۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۰۷
کد خبرنگار: 785
کد خبر: 84973210
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازار جهانی نانومواد تا سال ۲۰۳۰ به ۳۲٫۷۷ میلیارد دلار می‌رسد

تهران - ایرنا - ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در گزارشی تاکید کرد: بازار جهانی نانومواد تا سال ۲۰۳۰ میلادی براساس پیش‌بینی‌ها به ۳۲٫۷۷ میلیارد دلار می‌رسد که رشد ترکیبی سالانه ۱۴٫۹ درصد را در بازه زمانی ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ تجربه می‌کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، براساس این گزارش، کاربردهای بالقوه نانومواد تا هفت سال آینده در بخش های الکترونیک، زیست پزشکی، تحویل دارو و اپتیک خواهد بود. همچنین فناوری نانو در صنعت مراقبت‌های بهداشتی در کاربردهای مختلف مانند ضدعفونی، عصب شناسی و اختلالات قلبی عروقی به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طبق گزارش این ستاد، پیش‌بینی می‌شود بخش نانومواد تیتانیوم (Ti) در این مدت ۱۶٫۳ درصد رشد ترکیبی سالانه را تجربه کند. صنعت مواد شیمیایی به‌دلیل مقاومت عالی در برابر خوردگی بزرگ ترین کاربرد نانومواد تیتانیوم است. صنعت هوافضا دومین کاربرد بزرگ به دلیل قدرت بالا و چگالی کم و همچنین توانایی آنها در برابر دمای زیاد و کرایوژنیک است.

در این گزارش همچنین پیش‌بینی شده است که حوزه رنگ و پوشش در این دوره ۱۳٫۴ درصد رشد کند. پوشش‌های مبتنی بر نانو به طور گسترده‌ای برای کاربرد سطوح و محافظت استفاده می‌شود که انتظار می‌رود تقاضای نانومواد را در دوره پیش‌بینی افزایش دهد.

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در این گزارش پیش بینی کرد اروپا در هفت سال آینده بر این بازار مسلط شده و انتظار می‌رود در دوره پیش‌بینی به دلیل افزایش تقاضای صنعت دارویی ۱۱٫۸ درصد رشد را تجربه کند.

براساس این گزارش، افزایش سرمایه‌گذاری در آلمان منجر به پیشرفت‌های فناوری در بخش انرژی تجدیدپذیر همراه با توانایی نانومواد در افزایش کارایی سلول‌های خورشیدی آلی شده است.

بازیگران برجسته در این بخش از راهبردهای مختلف تجاری مانند توسعه تجارت و محصول، ادغام شرکت و همکاری برای رقابت در بازار جهانی نانومواد استفاده کرده‌اند، علاوه بر این، چندین شرکت و دانشگاه برای یافتن کاربرد نانومواد در داروها و تشخیص بیماری‌ها مشغول فعالیت‌های تحقیق و توسعه هستند.

فناوری نانو همچنین در صنعت الکترونیک برای ساخت حسگرهای نانو، نانوالیاف و نانولوله‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، در باتری‌های چاپی سه‌بعدی، الکترودهای تخریب‌پذیر و تراشه‌های فوق‌العاده انعطاف‌پذیر نیز کاربرد دارند. این فناوری همچنین در تصفیه فاضلاب و از بین بردن ذرات فلزی معلق از سیستم‌های آبی استفاده می‌کند.

ستاد ویژه فناوری نانو در این گزارش تاکید کرد: پیشرفت‌های سریع در فناوری مراقبت‌های بهداشتی، توسعه در صنعت تشخیص پزشکی و چندین مزیت در برنامه‌های تصویربرداری پزشکی پیش‌بینی می‌شود که این بازار را گسترش دهد. علاوه بر این، افزایش تمرکز بر تحقیقات مربوط به افزایش هزینه‌های دولت در مورد تحقیقات و توسعه دارویی و زیست‌فناوری، انتظار می‌رود که در دوره پیش‌بینی رشد بازار جهانی نانومواد را در افزایش دهد.

نانومواد بیشتر برای اهداف تجاری و تحقیقاتی سنتز می‌شوند. مواد اولیه توسط تولیدکنندگان تجاری برای تولید در مقیاس بزرگ و توسط آزمایشگاه‌های تحقیقاتی برای تولید در مقیاس کوچک تهیه می‌شود. نانومواد در آزمایشگاه‌ها برای اهداف تحقیق تولید می‌شود که در آن این نانوذرات برای استفاده در کاربردهای بالقوه مورد مطالعه و کاوش قرار می‌گیرند.

نانومواد اکسید آلومینیوم به دلیل خاصیت ساختاری و فیزیکوشیمیایی غیرمعمول آن‌ها مانند مقاومت زیاد در برابر استرس مکانیکی، سایش و مواد شیمیایی در طیف متنوعی از برنامه‌ها استفاده می‌شود. انتظار می‌رود هزینه کم آماده‌سازی و سهولت در دسترس بودن نانوذرات اکسید آلومینیوم باعث شود تقاضای آن‌ها در طول دوره افزایش یابد.

این ستاد در گزارش خود خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود ارزیابی سمیت نانوذرات یکی از مهم ترین محدودیت‌های این صنعت باشد. افزایش تولید نانوذرات منجر به تقویت نیاز به روش‌های استانداردتر و قابل اطمینان تر برای ارزیابی مضر بودن نانوذرات تحت شرایط مختلف بیولوژیکی، دوز و قرار گرفتن در معرض شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha