به گزارش ایرنا، چند روزی است که حال و هوای شهرهای خراسان جنوبی از خبر سفر رئیس جمهور رنگ و بوی دیگر گرفته و مردم امروز برای لبیک به دعوت مسئولان، از گوشه و کنار استان، خود را به مراسم دیدار مردمی رئیس جمهور رساندند تا از نزدیک خواستههایشان را مطرح کنند.
خراسان جنوبی امروز میزبان رئیس جمهور بود که با هدف نظارت میدانی و رصد مصوبات دور نخست به این استان سفر کرده است.
دیدار مردمی یکی از مهمترین برنامههای این سفر است که در ورزشگاه آزادی شهر بیرجند پیش بینی شده بود و مردم نیز بر اساس اطلاعرسانی که از پیش شده بود ساعاتی قبل از شروع مراسم خود را به محل دیدار رساندند.
تعداد زیادی از مردم شیعه و سنی استان خراسان جنوبی از ۲ ساعت قبل آغاز سخنرانی رییس جمهور در ورزشگاه آزادی با بازشدن دربهای ورزشگاه به تدریج وارد شده و ابتدا در زمین چمن مستقر و منتظر ورود آیت الله رییسی به ورزشگاه شدند.
ازدحام جمعیت به حدی بود که تا قبل از شروع سخنرانی آیتالله رئیسی جایی برای نشستن وجود نداشت و تعداد زیادی در پایین سکوهای ورزشگاه و یا در معابر عمومی منتهی به ورزشگاه آزادی به صورت ایستاده و نشسته سخنان رییس جمهوری را گوش میدادند.
مردم شیعه و سنی استان خراسان جنوبی علاوه بر شهرستان بیرجند با وسائل نقلیه شخصی و مینیبوس و ون خود را برای استماع سخنرانی رییس جمهور خود به ورزشگاه آزادی بیرجند رساندند.
مردمی که به گفته خود رئیس جمهور نماد بصیرت، دینمداری و ولایتمداری هستند امروز گرداگرد منتخب خود در دولت سیزدهم گرد آمدند تا بگویند باز هم پای کار نظام و انقلاب میمانند.
یکی از شهروندان شهرستان بشرویه که به همراه ۵۰ نفر از پدران شهید و آزادگان این شهرستان در مراسم دیدار مردمی رئیس جمهور شرکت بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حدود ۵۰۰ کیلومتر به عشق رئیس جمهور آمدهایم تا مشکلات شهرستان را هم به سمع آیتالله رئیسی برسانیم.
محمدتقی معین، وضعیت نامناسب جادهها و بهداشت و درمان را از جمله مشکلات این شهرستان دانست و افزود: در سالهای گذشته این شهرستان گویا مورد قهر مسوولان قرار گرفته و صدای فریادمان به جایی نمیرسد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات عمده جوانان این شهرستان بیکاری است تقاضا داریم دولت سیزدهم با نگاه ویژه به این شهرستان درد و دل جوانان را شنیده و مشکل قشر جوان شهرستان را حل و فصل کند.
این شهروند بشرویهای با اشاره به قیمت بالای زمین مسکن و اجاره در شهرستان تصریح کرد: بعضا قیمت اجاره منازل مسکونی با بخشهایی از تهران برابری میکند اما جوانان بیکار از کجا هزینه دخل و خرج و مسکن را باید بپردازند.
وی تاکید کرد: وضعیت شبکه بهداشت و درمان شهرستان نامناسب و با کمبود پزشک مواجه هستیم، شهروندان برای پیگیری امور درمان خود باید به استانها و شهرهای مجاور مراجعه کنند که تقاضا داریم این مشکلات شهرستان رفع شود.
معین گفت: مردم شهرستان بشرویه وفاداری خود را به انقلاب و نظام ثابت کردهاند لذا انتظار داریم صدای ما را به دولتمردان انقلابی برسانید.
وی افزود: هدف ما از آمدن به این مراسم این است که بگوییم شهدا هر چند شما رفتهاید اما زندهاید، ما هستیم و راه شما را با قدرت و قاطعیت ادامه خواهیم داد و پشت این نظام را خالی نخواهیم کرد.
یکی از شهروندان شهرستان مرزی درمیان هم گفت: مرز از اهمیت زیادی برای نظام برخوردار است اما جوانان بیکار هستند و از روستاها میروند.
محمدعلی رضایی افزود: اگر حداقل از هر روستای مرزی ۲ یا سه نفر در بخشی از کارخانهها یا پایانه مرزی مشغول به کار شوند میتوانند ضامن جوانان دیگر روستا شوند تا با استفاده از وام بتوانند کسب و کاری راهاندازی کنند.
وی تصریح کرد: کار سخت نگهداری از مرزها را مرزنشینان انجام میدهند اما سود آن عاید افراد پولدار میشود.
این شهروند مرزنشین بیان کرد: در سالهای اخیر حق مرزنشینی به ما داده میشود که تا حدودی موجب ماندگاری مرزنشینان شده بود اما این موضوع مدتی است که برداشته شده است.
وی عنوان کرد: روزانه افراد زیادی از شهرهای اطراف به ویژه مرکز استان برای کار در پایانه به مرز میآیند در حالیکه مرزنشینان بیکار هستند، جوانان ما را دریابید.
وی یادآور شد: ۲۵ سال پیش از خانواده شهدا پول گرفتند تا زمین در اختیار ما قرار دهند آن زمان دام خود را فروختیم و این پول را دادیم اما زمین مزروعی در اختیار ما قرار داده شد و مجاز به ساخت و ساز نیستیم.
یکی از شهروندان روستای فورگ درمیان هم نسبت به نبود اینترنت در این منطقه گلایه کرد و گفت: فرزندان دانش آموز ما دو سال دوران کرونا را به سختی و مشقت پشت سر گذاشتند.
غلامرضا بهلگردی افزود: اینترنت این منطقه خیلی ضعیف است، یکی دیگر از مشکلات نبود آب شرب و راه ارتباطی درست است که انتظار داریم رئیس جمهور مشکلات ما را ویژه ببیند.
یکی از هماستانیها که از روستای محمدآباد زیرکوه آمده بود هم گفت: بنیاد مستضعفان ۸۰ خانوار زعفران کار این روستا را بیکار کرد.
برات اکبری افزود: زمینهایی که چندین سال در آن زعفران کشت میشد را دو سال قبل از ما گرفتند از طرفی هیچکس پاسخگو نیست.
یکی از نمایندگان عشایر شهرستان زیرکوه هم گفت: خشکسالیهای اخیر و گرانی نهادههای دامی عشایر را دچار مشکل کرده و قیمت نهادهها با دام همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه به همان میزان که قیمت نهادههای دامی افزایش یافته انتظار داریم قیمت دام هم زیاد شود، تصریح کرد: تاکنون ۶۰ درصد دام عشایر از دست رفته و ۴۰ درصد باقیمانده و اگر فکری برداشته نشود تا یک سال آینده مجموع دام را از دست خواهیم داد.
وی عنوان کرد: عشایر و دام در معرض از دست رفتن است در این صورت باید منتظر از بین رفتن جامعه عشایر و خیلی مشاغل زیرمجموعه آن باشیم.
وی یادآور شد: عوارض سوخت مرزنشینان از اوایل سفر رئیس جمهور به استان پرداخت نشده است در حالیکه با پرداخت این پول میتوان جلوی مهاجرت مرزنشینان را گرفت.
عضو شورای روستای سینیدر از توابع شهرستان قاینات هم گفت: این روستا با جمعیت بالای ۱۷۰ خانوار و ۵۰۰ نفر جمعیت فاقد آب شرب است.
اسماعیل فرخی اظهار داشت: در روستا اینترنت نداریم و مردم برای استفاده از نت به بالای کوهها میروند، که بسیار خطرناک است و انتظار داریم دولت این مشکلات را رفع کند.
یکی از شهروندان که از روستای بارنجگان در نقطه صفر مرزی زیرکوه آمده است ضمن تشکر از رئیس جمهور بابت سفر به خراسان جنوبی و اینکه بدون شک خدا آیتالله رئیسی را برای جمهوری اسلامی فرستاده است، گفت: رئیس جمهور نقطه قوتی برای کشور است و میتواند بسیاری از مشکلات را حل و فصل کند.
وی بیان کرد: این روستا ۲ هزار نفر جمعیت دارد و از ۱۵ سال قبل به ما میگویند اولویت اول استان در این روستا احداث سالن ورزشی است اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
محمدی اظهار داشت: احداث سالن ورزشی در این روستای مرزی با افغانستان و با ۵۰۰ دانش آموز یک مطالبه بحق است و انتظار داریم مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه در شهرستان زیرکوه در زمینه قرآنی واقعا دچار مشکل هستیم، تصریح کرد: مقام معظم رهبری یکی از دغدغههای امروز جامعه را پیگیری موضوعات قرآنی و تربیت قرآن آموز دانستند اما در این شهرستان دارالقران نداریم در حالیکه ۱۵ سال قبل عملیات اجرایی یک پروژه آغاز شده است.
رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیات دولت در نخستین سفر دور دوم سفرهای استانی دولت صبح پنجشنبه وارد بیرجند شد.
بخش مایع پروژه مدول دوم تصفیهخانه شهر بیرجند با اعتبار ارزی معادل ۲۳ میلیون یورو امروز با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید و آیت الله رئیسی از کارخانه کویر تایر نیز بازدید کرد.
دیدار مردمی رئیس جمهور در ورزشگاه آزادی بیرجند از برنامههای اولین روز این سفر بود و رئیس جمهور در ادامه این سفر ۲ روزه ضمن سفر به شهرستان نهبندان، در نشستهای مختلف نیز شرکت میکند.
سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی نوزدهم شهریور سال گذشته انجام شد که سومین سفر استانی دولت سیزدهم بود.
نظر شما