به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به دوحه، جامجهانی ۲۰۲۲ در حالی امشب با برگزاری فینال آرژانتین و فرانسه به خط پایان میرسد که فسیتوال هواداران فیفا در البیدا پارک دوحه در ایام جامجهانی روزهای شلوغی را تجربه کرد؛ فستیوالی که تماشاگران علاوه بر تماشای فوتبال روی نمایشگرهای بزرگ، میتوانستند با سر زدن به بخشهای جانبی و غرفههای حامیان فیفا یک شب خاطرهانگیز را برای خودشان ثبت کنند. موزه فیفا یکی از غرفههای پرطرفدار و شلوغ فن فست البیدا پارک دوحه بود که مورد توجه زیادی قرار گرفت.
موزه فیفا در بخش شمالی فن فست البیدا پارک قرار گرفته است، یک موزه جمع و جور که بخشهای مختلف آن بیشتر روی تاریخ جامجهانی متمرکز شده است، به طوری که بازدید کنندگان در کمترین زمان ممکن میتوانند با یک دور سریع تاریخ جامجهانی را مرور کنند.
مرور ۹۲ سال خاطره در چند دقیقه
پس از ورود به موزه، اولین بخش، مرور کوتاه و جالب دورههای مختلف جامجهانی از گذشته تا امروز است، رقابت هایی که اولین دوره آن سال ۱۹۳۰ به میزبانی اروگوئه برگزار شد. در این موزه ۲۱ دوره برگزار شده جامجهانی به صورت خیلی خلاصه و جالب توجه برای هواداران فوتبال معرفی شده است.
در معرفی هر دوره از جامجهانی علاوه بر یک پوستر که ستارهها و اتفاقهای آن جام را به نمایش گذاشته است، نمادها و یادگاریهایی هم از هر دوره هم به چشم میخورد، از دستکش و پیراهن فوتبالیستهای معروف گرفته تا مجلات قدیمی و کفش فوتبال.
پس از هر چند دوره که با یک محفظه از هم جدا شدهاند،یک نمایشگر کوچک، فیلمهایی از مسابقات این دورهها را نمایش میدهد تا علاوه بر قالب تصویری، بازدید کننده ویدئوهای مربوط به دورههای مختلف جامجهانی را هم تماشا کند.
ژول ریمه پیدا شد
یکی دیگر از بخشهای پربازدید موزه فیفا، ماکت جام ژول ریمه، اولین کاپ جامجهانی است، ماکتی که در اندازه واقعی تهیه شده و در داخل یک محفظه شیشهای در مرکز موزه برای بازدید قرار گرفته و کمتر تماشاگری در بازدیدش، فرصت عکس یادگاری را با آن از دست میدهد.
این جام که نسبت به کاپ فعلی کوچکتر است، توسط مجسمهسازی فرانسوی بهنام آبل لافلئور طراحی شده و در سال ۱۹۴۶، این جام به ژول ریمه که رئیس فیفا و ایدهپرداز برگزاری جامجهانی فوتبال بود، تغییر نام یافت.
پس از سومین قهرمانی تیم ملی فوتبال برزیل در جامجهانی فوتبال ۱۹۷۰ مکزیکو سیتی، جام ژول ریمه بهطور دائم به کنفدراسیون فوتبال برزیل سپرده شد. این جام دو بار ربوده شد و در واپسین سرقت، جام ذوب شده بود و کنفدراسیون فوتبال برزیل ماکتی از آن را ساخت و نگهداری کرد.
طرح کنونی کاپ جامجهانی از سوی هنرمندی ایتالیایی بهنام سیلویو گاتزانیگا برای جامجهانی فوتبال ۱۹۷۴ آلمان غربی ارائه و توسط فیفا پذیرفته شد.
پیراهن ایران قدیمی بود!
بخش دیگر موزه که به جامجهانی قطر بر میگردد، نمایش پیراهنهای ۳۲ تیم حاضر در مسابقات است. در این بخش پیراهن تیمها در یک فضای نیم دایره مانند به نمایش گذاشته شده و توجه هواداران از ملیتهای مختلف را به خودش جلب میکند.
بازار عکس یادگاری و سلفی هم در این بخش داغ است و هواداران با پیدا کردن پیراهن تیم کشورشان یا تیم محبوبشان با آن عکس میگیرند.
پیراهن تیم ملی فوتبال کشورمان هم اگر چه در بین ۳۲ تیم قرار گرفته است اما در موزه فیفا نمونه قدیمی پیراهن تیم ملی به نمایش گذاشته شده و خبری از پیراهنی که تیم ایران در جامجهانی به میدان رفت، نیست.
زعفران ایرانی برای هواداران فوتبال
فروشگاه یکی از بخشهای جذاب موزه فیفا است، در این فروشگاه محصولات و نمادهای مرتبط با جامجهانی قطر به فروش میرسد، از پیراهن و تیشرت و دستبند و توپ گرفته تا لیوان و کوله پشتی و دیگر وسایلی که به عنوان نمادهای مسابقات تهیه شده است تا هواداران فوتبال در بازگشت به کشورهایشان یک یادگاری از ورلدکاپ قطر به همراه ببرند.
نکته قابل توجه در فروشگاه موزه فیفا، فروش زعفران ایرانی در بسته بندیهای شکیل و مخصوص جامجهانی است که به بازدیدکنندگان ارائه میشود تا با عرضه این محصول، کشورمان هم نمادی در فروشگاه موزه فیفا برای عرضه به تماشاگران داشته باشد.
نظر شما