تشکل جمعیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند گفت: مشکلات سیستم حمل و نقل به عنوان مسائل و تنگناهای مهم خراسان جنوبی به مانع مهمی برای توسعه و رونق اقتصادی این خطه تبدیل شده است و نبود سیستم حمل و نقل ریلی و تعداد اندک پروازهای فرودگاه بیرجند در کاهش رغبت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این استان نقش مهمی دارد.
وی افزود: حمل و نقل، زیربنای مهم توسعه و رونق اقتصادی است و دولت سیزدهم در دور دوم سفر استانی به استان خراسان جنوبی باید برای رفع این تنگناها بکوشد.
مسوولان باید ظرفیتها و تواناییهای جوانان را باور کنند
یکی دیگر از جوانان بیرجندی هم گفت: برای آنکه مشکلات جوانان به صورت اصولی کاهش یابد دولتمردان و مسوولان این قشر را بیشتر باور کنند و به تواناییها و پتاسیلهای آنان اعتقاد داشته باشند.
سید علی موسوی اظهار داشت: کشور ما با اتکای به پتانسیلهای نسل جوان به پیروزی رسیده و در دوران دفاع مقدس هم با بهرهگیری از ظرفیت این قشر به موفقیتهای زیادی در مقابله با دشمن متجاوز بعثی و دفاع از سرحدات میهن اسلامی دست یافتیم و بخش اعظم نیروها و فرماندهان نیروهای مسلح و بسیج مردمی را جوانان تشکیل می دادند.
وی تصریح کرد: مسوولان در کنار توجه به رفع مشکلات جوانان در واگذاری مسوولیتها به این قشر هم توجه بیشتری داشته باشند اگر مسوولان از قشر جوان انتخاب شوند درک ملموستر و صحیحتری از نیازها و تنگناهای این بخش دارند.
یکی از پژوهشگران جوان شهرستان قاینات هم با اشاره به وجود ظرفیتهای متعدد این استان در زمینههای گوناگون و از جمله اقتصادی و وجود معادن غنی، تولید زعفران، زرشک و عناب و گیاهان دارویی گفت: به علت مشکلات متعدد و از جمله خام فروشی از این پتانسیلها به نحو مطلوب در مسیر رونق اقتصادی و اشتغالزایی استفاده نمیشود.
سجاد فروزان نژاد با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرین توسط رهبر معظم انقلاب گفت: با درک صحیح از پتانسیلهای اقتصادی و جهتدهی آنها در مسیر توسعه و رونق اقتصادی و بهرهگیری از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و پژوهشی و متخصصان و پژوهشگران جوان و کارآمد می توان ضمن کاهش مشکلات اقتصادی در جهت توسعه و رونق اقتصادی گامهای مهمی برداشت.
محمد علویان هم اشتغال و کارآفرینی و معضل بیکاری، بالابودن هزینههای تشکیل زندگی و اجاره بهای مسکن را از تنگناهای جوانان و از جمله دانشآموختگان دانشگاهی برشمرد.
رئیس جمهور که روز گذشته به همراه شماری از اعضای هیات دولت در نخستین سفر دور دوم سفرهای استانی دولت وارد بیرجند شد، امروز در ادامه این سفر دو روزه برای دیدار با مردم به شهرستان نهبندان سفر کرد.
آیت الله رئیسی صبح جمعه با همراهی معاون اجرایی رئیس جمهور، استاندار خراسان جنوبی و نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در دهستان «لانو» بخش «دُرح» شهرستان مرزی سربیشه نیز حضور یافت و با مردم این منطقه دیدار کرد.
سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی نوزدهم شهریور سال گذشته انجام شد که سومین سفر استانی دولت سیزدهم با ۱۰۶ مصوبه بود.
نظر شما