به گزارش ایرنا، "ترکی الشلهوب" نویسنده و روزنامه نگار عربستانی که پیشتر طرح محمد بن سلمان ولیعهد این کشور در خصوص کوه احد که موجی از خشم را در میان شهروندان سعودی در پی داشت، فاش کرد، بار دیگر از صدور حکم زندان برای یکی از استان دانشگاه ام القری خبر داد.
الشلهوب نوشت: دادگاه تفتیش عقاید عربستان، محمد بن محسن باصره؛ استاد دانشگاه رشته رسانه دانشگاه ام القری به علت انتقاد از عربستان به تحمل ۳۰ سال زندان محکوم کرد.
این کاربر عربستانی با اشتراک توئیت های پیشین باصره در انتقاد از عربستان نوشت: وی از شبکه العربیه، تحریم قطر و اوضاع امنیتی کشور انتقاد کرده بود.
الشلهوب به نقل از توئیت پیشین باصره نوشت: نیروهای امنیتی عربستان تنها زمانی که امنیت حاکمیت به خطر بیفتد، وارد عمل می شوند، در غیر این مورد هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
مقامات قضایی عربستان روند تشدید احکام قضایی علیه فعالان و سایر زندانیان عقیدتی - سیاسی را درپیش گرفته اند.
در همین راستا، سازمان حقوق بشری "ذوینا" آبان ماه گزارشی از آخرین اوضاع حقوق بشر و فعالان سیاسی در عربستان در ماه اکتبر، بویژه مسائل مربوط به زندانیان عقیدتی - سیاسی، از جمله فعالان، سیاستمداران، حقوقدانان، دانشگاهیان و سایر اقشار منتشر کرد و از صدور احکام سنگین حبس و اعدام برای این افراد خبر داد.
در ابتدای اکتبر گذشته، دادگاه عربستان، "داوود العلی" فعال مدنی را به ۲۵ سال زندان محکوم کرد و این حکم تنها به دلیل توییتهای وی علیه روند عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی صادر شد.
دادگاه ویژه کیفری عربستان نیز سالم احمد الدینی معاون وزیر کار را که از سال ۲۰۱۷ در زندان به سر می برد، به ۱۵ سال حبس محکوم کرد.
دادگاههای عربستان همچنین اسراء الغمغم یک زن فعال سیاسی و حقوق بشری را به احکام سنگین ۸ سال حبس محکوم کرده بودند اما در اکتبر گذشته این مجازات به ۱۳ سال افزایش یافت.
مهدیه مرزوقی پزشک تونسی مقیم عربستان به دلیل انتشار توئیت هایی در حساب کاربری خود از سوی دادگاه به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.
وسام سعد کده یک شاعر دیگر است که به دلیل سرودن یک قصیده در مدح یکی شیوخ قبیله المهره یمن به ۱۴ سال زندان محکوم شد.
عبدالمجید الارکانی، شیخ قاری یکی دیگر از محکومین در عربستان است که درحالی که در آستانه اتمام دوران محکومیت خود بود، مجددا توسط دادگاه کیفری ویژه محاکمه و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
عمران الارکانی یک فعال حوزه فعالیتهای بشردوستانه و خیریه است که در اکتبر ۲۰۱۲ توسط مقامات بازداشت و به ۲۵ سال زندان محکوم شد.
مها الرفیدی که به ۶ سال حبس و ۶ سال ممنوع الخروجی محکوم شده، تنها به دلیل توئیت هایی در حمایت از زندانیان عقیدتی و فعالان مدنی بازداشت شده در داخل عربستان این احکام رادریافت کرده است.
سعد ابراهیم المدی، یک شهروند با تابعیت آمریکایی نیز در عربستان به ۱۶ سال زندان محکوم شده است.
نظر شما