دکتر زهرا نهبندانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از علل عمده عدم اقدام برای واکسیناسیون در این درصد کم این است که برخی از این افراد مخالف با واکسن و معتقد به درمان سنتی هستند و برخی افراد نیز به دلیل ابتلا به بیماری یا مشکلات خاص نظیر حساسیت به اجزاء واکسن قادر به تزریق واکسن نیستند.
وی ادامه داد:بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سینا از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون ۱۲۳ هزار و ۱۹۷ نفر واکسن سرخک را در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی دریافت کردهاند که از این تعداد افراد واکسینه شده بیش از ۶۷ درصد و معادل ۸۳ هزار و ۹۳ نفر در مشهد بودهاند.
رییس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال ۱۴۰۰ براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سینا، ۲۱۰هزار و ۸۴۲ نفر از جمعیت زیر پوشش این دانشگاه واکسن سرخک دریافت کردند.
نهبندانی با بیان این که گروه هدف واکسیناسیون سرخک، کودکان هستند که در دو نوبت ۱۲ ماهگی و ۱۸ ماهگی این واکسن را دریافت می کنند افزود: واکسیناسیون سرخک برای افراد بزرگسال در شرایط خاص و با تجویز پزشک انجام میشود.
وی ادامه داد: راههای انتقال بیماری سرخک از فرد به فرد از طریق ذرات آئروسل و نیز تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلوی فرد بیمار است.
رییس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسیناسیون به موقع بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری سرخک است و در صورتی که فرد مبتلا در منزل بستری است باید حتی الامکان سایر افراد خانواده، به ویژه کودکان، در تماس نزدیک با وی نباشند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما