۳۰ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۲۶
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84976852
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گرهی که پژوهش از جامعه می‌گشاید

۳۰ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۲۶
کد خبر: 84976852
گرهی که پژوهش از جامعه می‌گشاید

سنندج- ایرنا- هفته چهارم آذر که به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده، فرصتی برای قدردانی از محققان کردستانی است که بعضا در ردیف پژوهشگران برتر دنیا هستند و می‌خواهند با انجام کارهای تحقیقاتی، گره از کار توسعه بگشایند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هفته ملی پژوهش و فناوری فرصت مناسبی برای توجه و تمرکز روی ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری فراهم می کند تا ضمن اطلاع از روند و وضعیت موجود بتوان برای آینده برنامه ریزی و اقدامات بهتری را دنبال کرد که انتخاب و معرفی برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری و تجلیل از آنها از مهمترین برنامه های هفته مذکور به شمار می آید.

در دنیای رقابتی امروز، هر پیشرفتی مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان است و برای برداشتن گامهای بلند و سازنده باید با انگیزه کافی محققان را به سمت طرحهای تحقیقاتی فناورانه و تبدیل علم به ثروت باید سوق داد، کاری که شاید نیازمند منابع اعتباری و مالی است و هنوز بسیاری از مدیران اجرایی به اهمیت پژوهش یا پی نبرده‌اند یا اینکه موازی کار و تعدد متولی در این حوزه آنقدر زیاد است که در عمل کارایی چندانی ندارد.

تلاش هدفمند نخبگان در سال‌های اخیر، این امیدواری را در جامعه علمی کشور تقویت کرده است و در سال های اخیر پژوهشگران کردستانی نیز توانسته اند نام خود را در جمع پژوهشگران پراستناد دنیا قرار دهند.

دانشگاه کردستان در گرامیداشت هفته پژوهش، مراسمی برپا کرد تا از پژوهشگران برتر استان در عرصه دانشگاهی و دستگاههای اجرایی قدردانی کند.

گرهی که پژوهش از جامعه می‌گشاید

۱۲۳ پژوهشگر در ردیف برترینها

دبیر برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کردستان در این آیین اظهار کرد: امروز اختتامیه برنامه های هفته پژوهش در استان با جشنواره قدردانی از پژوهشگران برتر برگزار شد.

کیومرث کرمی افزود: امروز از ۱۲۳ نفر از پژوهشگران برتر استان در دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی و پارک علم و فناوری تقدیر شد که طرح های آنها پراستناد و یا با کاربرد ویژه در حل چالش های استان بوده و یا طرح های فناورانه ای که منجر به تولید ثروت شده باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه کردستان سه مرکز رشد و ۱۰ مرکز نوآوری دارد، افزود: قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری این دانشگاه، سومین قطب فعال در دانشگاههای کشور است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان اضافه کرد: ۴۷ طرح پژوهشی سال قبل با ۹ میلیارد و ۳۱۷ میلیون تومان اعتبار در راستای بهبود نقش اجتماعی و گسترش ارتباط جامعه و صنعت توسط دانشگاه کردستان در استان به اجرا درآمد.

۴۷ طرح پژوهشی سال قبل با ۹ میلیارد و ۳۱۷ میلیون تومان اعتبار در راستای بهبود نقش اجتماعی و گسترش ارتباط جامعه و صنعت توسط دانشگاه کردستان در استان به اجرا درآمد.

وی گفت: ۱۱ کمیته علمی برای شناسایی چالش‌های استان تشکیل شده که اتاق فکر به شمار می رود.

گرهی که پژوهش از جامعه می‌گشاید

توسعه پایدار و افزایش بهره‌وری در گرو تلاش پژوهشگران

سرپرست دانشگاه کردستان هم در این مراسم اظهار کرد: توسعه پایدار و هم افزایی برای بهره‌وری بیشتر در گرو تلاش پژوهشگران است.

حامد قادرزاده افزود: در تقسیم بندی های سیاسی و جغرافیایی، عواملی مورد توجه است که اگر درست تعریف شود و مولفه لازم را برای ارتقا در اختیار داشته باشد نتیجه مطلوبی عاید جامعه هدف می شود.

وی با تاکید بر اینکه باید نگاه از پایین به بالا در جامعه نهادینه شود، یادآور شد: توسعه، امر دیوان سالارانه نیست و برنامه توسعه مبتنی بر پژوهش کمک می کند تا تصمیم سازی درست با حداکثر قابلیت اجرا انجام شود.

سرپرست دانشگاه کردستان اضافه کرد: هم افزایی بدون پژوهش قابل اجرا نیست و اجزای جامعه نیز باید مانند اعضای یک پیکر عمل کنند تا توسعه پایدار اتفاق بیفتد.

قادرزاده افزود: هر سال بحث پژوهش در سطح ملی با داده های مرتبط، دقیق و کامل مطرح و به آن توجه می شود در این میان باید معیار سالانه ای برای پیشرفت و یا پسرفت دستاوردهای پژوهشی تبیین شود.

وی ادامه داد: در کنار لزوم توجه به پژوهش های بنیادین به پژوهش های کاربردی وسیع در سطح جامعه نیاز داریم تا در کوتاه مدت از نتایج آن بهره‌مند شویم.

قادرزاده یادآور شد: پژوهش، سرمایه‌گذاری عظیمی است که در کوتاه مدت نتایج آن قابل دسترس نیست. ایجاد انگیزه در پژوهشگران مستلزم فراهم کردن بستر مساعدت لازم و تجلیل از نتایج پژوهش های آنهاست .

محدودیت های مالی، مانع اجرای طرحهای پژوهشی

امید رحمتی پژوهشگر پراستناد یک درصد برتر دنیا در حوزه مدیریت آب و آبخیزداری هم در حاشیه در این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: محدودیت های مالی مشکل بزرگی برای طرحهای پژوهشی ایجاد کرده و امیدواریم با رفع آن به دستاوردهای برتری دست پیدا کنیم.

سروه محمدزاده هم دکترای روانشناسی دارد و در آموزش و پرورش کردستان فعالیت می کند. وی، پژوهش را بنیاد همه پیشرفتها برشمرد و گفت: هر پژوهشی بیانگر وجود یک دغدغه در جامعه است و با توجه به دغدغه های موجود در حوزه آموزش و پرورش بنا برعلاقه شخصی خودم و بدون هیچ حمایتی در این حوزه فعالیت دارم و هنوز خودم را دانشجو می دانم.

این پژوهشگر، مهمترین مساله در حوزه تحقیق و پژوهش را اعمال مشوق برشمرد و گفت: یکی از ابعاد این مشوق، مسائل مالی است و دیگری نیازمند وسعت نظر دستگاههای اجرایی است تا پستهای مرتبط با پژوهش را در اختیار این قشر قرار دهند.

نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار بسیار برجسته و انکارناپذیر است طوری که می‌توان آن را نیروی محرک توسعه در همه حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دانست اما با وجود اینکه همه به این مساله اذعان دارند ولی هنوز پژوهش و تحقیق در بیشتر موارد روی کاغذ مانده و در عمل از آن بهره چندانی گرفته نمی شود و شاید از پژوهش فعلا فقط هفته‌ای به نام آن باشد.

در این جشنواره از ۱۲۳ پژوهشگر برتر کردستان در عرصه دانشگاهی و دستگاههای اجرایی تجلیل شد.

شعار امسال هفته پژوهش( ۱۹ تا ۲۵ آذر ) پژوهش و فناوری؛ پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha