مرتضی فاخری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: طبق پیش بینی های هواشناسی دریایی انجام شده اکنون سرعت بادهای شمال شرقی در محدوده دریایی و بندری مرکز هرمزگان از جمله بنادر قشم، بندرعباس، هرمز و لارک حداکثر به ۳۰ نات (۵۵ کیلومتر) بر ساعت و ارتفاع موج دریا به بیش از پنج پا (حدود ۲ متر) رسیده که باعث مواج شدن دریا شده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی هواشناسی دریایی و همچنین افزایش سرعت باد و به دنبال آن، تلاطم دریا در آب های محدوده جزیره قشم، فعالیت بندر مسافری شهید ذاکری قشم متوقف شده است.
کارشناس هواشناسی دریایی اداره بنادر و دریانوردی قشم توضیح داد: اسکله های گردشگری کندالو، شیبدراز و دیرستان برای سفر گردشگران به جزیره هنگام نیز در روز دوشنبه به دلیل افزایش سرعت بادهای شمال شرقی، تعطیل است.
فاخری اضافه کرد: بازگشایی مجدد این بندر و اسکله های گردشگری یادشده، منوط به احراز شرایط مساعد جوی خواهد بود.
وی گفت: باد نشئی یا نعشی (Nasi) بیشتر از سمت شرق و شمال شرقی در اواخر پاییز و فصل زمستان، کرانه های هرمز و نواحی اطراف را تحت تاثیر قرار می دهد و در جابهجا کردن ابرها و یا در اصطلاح محلی در نو و کهنه کردن ابرها، موثر افتاده و نوید باران را می دهد.
این کارشناس هواشناسی دریایی افزود: عدهای بر این باوراند که باد نعشی از جانب (النعش) می وزد و علت نام گذاری آن نیز به همین دلیل است. نحوه وزش آن ناگهانی و نسبتا شدید و سرعت باد نیز به فراتر از ۳۰ نات می رسد و همراه با سرما و گاهی اوقات با ابر و بارندگی است و بیشتر از چند روز ادامه پیدا می کند. در ضمن با ۲ نوع باد نعشی کوچک و نعشی بزرگ شناخته می شود که نعشی کوچک تا سه روز و نعشی بزرگ هم معمولا تا هفت روز ادامه خواهد داشت که سه روز اول بسیار شدید خواهد بود و احتمالا از بادی است که از مراکز کم فشار آسیا سرچشمه می گیرد و به سوی خلیج فارس رانده می شود.
وی اظهار داشت: از موارد تشخیص باد نعشی کوچک و بزرگ در این است که اگر باد نعشی در تلاقی با سپیده دم با جزر آب بود، در ادامه با نعشی کوچک مواجه هستیم و اگر با مد صبحگاهی مواجه شدیم، با نعشی بزرگ و شدید مواجه خواهیم شد.
فاخری بیان کرد: این باد به ندرت پیوسته و یکنواخت و در مدت زمان طولانی در جهت و سرعت ثابت باقی می ماند؛ بنابراین زمانی بیش از ۱۰ دقیقه برای تشخیص و اظهار عقیده لازم است و از علایم آن گرد و خاک ناگهانی است و بیشتر از نیمه شب به بعد با شدت و تا ظهر ادامه خواهد داشت و به تدریج از سرعت آن کاسته خواهد شد و دوباره در شب بعدی با همان شدت شروع به وزیدن خواهد کرد.
شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.
۹ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم فعالیت میکنند.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما