به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه پولیتیکو، وینسنت ون کویکنبورن وزیر دادگستری بلژیک متعهد شده که در تحقیقات مربوط به فساد در اتحادیه اروپا از هیچ تلاشی فروگذار نکند، اما در عین حال نسبت به افشای مکرر اطلاعات مربوط به تحقیقات و خطری که متوجه عدالت است هشدار داد.
این نشریه می نویسد: بلژیک نزدیک به ربع قرن است که در خط مقدم بزرگترین تحقیقات بر سر فساد اتحادیه اروپا قرار دارد و در این میان ادعاها مبنی بر نفوذ قطر و مراکش در پارلمان اروپا را نیز بررسی می کند. از تاریخ ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) پلیس فدرال بلژیک دستکم ۲۰ تفتیش به خانهها و دفاتر اداری بروکسل پایتخت این کشور را صورت داده و تلفنهای همراه، رایانهها و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار یورو پول نقد را ضبط کرده است.
تاکنون چهار نفر به ظن همکاری با سازمان های مجرمانه، پولشویی و فساد مالی دستگیر شدند. یکی از این افراد اوا کایلی نماینده یونانی پارلمان اروپا است که پس از شروع تحقیقات از سمت معاونت پارلمان اروپا برکنار شد و دستکم یک ماه دیگر در زندان خواهد ماند.
در این میان برخی وکلای مظنونان از روند کنونی تحقیقات در بلژیک انتقاد کرده و میگویند به دلیل درز اسناد کلیدی به رسانه ها چالش بزرگی در روند دادرسی ایجاد شده است.
ون کوئیکنبورن در مصاحبهای با پولیتیکو گفت که دفتر دادستانی فدرال، تحقیقات جنایی را در مورد این افشاگریها برای حفظ اطمینان از روند قضایی آغاز کرده است.
وزیر دادگستری بلژیک در بخش دیگری از گفت و گوی خود با این نشریه خاطرنشان کرد که امنیت دولتی بلژیک نه تنها در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، بلکه در مبارزه با جاسوسی و دخالت خارجی نیز فعال است و سپس ادامه داد: ما در درجه اول کشورهایی را هدف قرار می دهیم که به دنبال بی ثبات کردن جامعه ما هستند.
این سیاستمدار بلژیکی ابراز امیدواری کرد که کشورش در آینده با پارلمان اروپا همکاری بیشتری داشته باشد و استدلال کرد که می توان کارهای بیشتری در این خصوص انجام داد.
به نوشته پولیتیکو، یکی از چهره های پنهان در رسوایی قطرگیت یک جاسوس مراکشی است که بنا به گزارش ها، مقامات فرانسوی و اسپانیایی او را می شناختند.
وی که مامور مخفی سرویس اطلاعات مراکش است، محمد بلارش نام دارد که یکی از چهره های کلیدی رسوایی اخیر موسوم به قطرگیت است که پایه های پارلمان اروپا را متزلزل کرده است.
بلارش در کانون یک شبکه پیچیده از قطر و مراکش تا ایتالیا، لهستان و بلژیک قرار دارد و در سالهای اخیر در تلاشها برای لابیگری و فساد مالی که نمایندگان پارلمان اروپا را هدف قرار داده، دست داشته است. اکنون مشخص شده که وی از مدتها پیش برای سرویسهای اطلاعاتی اروپا شناخته شده بود.
وزیر دادگستری بلژیک نیز هفته گذشته تلویحا به دست داشتن مراکش در این تحقیقات ارائه کرد. وی در صحبتهایش به کشوری اشاره کرد که در این ماجرا دست داشته و گفته می شود منظور وی مراکش بوده است.
براساس گزارش رسانه های ایتالیایی و بلژیکی، بلارش همچنین یکی از حلقههایی است که پیر آنتونیو پانزری عضو پیشین پارلمان اروپا را به سرویس مخفی مراکش، متصل میکند. این سیاستمدار ایتالیایی اکنون در زندان بسر می برد و با اتهاماتی همچون فساد در تحقیقات مربوط به نفوذ مراکش و قطر در پارلمان اروپا مواجه است. وی چندین سال ریاست کمیته مشترک پارلمانی اتحادیه اروپا و مراکش را بر عهده داشت.
دو منبع آگاه به پولیتیکو گفتند که عوامل سرویس مخفی مراکش ممکن است به عنوان ارائه دهنده اطلاعات برای آژانس های اروپایی کار کنند و همزمان عملیات نفوذ در همان کشورها را نیز هماهنگ کنند. به همین دلیل، اروپا گاهی چشم خود را بر روی اقداماتی که به عنوان مداخله تلقی می شود، می بندد.
نظر شما