به گزارش خبرنگار ایرنا، نعمتالله حاجیزاده صبح پنجشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری ۲ جانبه مدیریت بحران استان گلستان و خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز گلستان اظهارداشت: استفاده از رسانهها به منظور آگاهیبخشی و اطلاعرسانی یکی از تاکیدات همیشگی دولت سیزدهم است، این تفاهمنامه یکی از اقدامات عملی برای کم کردن دغدغه دولت در این بخش است.
وی افزود: دستگاههای اجرایی هر چه از ظرفیت رسانه برای اطلاعرسانی درست و به موقع بهره بگیرند این کار باعث امیدآفرینی مردم و بالا رفتن اعتماد مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی، دولت خدمتگذار و مسوولین خواهد شد.
وی تاکید کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان رسانه رسمی کشور، از معدود رسانههایی است با توجه به قدمت ارزشمندش در حوادث و بحرانها پیشگام و کمککار شورای هماهنگی مدیریت بحران استان است.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: خبرنگاران این رسانه (ایرنا) در کشور و استان جزو فعالترین و حرفهای ترین خبرنگاران محسوب میشوند و همیشه در جهت اطلاعرسانی درست و به موقع برای امیدآفرینی در مردم، نقش اساسی ایفا میکنند.
وی با اشاره به برنامههای این اداره کل در هفته ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات طبیعی ادامه داد: به منظور کاهش اثرات و تلفات حوادث و بلایای طبیعی، فرهنگسازیها و آمادگیها باید از داخل خانوادهها و با تمرکز بر روی دانشآموزان آغاز شود.
حاجیزاده اظهارداشت: ما برای تحقق این فرهنگ و استفاده از نسل نوجوان به مناسبت هفته ملی ایمنی، یک دوره مسابقه نقاشی ویژه کودکان و خردسالان مهدکودکها، آمادگیها، دانشآموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی را برگزار کردیم.
وی بیان کرد: با توجه به محدودیتهای موجود و اطلاعرسانی کمی که انجام شد، تاکنون حدود ۲۵۰ اثر به دبیرخانه این مسابقه ارسال شد.
وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این مسابقه، رساندن پیام این هفته به درون خانوادهها، نشان دادن دغدغه کودکان و نوجوانان دانشآموز نسبت به بلایای طبیعی بود که خوشبختانه آثار بسیار ارزشمند و خوبی ارسال شد که نشاندهنده فهم و درک درست خانوادهها به مقوله ایمنی، آمادگی و اثرات بلایای طبیعی است.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: همکاران ما در حال دستهبندی آثار براساس سن، جنسیت و مقطع تحصیلی هستند و بنا داریم در یک زمان مناسب به هر یک از شرکتکنندگان جوایزی به رسم یادبود اهدا کنیم.
حاجیزاده با بیان اینکه قرار است رویداد «مدیریت بحران ایران قوی» هفته آخر بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار شود، افزود: بنا داریم تا بهترین اثر نقاشی را انتخاب و با توجه به فضای در نظر گرفته شده برای گلستان، ضمن معرفی دستاوردها و نمایش تجربیات موفق مدیران دستگاههای اجرایی استان در شرایط بحرانی و همچنین آثار برگزیده را در آن نمایشگاه به نمایش بگذاریم و سپس آن آثار را در کتابچه این رویداد مهم، به چاپ برسانیم.
وی ادامه داد: گلستان بر روی گسلهای فعال قرار دارد و تاریخچه این منطقه نشان میدهد که سالیان پیشین با زلزلهای با شدت ریشتر بالا مواجه بودیم که آثار تخریب زیاد برجای گذاشت.
وی تصریح کرد: با توجه به قرار داشتن در هفته ایمنی و کاهش آثار بلایای طبیعی، یک سری کارها و برنامههای مختلف را به صورت استانی و شهرستانی برنامهریزی کردیم که برخی اجرا شده و برخی دیگر هم طی روزهای آینده انجام خواهد شد.
گلستان در معرض ۳۲ مخاطره و حوادث طبیعی است که هرکدام آمادگی خاص خود را میخواهد
مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: اجرای مانور لحظه صفر، برگزاری دورههای آموزشی، ارتقای فرهنگ ایمنی از دیگر برنامههای این هفته بود.
حاجیزاده اضافه کرد: همچنین طی روزهای شنبه تا دوشنبه گذشته سه نشست بازآفرینی شهری با موضوع آموزههای زلزله بم، در سه شهرستان گنبدکاووس، علیآبادکتول و گرگان برگزار شد و سایر دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان نیز برنامههای مختلف و متنوعی در این زمینه داشتند.
وی با اشاره به اینکه از ۵۶ مخاطره و بلایای طبیعی در جهان، براساس بررسی سوابق، اسناد استانی و جمعآوری مدارک و مستندات موجود، ۳۲ مخاطره در گلستان رخ داده و یا رخ خواهد داد که هر مخاطره آمادگی خاص خود را دارد.
وی بیان داشت: در سیل ۱۳۹۸ گلستان برای جمعآوری تجربیات امدادرسانی، تجربیات خوبی به دست آمد تلاش داریم در اسناد بالادستی، در مواجه با حوادث مشابه شرایطی ایجاد کنیم که حداقل در زمان وقوع بارشهای سیلآسا و سیلابی، میزان خسارتها را به حداقل برسانیم.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: در این بخش جلسات مختلفی با دستگاههای متولی داشتیم و تصمیم گرفتیم از سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر رودخانه موجود در استان، هزار و ۸۰۰ کیلومتر آن را که در اصطلاح پیر است را لایروبی کنیم و برای این کار ظرفیت همه دستگاهها پای کار آمده تا توان و تابآوری مردم در مواجه با حوادث و بالایای طبیعی کاهش داشته باشد.
حاجیزاده بیان کرد: با توجه به قابل پیشبینی نبودن زلزله و همچنین قرار داشتن استان روی گُسَل زلزله، از جنبه پیشگیری و مقاومسازی بنیاد مَسکَن هم به خوبی پای کار آمده و به ویژه در روستاها اقدامات اساسی و موثری به منظور کاهش مخاطرات و بلایای طبیعی انجام داده است.
رجائی: آموزش رسانهها برای نحوه تولید اخبار در شرایط بلایای طبییعی از همین حالا برنامهریزی شود
رییس خبرگزاری ایرنا مرکز گلستان هم در این مراسم از آمادگی کامل این رسانه برای انتشار اخبار مدیریت بحران در راستای توسعه استان خبر داد و گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی همیشه یار و یاور این اداره کل بوده و تلاش دارد در شرایط بحرانی و مواجه با حوادث طبیعی با تهیه گزارشات خبری و تولید محتوای مناسب و کاملا حرفهای ضمن ایجاد آرامش در فضای جامعه شرایط را برای دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان برای ارائه خدمات به مردم آسیبدیده فراهم کند.
غلامرضا رجائی با اشاره به اینکه رسانههای استان نیاز به آموزشهای حرفهای دارند که بدانند در قبل، حین و پس از حوادث، بحرانها و بلایای طبیعی چه اخباری منتشر کنند که شرایط روانی جامعه آسیب بیشتری نبیند، افزود: بالا بردن سواد رسانهای، آشنایی و درک درست خبرنگاران از شرایط برای اطلاعرسانی به موقع در زمان حوادث، آشنایی سخنگو مدیریت بحران در چگونگی مواجه با تماسهای بیشمار خبرنگاران رسمی و غیررسمی و همچنین نحوه رساندن اطلاعیهها و اخبار درست به مردم از موضوعات مهمی است که از هم اکنون و در شرایط قبل حوادث باید برنامهریزی و پیشبینی شود تا از انتشار اخبار کذب و شایعات در زمان حوادث جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: خبرگزاری ایرنا همواره به مدیریت بحران نگاه حرفهای داشته و این رویکرد کمک حال این اداره کل استان در رسیدن به اهداف ما شده است.
گفتنی است یکی از اهداف این تفاهمنامه ایجاد گسترش همکاریهای ۲جانبه در زمینه اطلاعرسانی و پوشش خبری، تبادل اطلاعات و انعکاس اقدامات و پوشش خبری برنامههای اداره کل مدیریت بحران توسط خبرگزاری ایرنا است.
پوشش خبری جلسات و برنامههای آن اداره کل، اعزام خبرنگار و بازدید از اقدامات دستگاههای اجرایی به همراه کارشناسان تیم نظارت اداره کل، انعکاس دستاوردهای و اقدامات شاخص اداره کل و حضور در کارگروهها و کمیتههای تخصصی ذیل ستاد استانی از تعهدات خبرگزاری ایرنا در این تفاهمنامه است.
این تفاهمنامه در ۶ ماده و ۲ نسخه بدون ایجاد هیچگونه تعهد مالی برای اداره کل و ایرنا، قابلیت اجرایی دارد.
نظر شما