به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: رهبران اتحادیه اروپا نگران از اقدامات تجاری آمریکا، اکنون نه از دوستی با واشنگتن، بلکه شفاف و علنی از اختلافات دو کشور سخن می گویند.
رهبران اروپا می گویند که به ویژه با توجه به جنگ در اوکراین و ضرورت تصمیم مشترک برای متوقف کردن روسیه، درگیری با واشنگتن آخرین چیزی است که آنها می خواهند.
«مارگرت وستاگر» (Margrethe Vestager) معاون رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به جنگ اوکراین به اعضای این کمیسیون گفت: ما اکنون در اروپا درگیر جنگ هستیم و به جنگ تجاری نیاز نداریم.
براساس این گزارش، سیاست های تجاری آمریکا موضوع بحث نشست روز چهارشنبه اعضای کمیسیون اروپا را تشکیل می داد؛ سیاست هایی که بسیاری در این اتحادیه ۲۷ عضوی، آن را غیرعادلانه می دانند. آنها می گویند اعمال قانون مبارزه با تورم در آمریکا با اختصاص یارانه ۳۶۹ میلیارد دلاری به شرکت های آمریکایی، رقبای اروپایی آنها را از بازار پرسود آمریکا محروم می کند.
شرکای ترانس آتلانتیک مدتهاست که به تجارت آزاد بدون اعمال محدودیت ها از طریق یارانهها و حمایتگرایی به خود می بالند و بروکسل، قانون ضد تورم در آمریکا را به مثابه خیانت واشنگتن به روح رقابت عادلانه قلمداد می کند.
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا به رهبران اتحادیه اروپا گفت «عناصری در این قانون مقررات بازی را نقض می کند و علیه شرکت های اروپایی تبعیض روا می دارد».
رهبران اتحادیه اروپا دو سال قبل، از ورود بایدن به کاخ سفید استقبال کردند و آن را نشانه بازگشت روابط گرم و تعهدات دوجانبه بعد از چهار سال تنش در روابط آمریکا و اروپا در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین این کشور، قلمداد می کردند.
اختلافات تجاری در چند دهه گذشته خط قرمزی در روابط ترانس آتلانتیک بوده و با اختلاف نظر دوطرف بر سر اختصاص یارانه به شرکت های هواپیمایی و صادرات فولاد و تاثیر آن بر صادرات همراه بوده است.
فون در لاین درباره قانون ضد تورم در آمریکا گفت این قانون از سه جهت نگران کننده است: نخست منطق «کالای آمریکایی بخرید» که بخش بزرگی از این قانون را تشکیل می دهد. دوم، معافیت مالیاتی که تبعیض آمیز است و سوم یارانه هایی که می تواند به ضرر شرکت های اروپایی باشد.
وی در اظهاراتی که نشانه اقدام تلافی جویانه اروپا بر سر یارانه ها است، گفت: «باید با قانون ضد تورم اروپایی به این قانون آمریکایی پاسخ دهیم. ما باید مطمئن شویم که کمکهای سرمایهگذاری و اعتبارات مالیاتی راحتتر و سریعتر به بخشهای مربوطه میرسد».
اقدامات اتحادیه اروپا به غیر از پرداخت یارانه و حمایت از شرکت های اروپایی، می تواند شامل شکایت از آمریکا به سازمان تجارت جهانی یا اعمال تحریم های تجاری باشد.
نظر شما