مهمتر از ثبت جهانی آیین‌ها حفظ و انتقال آنها به نسل‌های آینده است

تهران - ایرنا - قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و معاون میراث‌ فرهنگی گفت: انتقال آیین‌ها به نسل جدید از اهمیت بالایی برخوردار است و مهم‌تر از ثبت این آیین‌ها حفظ آن‌ها و انتقال به نسل‌های آینده است.

به گزارش ایرنا از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آیین پنجمین یادمان یلدا سه شنبه شب با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و معاون میراث‌فرهنگی کشور، بیژن مقدم مدیر مجموعه کاخ‌های نیاوران و جمعی از پیشکسوتان در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

دارابی در این مراسم گفت: اجداد و نیاکان ما در طول تاریخ یلدا را به قدمت نوروز برگزار می‌کردند و برخی بر این اعتقاد هستند که برای یلدا نمی‌توان تاریخی را تعیین کرد؛ چرا که این آیین نسل به نسل حفظ و به دست ما سپرده شده است.

وی با اشاره به ثبت جهانی یلدا که به تازگی صورت گرفت، افزود:‌ هر اثری که ثبت جهانی می‌شود دیگر متعلق به تمامی بشریت است و تمامی مرم دنیا آن مناسبت را گرامی می‌دارند و جشن می‌گیرند. همان‌طور که پیش‌تر نوروز ثبت جهانی شده بود و علاوه بر ایران ۱۲ کشور دیگر در این ثبت شرکت کرده بودند، امسال در هفدهمین نشست کمیته بین‌الدولی پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس یونسکو یلدا در کنار عود (بربط)، ترکمن‌دوزی و ابریشم‌بافی ثبت جهانی شد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور با بیان اینکه با ثبت این چهار اثر تعداد آثارناملموس ثبت جهانی ایران از ۱۷ به ۲۱ رسید، ادامه داد: اگر چه در ثبت آثار ناملموس هدف رقابت نیست بلکه حمایت و ترویج آن اثر است، ما موفق شدیم یک رتبه در جهان صعود و به رتبه ششم دنیا دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به اهمیت ثبت این آثار در سالی که ایران سهمیه‌ای برای ثبت جهانی آثار ناملموس نداشت، افزود: این اتفاق موفقیتی بزرگ برای کشور بود.

دارابی به مذاکره با سفرای کشورهای مختلف پیش از ثبت جهانی یلدا اشاره کرد و گفت: به‌منظور حمایت گسترده‌ و اجماع برای ثبت این اثر با بالاترین رای صحبت‌هایی با نمایندگان مختلف داشتم و آنها در حمایت از ثبت این اثر به سخنرانی پرداختند.

بزرگداشت عظمت ایران وظیفه همه ملت است
معاون میراث‌فرهنگی کشور ادامه داد: این اتفاق بزرگی است که همه جهانیان به احترام تاریخ و فرهنگ تمدن ایران زمین کلاه از سر بر می‌دارند و به آن احترام می‌گذارند.

وی بزرگداشت و تکریم عظمت ایران را وظیفه همه دانست و افزود: این آیین‌ها، سنت‌ها و خرده فرهنگ‌ها را باید نسل به نسل به فرزندانمان منتقل کنیم. امیدوارم همان‌طور که نیاکان ما این آیین‌ها و داشته‌ها را پاس داشتند نسل جوان هم این ثروت‌های فرهنگی و میراثی را پاس بدارند.

دارابی با اشاره به چرایی گرامیداشت یلدا بیان کرد: یلدا به این دلیل برای ما عزیز است که فرصت یک دقیقه بیشتر کنار هم بودن و قدر دور هم بودن‌ها را بدانیم. محور یلدا اگرچه مسئله تکریم والدین و بزرگترها است، اما کانون اصلی این است که ما قدر یکدیگر را بدانیم.

وی با اشاره به حافظ، شاهنامه، فردوسی به‌عنوان داشته‌های فرهنگی، میراثی و تمدنی ایران، افزود: نسل ما از کودکی این‌ آموزه‌ها را از پدرانمان آموختیم و باید به فرزندانمان منتقل کنیم و آموزش دهیم.

دارابی تاکید کرد: مهمتر از ثبت این آیین‌ها حفظ و بزرگداشت آنهاست. ما یلدا را از این سو گرامی می‌داریم که فرصتی را برای بیشتر کنار هم بودن و صحبت کردن از فرهنگ، تمدن و تاریخ هفت هزار ساله ایران فراهم می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha