محمدرضا یافتیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال یک هزار و ۲۶ راس قوچ و میش در این منطقه از استان مشاهده و سرشماری شد که امسال تعداد آنها به یک هزار و ۱۷۹ راس رسیده است.
وی با بیان اینکه در این سرشماری قریب ۶۲ راس کل و بز، سر شماری شد که در سال گذشته ۴۴ راس بود، اضافه کرد: این سرشماری طی ۲۷ و ۲۸ آذر امسال با حضور ۳۲ نفر محیطبان و کارشناس اداره کل انجام شد.
این مسوول ادامه داد: قوچ، میش، کل و بز از گونه های شاخص این منطقه محسوب می شود اما اولویت و تمرکز در این سرشماری بر روی قوچ و میشها بود چرا که امنیت بیشتری دارند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۲ پاسگاه واقع در این منطقه به صورت شبانه روزی حضور دارند و یک پاسگاه دیگر در منطقه دندی فعال است و به صورت مستمر مشغول گشت زنی در پناهگاه حیات وحش انگوران هستند.
یافتیان تصریح کرد: مستعد بودن، پایش و کنترل دقیق، مدیریت مطلوب، جلوگیری از شکار و پیشگیری از تخریب طبیعت در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران از جمله دلایل مهم افزایش قوچ و میش های موجود منطقه است.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده انگوران یکی از قدیمی ترین مناطق ایران با مساحتی برابر با ۹۲ هزار و ۲۹۷ هکتار است که از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته و یکی از بهترین زیستگاه های قوم و میش نژاد ارمنی کشور محسوب می شود.
پوشش گیاهی منطقه به طور عمده از لاله واژگون، درمنه، چوبک، گون، کلاه میرحسن، لاله، شقایق، کما، مرزه، شکر تیغال و گل حسرت به همراه درختان و درختچه هایی نظیر بنه، بادام، خینجوک، شیرخشت، زرشک، گردو و سنجد تشکیل شده است.
این منطقه زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی و پازن (کل و بز) و دیگر گونه های جانوری از جمله خرس قهوه ای، روباه معمولی، سیاه گوش، سمور سنگی، کبک دری و چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی چون سفید رودخانه ای، سس، زرده پر و اسبله است.
پناهگاه حیات وحش انگوران نیز که در جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران واقع شده از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته و از سال ۱۳۵۴ نیز به پناهگاه حیات وحش تبدیل شده و دارای مساحت ۲۹ هزار و ۸۳۳ هکتاری است.
نظر شما