به گزارش خبرنگار ایرنا، شرایط جوی خاص گیلان و مواجهه با بحرانهای طبیعی سهمگین نظیر بارش سنگین برف، رطوبت و شرجی بودن هوا، تندباد و طوفانهای فصلی در این خطه ایجاب میکند که شبکههای توزیع برق به ویژه در حوزه فشار ضعیف مورد نوسازی و مقاومسازی قرار گیرد.
امروز ۱۳ هزار کیلومتر از مجموع حدود ۲۰ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف گیلان شبکه سیمی است که باید با سرعت و برنامه دقیقتری نسبت به تبدیل کل شبکه سیمی استان به کابل خودنگهدار اقدام شود.
اردیبهشت ماه سال ۹۸ بود که شعلههای آتش به جان بازار تبریز زد و بسیاری از مردم ایران را نگران بزرگترین بازار سرپوشیده جهان کرد؛ این آتش سوزی نسبتا گسترده که سرای" ایکی قاپیلار " را در بر گرفت زنگ خطری را به صدا در آورد تا مسئولان استان نسبت به سیستم ایمنی و همچنین نوسازی سیستم برق بازار تبریز اهتمام به خرج دهند.
اگر در کشورهای توسعهیافته درباره اهمیت میراث فرهنگی و لزوم حفاظت از آنها پرسوجو کنید، احتمالا قریب به اتفاق افراد علاوه بر اینکه اهمیت این آثار را تایید میکنند بر لزوم حفاظت از آنها نیز مهر تایید میزنند؛ میراثی که یکی از اهرمهای مهم برای مطالعات فرهنگی و واکاوی تاریخ ملتها هستند.
اقلیمها، کشورها، شهرها و روستاها در همه جای جهان جغرافیای فرهنگی مختص به خود را دارند و میراث فرهنگی یکی از شاخصههای مهم در هویت این بخشها است و ایران نیز که از دیرباز یکی از اصلیترین محملهای میراث فرهنگی بوده است بخشی از هویت خود را وامدار این ذخایر فرهنگی است.
گیلان هم پس از استانهای قزوین، کرمانشاه و لرستان با بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده و نزدیک به ۷۰۰ بنای تاریخی چهارمین استان به لحاظ تراکم بالای آثار تاریخی در کشور است و شهرهایش از جمله رشت و لاهیجان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اگرچه خوشبختانه تاکنون موارد آتش سوزی چون بازار تبریز در بافت تاریخی نداشتیم اما بافت های قدیمی استان نیز دارای شبکه فرسوده سیمی هستند که بایستی تعویض شود؛ لذا ممکن است در صورت بروزِ اتفاقی شبیه به بازار تبریز خسارت جبران ناپذیری به بافت تاریخی گیلان وارد شود.
ولی جهانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر این موضوع که هر بنای تاریخی یک فرصت تاریخی محسوب می شود، افزود: البته مرمت ساختمان شهرداری رشت - که در بافت تاریخی واقع شده است- آغاز شده و بحث تعویض سیم های فرسوده در این مرمت لحاظ شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با بیان اینکه ۳۰۰ بنای تاریخی استان در اختیار ادارات دولتی است، گفت: از این تعداد که بخش عمده آن در رشت و انزلی قرار دارد ۲۲۱ مورد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
تاکید استاندار گیلان بر اصلاح شبکه فرسوده برق گیلان
استاندار گیلان در دیدار مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) ضمن تاکید بر اصلاح شبکه فرسوده برق استان، خواستار توجه ویژه شرکت توانیر به توسعه و نیز اصلاح شبکه فرسوده برق و افزایش ظرفیت تولید این صنعت در گیلان شد.
اسدالله عباسی در این دیدار بر تسریع در روند اجرای طرح های شرکت توانیر در گیلان و افزایش میزان اجرای کابل خودنگهدار با توجه به شرایط اقلیمی و حادثه خیز بودن استان تاکید و تصریح کرد: باید سرعت بخشیدن به اجرای این طرح در راستای افزایش پایداری، ترمیم ولتاژ برق و دیگر مزایا، توجه ویژه شود.
