۶ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۴۴
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84981697
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بازگشت قهرمانان بی‌نام و نشان

۶ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۴۴
کد خبر: 84981697
بازگشت قهرمانان بی‌نام و نشان

سنندج- ایرنا- هرازگاهی پیکرهای پاکشان باز می‌گردد تا اهل دنیا را معطر به عطر شهادت کنند این‌ بار با ایام فاطمیه آمدند تا در گمنامی به مادر شهیدشان، حضرت زهرای اطهر (س) اقتدا کنند.

به گزارش ایرنا، فاطمیه که از راه می‌رسد سوگ از در و دیوار شهر می‌بارد و همه عزادار مادر جوانی می‌شوند که پاره تن اشرف مخلوقات بود و تنها دختری که توانست "ام‌ابیها" شود و در روزگاری که بشریت جاهل، دختر را مایه ننگ می دانست، به زن جایگاهی ببخشد که بهشت زیر پای او باشد.

زندگی کوتاه و زودگذر حضرت زهرا (س) با فراز و نشیب های جانکاه و طاقت فرسایی همراه بود که صبر و شکیبایی در برابر آنها به زانو در می آمد و مردان بزرگ را توان شنیدن نبود، تا چه رسد که با آن حوادث روبرو شوند و این از برتری های بی مانند آن حضرت بود.

قبر مطهر آن حضرت مشخص نیست و شاید همین وجه تشابهی باشد برای مادری زهرای اطهر(س) از شهدای گمنام که آنها نیز با اقتدا به بانوی بی نشان بقیع، می‌خواهند جز خدا نام و نشانشان را کسی نداند.

بازگشت قهرمانان بی‌نام و نشان

چند روزی است که ساکنان سرزمین مجاهدتهای خاموش منتظر مهمانانی بی نام و نشان هستند و امروز در سالروز شهادت مظلوم‌ترین بانوی تاریخ، میزبان هشت شهید گمنام بودند. شهدایی که آمده بودند تا باز به ما بگویند که هویتمان را در هیاهوی زمینی ماندن گم نکنیم چرا که بهایمان به غیر از بهشت نیست.

بازگشت قهرمانان بی‌نام و نشان

مادران شهدا برای گمنام‌ترین شهدا مادری کردند

شهدای گمنام مهمان کردستانی‌ها بودند شاید هم میزبان بودند چون سرزمین مجاهدتهای خاموش خودش کم شهید مفقود الاثر و مفقود الجسد ندارد، نمونه‌اش شهید عباس جباری که چشم پدر و مادرش تا زمانی که از دنیا رفتند به در خشک شد تا شاید کسی خبر از پسر شهیدشان بیاورد و چه روزها که صفیه خانم مادر شهید جباری همراه کاروان شهدای گمنام نمی شد و با عکس پسرش آنها را بدرقه نمی کرد و همیشه می‌گفت اینها هم عباس من هستند و برایشان مادری می‌کرد ولی حالا جایش خالی است و شاید آن دنیا بالاخره چشم‌انتظاریش با دیدن پسر شهیدش به پایان رسیده یاشد.

البته جایش زیاد هم خالی نبود، مادران شهدا این وقتها برای مادری از فرزندان گمنام وطن سنگ تمام می گذارند. دیشب که مراسم وداع با این شهید گمنام در مهدیه سنندج برگزار شد، حال و هوای همه در کنار تابوت شهدا و روضه مادر حال و هوای عجیبی بود و چه عقده‌های سنگینی که با بغض در هم شکست و خالی شد.

میزبانی از هشت شهید بی‌نام و نشان ولی پرآوازه

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع کردستان گفت: کردستان میزبان هشت شهید گمنام است که امروز در سنندج تشییع می‌شود.

سردار ذبیح‌الله مالکی افزود: سه نفر از شهدا در قروه، ۲ نفر در سنندج، ۲ شهید در بیجار و یک شهید هم در مریوان پس از تشییع آرام می‌گیرند.

استخوان هایی که عصای دستمان شد

تکه‌تکه‌های استخوانی درون تابوتی مزین به پرچم سه رنگ صلح و آرامش و شهادت هستند که راه را نشان می‌دهند و عصای دستمان برای حرکت در غبار فتنه و توطئه شده‌اند.

هرچند جای جای کردستان معطر به عطر شهید است و باید با وضو در آن قدم برداشت ولی با آمدن شهدای گمنام شهر پر می‌شود از عطری که باید اهلش باشی تا آن را لمس کنی و بشنوی و تا عمق جانت نفس بکشی.

آقای قادری که برای تشییع شهدا آمده است گفت: این شهدا، جان خود را فدای این آب و خاک و ناموس مملکت کردند و برای احترام به آنها آمده‌ایم.

او که سه سال در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشته حالا به بدرقه همرزمان خود در هشت سال دفاع مقدس آمده است و عقیده دارد این حضور باعث انسجام و همبستگی ملی است و به دشمنان نشان می‌دهد هر چه توطئه ببافند به برکت خون شهدا، پنبه خواهد شد.

نازنین زهرا زندی هم دهه هشتادی است شهدا را مایه افتخار می‌داند و با اینکه سنش زیاد نیست ولی خوب می‌داند که چرا در این صبح سرد زمستانی برای وداع با شهدا آمده‌ است.

وی گفت: مدیون شهدا هستیم رفتند تا کشورمان پایدار بماند.

شهدا بهترین‌ها هستند و علت حضور ما قدردانی از آنهاست که برای دفاع از کشورمان از همه هستی خود گذشتند، این را زینب سوری گفت، دختری که سنش بالا نیست.

شهیدانی که گمنام رفتند و شهدایی که امنیت را معنا دادند

حرف از کردستان شد نمی‌شود از شهدای مظلومش نگفت آنهایی که مظلوم‌تر از دیگر شهدا هستند نمونه‌اش شهید مدافع امنیت، شهیدان " حسین یوسفی" و " تورج اردلان"؛ اینجاست که باید با صدای رسا نوشت: «شکسته باد قلمی که ننویسد بر خمینی و یارانش چه گذشت...»

شاید بهترین تعبیر برای شهدایی که امروز به سنندج آمدند در این جمله استاندار کردستان بود که در مراسم تشییع پیکر پاک شهدا گفت: پیام بزرگ شهیدان این است که بصیرت داشته باشیم و مرعوب طراحی و توطئه دشمن نشویم.

مردم سنندج امروز در بدرقه شهدا سنگ تمام گذاشتند و باز هم ثابت کردند که هرچند دشمنان می‌خواهند تا این پاره تن ایران را با هجمه و توطئه، تافته جدا بافته نشان دهند ولی آنها ایرانی‌ترین ایرانی‌ها هستند و هیچ وقت دل از "نیشتمان" (وطن) خود نخواهند برید.

پیکر مطهر سه نفر از شهدا در قروه، ۲ شهید در سنندج، ۲ شهید در بیجار و پیکر یک شهید هم در مریوان تشییع و تدفین می‌شود.

کردستان ۲۴ یادمان شهدای گمنام دارد که ۵۳ شهید در آن آرمیده اند.

بیشتر بخوانید

تشییع پیکر هشت شهید گمنام در سنندج

استاندار کردستان: حقیقت انقلاب اسلامی در وجود شهدا متبلور است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha