به گزارش خبرنگار ایرنا، نقی شعبانیان روز شنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به ظرفیت نهالستان بزرگ مادری محمدشهر کرج اشاره کرد و افزود: تولید ۴۰ میلیون اصله نهال در این نهالستان محقق می شود.
وی در ادامه در خصوص ارزش منابع طبیعی، گفت: امروز دنیا با چالش های زیست محیطی زیادی از جمله بلایای طبیعی تا آلودگی خاک ،آب، فرسایش، ریزگرد، سیل، طوفان و تغییر اقلیم و عوامل ناشی از آن روبرو است و در کشور ما نیز همین بحران ها وجود دارد.
وی با بیان اینکه تمام این بحران ها ناشی از کم توجهی و بی توجهی به منابع طبیعی در سراسر دنیا است، اظهار کرد: کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست.
شعبانیان گفت: عرصه منابع طبیعی کشور از نظر کمیت مناسب است اما قرار گرفته در منطقه خشک و نیمه خشک زمین کیفیت این منابع را پایین آورده است.
وی ادامه داد: در استان البرز کارهای خوبی مانند طرح کاداستر اراضی منابع صورت گرفته و کل اراضی ملی این استان سنددار شدند و البرز در کنترل ریزگرد و جلوگیری از توسعه بیابان و تولید نهال نمره بسیار خوبی دارد.
معاون امور جنگل های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به طرح تولید و کاشت یک میلیارد نهال اشاره کرد و گفت: برای اجرایی شدن این طرح برنامه های مختلفی انجام گرفته است.
اوی تاکید کرد: حفظ منابع طبیعی وظیفه شرعی و قانونی و فرهنگی و تاریخی ماست که آموزه های دینی بر آن تاکید داشته ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب نیز توجه زیادی به موضوع منابع طبیعی و درختکاری دارند و از نظر فرهنگی در اشعار ما از این موضوع نیز زیاد یاد شده است.
جنگل کاری با بیش از هزار سال قدمت
شعبانیان گفت: جنگل کاری کشور ما بیش از یک هزار سال قدمت دارد که نشان می دهد در بحث حفظ منابع طبیعی نباید کوتاهی کنیم.
وی اولین شاخص برای حفظ منابع طیعی را عاشق بودن عنوان کرد و افزود: حفاظت از منابع طبیعی یکی از سخت ترین مدیریت ها است و شب و روز نمی شناسد و با بحران های مختلفی روبرو است که اگر عاشق این مسوولیت نباشید کم می آورید.
وی شاخص دیگر صیانت از منابع طبیعی را دانش فنی عنوان کرد و گفت: تعامل با تمام دستگاه ها اجرایی بخش دیگر وظایف را به خود اختصاص می دهد.
شعبانیان گفت: امروز خوشبختانه مردم در خیلی از مسایل منابع طبیعی اظهار نظر می کنند و از ما جلوتر هستند که جای خوشحالی دارد که از نظر فرهنگی در منابع طبیعی در کشور رشد خوبی داشته ایم وگاهی انتقاداتی می شود که بیشتر سازنده است که نشان می دهد مردم منابع طبیعی را درک کرده و فهمیده اند.
وی به موضوع استفاده از دانش فنی و مدرن منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: در بخش های مختلف جنگل و مرتع انتظار می رود هر طرح و برنامه ای با پشتوانه علمی باشد و هر درختی که در جنگل کاری شهری و غیرشهری می کاریم باید پاسخگوی نیاز امروز و فردا باشیم.
وی بیان کرد: نیاز امروز ما در حوزه گازهای گلخانه ای و ریزگردها است و باید بسنجیم که کدام گونه های گیاهی در کاهش ریزگردها تاثیر گذار هستند.
مدیرکل سابق منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز نیز در این آیین به اقدامات کاری خود در هشت سال فعالیتش در عنوان مدیرکلی اشاره کرد و گفت: در این مدت افزون بر یک هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی ملی البرز رفع تصرف شد که در استانی با وسعت ۵۱۲ هزار هکتار عدد قابل توجهی است.
حامد فرضی همچنین به موضوع طرح تولید یک میلیارد اصله نهال در کشور اشاره کردو افزود: بخشی در نهالستان بزرگ کرج انجام می شود که امسال ۴۰ میلیون اصله نهال در البرز هدفگذاری شده است.
وی به موضوع مدیریت چرای دام و مرتع نیز از سال ۱۳۹۴ به بعد در البرز اشاره کرد و اظهار کرد: بازخورد خوب اجرای این طرح به تعادل رسیدن ظرفیت تعداد دام و میزان مراتع در حد قابل قبولی است .
وی گفت: در حفاظت از اراضی ملی با هم کاری اداره ثبت اولین استان در تثبت سامانه کاداستر ملی به صورت ۱۰۰ درصدی بودیم.
فرضی افزود: همچنین از سال ۱۳۹۷ به مدت سه سال با دستور رهبر معظم انقلاب اعتبارات خوبی از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری به استان ها اختصاص یافت که سهم البرز در این مدت ۱۱۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه از محل اجرای این اعتبارات طرح های خوبی در بالادست سد های کرج و طالقان انجام شده، اظهار کرد: بازخورد اجرای این طرح ها را در سیل های سال های گذشته شاهد هستیم.
وی یادآور شد: علاوه بر اعتبارات صندوق توسعه اعتبارات ملی و استانی را داشتیم که با کمترین نیروی انسانی طرح ها به موقع شروع و پایان یافت و مردم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه منابع طبیعی در مقابله با بحران ها بودند.
در این آیین «اصغر بیات» معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به عنوان مدیرکل جدید این مجموعه معرفی شد.
نظر شما