وی با تاکید بر اینکه باید الگوی صحیح مصرف و فرهنگ مصرف بهینه در جامعه نهادینه شود، نقش همراهی مردم در پایداری انرژی را بسیار موثر دانست و گفت: تامین و توزیع برق، نمونه ای از کار جهادی دولت سیزدهم در استان به شمار می رود که رضایتمندی مردم را درپی داشته است.
سهم گیلان در اجرای طرح های زیربنایی شرکت توانیر افزایش می یابد
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) نیز در این دیدار با قدردانی از تفکر مدیریتی و نگاه جهادی استاندار گیلان در مدیریت بهینه مصرف انرژی برق و حمایت این صنعت گفت: در شرایط کنونی و برای عبور از نقاط حساس تامین و تولید و انتقال برق و انرژی راهی جز فعالیت بر مدار مدیریت جهادی نیست.
آرش کُردی با اشاره به تاکید استاندار گیلان مبنی بر توسعه و نیز اصلاح شبکه فرسوده برق و افزایش ظرفیت تولید این صنعت در استان، افزود: با توجه به اهتمام ویژه دولت انقلابی و مردمی و در راستای رضایتمندی مردم برای تامین و توزیع برق، قدرسهم استان گیلان در اجرای طرحهای زیربنایی شرکت توانیر افزایش می یابد.
فرسودگی شبکه برق گیلان معضلی برای استان
مدیر عامل شرکت توزیع برق گیلان یکی از معضلات و چالشهای اساسی استان گیلان را موضوع فرسودگی شبکه و انباشت این فرسودگی طی سالیان اخیر دانست.
محمد تقی مهدیزاده با بیان اینکه از مجموع حدود ۲۰ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف هنوز ۱۳ هزار کیلومتر از شبکههای استان گیلان شبکههای سیمی است با تأکید بر لزوم تعویض این شبکه ها عنوان کرد: باید با سرعت و برنامه دقیقتری نسبت به تبدیل کل شبکه سیمی استان به کابل خودنگهدار اقدام شود.
وی از مزایای اصلی استفاده از کابل خود نگهدار در شبکههای هوایی توزیع برق به جلوگیری از اتلاف انرژی برق، کاهش هزینه نگهداری شبکه، افزایش ضریب ایمنی، زیباسازی شهری و روستایی و کاهش میزان استفادههای غیر مجاز از برق اشاره کرد و گفت: علیرغم وجود مشکلات مالی و تنگناهای موجود در این زمینه، از ابتدای سال جاری بیش از ۷۰۰ کیلومتر کابل خودنگهدار در مناطق شهری و روستایی استان احداث شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان اضافه کرد: اولویت برای احداث کابل خودنگهدار مناطق کمتر برخوردار و همچنین دارای فرسودگی و ضعف برق است تا همگان از عدالت خدمت رسانی برخوردار شوند.
مهدی زاده با بیان اینکه تا پایان سال اجرای یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر کابل خود نگهدار پیش بینی شده است، تاکید کرد: همت و همراهی مسئولان استانی به ویژه نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی برای جذب اعتبارات و منابع مالی لازم برای نوسازی شبکه های توزیع برق گیلان امری ضروری و مورد درخواست است.
کابل های خودنگهدار که در جهت انتقال و توزیع نیرو در خطوط هوایی مورد استفاده قرار می گیرند، در واقع دسته ای از کابل های قدرت، دارای روکش هستند که در روی دکل ها و پایه های توزیع برق، توسط یک نگهدارنده نصب و نگه داشته می شوند.
استفاده از کابل خودنگهدار سبب کاهش اتلاف انرژی می شوند و قیمت آن ها نیز بسیار مقرون به صرفه تر از کابل های مسی است؛ به همین دلیل خطر به سرقت رفتن آن ها نیز کاهش پیدا می کند. کابل خودنگهدار در برابر پارگی و خوردگی مقاوم است و سطح ایمنی بالایی دارد؛ به همین دلیل می توان در شبکه های انتقال و توزیع برق از آن استفاده کرد و هزینه های مربوط به نگهداری، نصب و تعویض این کابل ها کمتر از کابل مسی است.
شرکت توزیع نیروی برق گیلان با بیش از ۳۰ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف در حال خدمت رسانی به قریب به یک میلیون ۶۰۰ هزار مشترک در استان است.
نظر شما