استاندار خراسان شمالی: بانک‌ها روند دریافت وام به کشاورزان را تسهیل کنند

بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: کشاورزان برای توسعه بخش کشاورزی و اجرای طرح های آبیاری نوین نیاز به نقدینگی دارند که بانک‌ها باید روند پرداخت وام را به این قشر زحمتکش تسهیل کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز شنبه در جلسه ستاد زراعت خراسان شمالی اظهار کرد: این خطه سال های خشکسالی را سپری می کند و نهادهایی همچون بانک ها و صندوق توسعه کشاورزی در این مواقع نقش خود را باید به خوبی ایفا و از این قشر زحمتکش حمایت ویژه کنند.

وی افزود: افزایش راندمان تولید، بهره وری بالا و توسعه کشاورزی دانش بنیان نیازمند تسهیلات و خط اعتباری ویژه برای مکانیزاسیون کشاورزی است که همه بانک های استان به ویژه بانک تخصصی کشاورزی در این زمینه بیشتر ورود کنند و کشاورزان را مورد حمایت قرار دهد چرا که این قشر برای افزایش تولید به ابزارهای جدید و نوین نیاز دارند.

حسین نژاد ادامه داد: بانک های استان طبق قانون باید ۱۵ درصد از منابع خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند اما متاسفانه برخی از بانک ها از این میزان کمتر پرداخت می کنند.

وی همچنین خواستار اصلاح استمهال تسهیلات کشاورزی شد و افزود: مردم به ویژه بهره برداران بخش کشاورزی باید از این موضوع استفاده کنند.

حسین نژاد در بخش دیگری از سخنانش بر کشت قرار دادی تاکید کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت طرح بسیار مطلوبی است که اینک باید کشاورزان را ترویج به کشت قراردادی کنیم تا با خیالی آسوده به کشت و کار بپردازند و بر اساس این طرح کشاورزان در تهیه کود و سایر موارد مورد حمایت دولت قرار می گیرند.

استاندار خراسان شمالی از مسوولان بخش کشاورزی و همچنین کارشناسان این حوزه خواست تا طرح الگوی کشت را ترویج و اطلاع رسانی کنند.

توسعه روش های نوین زراعت

حسین نژاد بر توسعه روش های نوین زراعت تاکید کرد و افزود: برای جبران کاهش بارندگی و خشکسالی باید به سمت روش های جدید از جمله کشت کف‌کاری غلات رفت که نتایج خوبی نیز دارد و همچنین باید از ارقام های مقاوم به خشکی و کم آب طلب استفاده کرد.

وی افزود: طبق ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی امسال کشت محصولات در سطح ۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم خراسان شمالی در نظر گرفته شده است که اتفاق خوبی است و باید این بخش توسعه یابد تا باعث افزایش درآمد کشاورزان، افزایش تولید و اقتصادی شدن حوزه کشاورزی شود.

استاندار خراسان شمالی گفت: هواشناسی کاربردی را باید مد نظر داشته باشیم و با توجه به تغییرات دمایی و کاهش بارندگی به سمت فعالیت های دانش بنیان و تحقیقاتی گام برداشت.

وی اظهار کرد: بهره برداران در بحث کودهای شیمیای باید مصرف بهینه را مد نظر قرار دهند و در مصرف کود و نهاده بر طبق اصول علمی و نظر کارشناسان عمل کنند.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha