به گزارش ایرنا، پایگاه خبری سودان خبر روز پنج شنبه به نقل از "خمیس عبدالله ابکر" نوشت که حل بحران سیاسی جاری در سودان تنها در گرو نشستن پشت میز مذاکره است.
به گفته وی، نبود توافق سیاسی باعث ایجاد بحران اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در سودان شده است.
در همین حال، سخنگوی تشکلهای انقلابی سودان نیز دیروز با بیان اینکه تشکل ها و کمیته های انقلابی، توافق اخیر میان گروه های سیاسی و ارتش، موسوم به «توافق چارچوب» را از اساس قبول ندارند، بر تداوم اعتراضات خیابانی علیه آن تاکید کرده بود.
«فتحی دیر» تصریح کرده بود: کمیته های مقاومت و تشکل های انقلابی، توافق انجام شده اخیر میان گروه های سیاسی را نمی پذیرند و به صورت یکپارچه، آن را خیانت به انقلاب و خون شهدا می دانند.
وی گفت که تظاهرات و اعتراضات تا زمان تحقق خواست های انقلابیون ادامه خواهد یافت و آنها جایگزین دیگری برای اعتراضات خود ندارند.
فتحی دیر ادامه داد: امضای اولیه توافق میان گروه های سیاسی که موجب خوش آمد بین المللی و جهانی برای آنان نیز شده، تغییری در اصول و اهداف اعتراضات سه سال گذشته تا امروز ایجاد نخواهد کرد و هر چقدر هم از توافق های بین المللی و مداخلات در امور داخلی سودان سخن گفته شود، هرگز نخواهیم پذیرفت که دیگران برای ما تصمیم بگیرند و سرنوشت ما کشورمان را رقم بزنند. اصل تغییرناپذیر ما حق حاکمیت ملی سودان هم روی کاغذ و هم در میدان است و همانطور که در امور دیگران دخالتی نمی کنیم، انتظار داریم دیگران نیز به طور متقابل همین کار را بکنند.
از سوی دیگر «هادی ادریس یحیی» عضو شورای رهبری انتقالی سودان از همه گروه های سودانی خواسته تا به «توافق چارچوب» که اخیرا بین برخی گروه های سیاسی به امضا رسیده، بپیوندند و به تعبیر او، با یک تصمیم شجاعانه آن را امضا کنند تا امنیت و ثبات و اهداف انقلاب دسامبر سودان تحقق یابد.
وی این توافق نامه را عامل شکاف مهمی در دیوار بحران سودان دانست که به گفته او، می تواند مسیر را برای رسیدن به راه حل دایمی مسائل سودان باز کند.
هزاران شهروند از هفته گذشته در اعتراض به توافق اخیر بین گروههای غیرنظامی و ارتش موسوم به «توافق چارچوب» با هدف یافتن راه حلی برای بحران سیاسی در این کشور در خارطوم، پایتخت و شهرهای «ام درمان» و «بحری» به خیابان ها آمدند.
منابع رسانهای روز دوشنبه ۱۴ آذرماه از امضای توافقی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر داده بودند.
خبرگزاری رسمی سودان در این باره اعلام کرد که این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار میگیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقهای و بینالمللی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان با حضور نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و اتحادیه اروپا امضا شد.
این گروهها بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد. طبق توافق صورت گرفته، این قدرت انتقالی کاملا مدنی و دموکراتیک و بدون مشارکت نظامیان خواهد بود.
سودان که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از سال گذشته در پی کودتای نظامی گرفتار بحران سیاسی نیز شده است./
نظر شما