به گزارش خبرنگار ایرنا؛ کسب ۲ عنوان جهانی مبلمان منبت در شورای جهانی صنایع دستی و نظام تولید انگور در سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان، برندهای شاخص این شهرستان است که برای همیشه بر سینه صنایع دستی و کشاورزی ملایر حک شده است.
برندهای شاخصی همچون هنر ملی مُرواربافی، دارا بودن بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبههای گردشگری، مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد و بام ملایر، موزه لطفعلیان، بازار سنتی ملایر، پارک سیفیه و روستاهای هدف گردشگری، ظرفیتهایی است که حامی این شهرستان در جذب گردشگر و توریست است.
از سال ۱۳۹۷ که هنرصنعت مبلمان منبت ملایر ثبت ملی و سپس جهانی شد، بساط جشنوارهای در قامت ملی تدارک دیده شد تا هر آنچه در توان دارند، برای معرفی و شناساندن این هنر دستیِ با ارزش ارائه دهند.
از شبهای فیروزهای گرفته تا دعوت از هنرمندان و سینماگران مشهور، برگزاری کارناوالهای شادی و جشنوارههای متعدد فروش تابستانی، زمستانی، بهاره و نوروزی و تبلیغات گسترده تلویزیونی، پای صدها گردشگر و مسافر را به شهر جهانی مبلمان منبت کشاند و گردش مالی بسیار خوبی را نصیب صنعتگران و مردمان این شهرستان کرد.
امروز که بیش از چهار سال از ثبت جهانی مبلمان منبت میگذرد، فعالان و مسئولان شهرستان ملایر در صدد برگزاری جشنوارهای پرآوازه به بهانه نوروز هستند تا از این طریق ضمن ایجاد شور و نشاط و شادابی بین مردم، گردشگران و علاقهمندان زیادی را به این شهرستان دعوت کنند و از سوی دیگر موجب رونق هنرصنعت مبلمان منبت و دیگر صنایع دستی شود.
در این راستا معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر روز چهارشنبه در جلسه بررسی المانها و برگزاری جشنوارههای نوروزی در شهرستان ملایر اظهار داشت: مردم ایران بهترین مردم و شایسته بهترین خدمات هستند.
"سلمان اسماعیلی" با تاکید بر اینکه از هر فرصتی باید برای شادی و نشاط مردم استفاده کنیم، افزود: با اهتمام همه دستگاههای اجرایی این شهرستان باید یک نوروز متفاوت را برای مردم در جایجای نقاط شهری و روستایی ملایر رقم زنیم.
وی تاکید کرد: جنبه زیبای دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی را باید در جشنوارههای نوروزی به سایر هموطنانمان نشان دهیم.
فرماندار ویژه ملایر با تاکید بر اینکه باید یک فضای پرانرژی و بانشاطی مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و متناسب با هر سنی فراهن کنیم، بیان کرد: برگزاری جشنوارههای نوروزی بهترین فرصت برای ارائه فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و جذب گردشگران است.
هر روز یک رویداد ویژه نوروز در ملایر
اسماعیلی بر لزوم برگزاری جشنواره نوروزی مبتنی بر مبل و منبت و سوغات و صنایع دستی این شهرستان تاکید کرد و ادامه داد: در حاشیه برگزاری جشنواره نوروزی، فروش ویژه و فضای مناسبی با پیوست صنایع دستی مشخص شود تا شاهد ورود مسافران بیشماری به این شهرستان باشیم.
به گفته وی، علاوه بر جشنواره بزرگ مرکزی در شهر ملایر، چند جشنواره نوروزی متناسب با فرهنگ بومی ملایر در چند شهر بزرگ کشور نیز طراحی و برگزار شود.
معاون استاندار همدان خواستار همکاری اتحادیهها، اصناف، شهرداران و فعالان صنایع دستی در برگزاری این جشنوارهها شد و افزود: علاوه بر این هماهنگیهای لازم برای برگزاری بازار فصلی یا نمایشگاه فروش بهاره انجام شود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه ملایر از نظر المانهای نوری ضعیف است، تاکید کرد: تا قبل از فرا رسیدن نوروز با تلاش شهرداری، باید در این زمینه اقدام مثبتی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: حداقل از دهه سوم اسفند تا پایان نوروز با همکاری دستگاههای اجرایی، باید هر روز یک رویداد متناسب با فرهنگ بومی این شهرستان داشته باشیم.
ضرورت فعال شدن اقتصاد شبانه ملایر
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه رویدادهای ویژه نوروز باید در روستاها و بخشها نیز برگزار شود، اظهار داشت: از هم اکنون تدابیر لازم برای فضاسازی و زیباسازی شهر و ورودیهای شهرها، بازسازی و نصب بیلبوردهای جدید تبلیغاتی و نصب المانهای خاص و ویژه در سطح شهر اتخاذ شود.
اسماعیلی تاکید کرد: اقتصاد شبانه ملایر باید فعال شود و تمامی اقدامات در راستای رونق اقتصاد شبانه این شهرستان باشد.
به گفته وی، مردم ایران همواره دوستدار ولایت و نظام و تشنه یک فضای پرنشاط و شاد مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند و از تمامی ظرفیتها باید برای خوشحالی مردم استفاده کنیم.
اسماعیلی همچنین خواستار بهرهگیری از ظرفیت هنرمندان در حوزههای مختلف در برگزاری رویدادها و جشنوارههای نوروزی این شهرستان شد و گفت: هر آنچه در توان داریم باید در راستای رونق هر جه بیشتر اقتصاد این شهرستان، کمک به شادی و نشاط مردم و خنثی کردن توطئههای دشمنان بکار گیریم.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای بیش از پنج هزار کارگاه تولیدی مبل و منبت و ۹ هزار استادکار و منبتکار است و بیش از ۲۵ هزار هنرمند در این رشته فعالیت میکنند و بیش از ۶۰ درصد از تولید مبلمان منبت کشور را به خود اختصاص داده است.
بهمن ماه سال گذشته بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی، منبت ملایر در فهرست صنایع دستی جهان به ثبت رسید، همچنین این هنر سال ۹۶ در فهرست شهرهای ملی صنایع دستی ایران قرار گرفت.
نظر شما