۷ دی ۱۴۰۱، ۱۷:۴۷
کد خبرنگار: 5368
کد خبر: 84982845
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

روزانه ۸۰ نوزاد یمنی در نتیجه محاصره ظالمانه جانشان را از دست می‌دهند

تهران-ایرنا- وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن در سخنانی اعلام کرد که روزانه ۸۰ نوزاد تازه متولد شده یمنی به دلیل کمبود دارو در نتیجه محاصره ظالمانه این کشور جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شبکه المسیره، طه المتوکل، وزیر بهداشت دولت نجات ملی در یک کنفرانس پزشکی در صنعاء گفت: «حملات ائتلاف متجاوز بیش از ۱۶۰۰۰ کودک و زن را کشته و زخمی کرده است.

وی افزود: آمارهای ما روزانه مرگ ۸۰ نوزاد تازه متولد شده به دلیل کمبود تجهیزات، دارو و تخصص پزشکی ناشی از محاصره را ثبت می‌کند.

المتوکل ادامه داد: ۵۰ درصد از نوزادان نارس در یمن در نتیجه آثار تجاوز و محاصره جان خود را از دست می‌دهند.

در همین حال، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در یمن نیز در این باره گفت: یمن بالاترین نرخ مرگ و میر نوزادان را در خاورمیانه دارد.

این مقام سازمان ملل افزود: آمارهای سازمان ملل متحد در یمن مرگ ۶۰ کودک را از هر ۱۰۰۰ نوزاد متولد ثبت کرده است.

وی افزود: آمار سازمان ملل تایید میکند که سالانه ۵۲۰۰۰ کودک جان خود را از دست می‌دهند؛ این بدان معناست که هر ده دقیقه یک کودک می‌میرد.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) ۲۱ آذر اعلام کرده بود که از ابتدای تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن بیش از یازده هزار کودک یمنی کشته یا نقص عضو شده‌اند.

یونیسف خبر داد: آمار واقعی این جنگ احتمالا بسیار بالاتر است. هزاران کودک جان خود را از دست داده‌اند و صدها هزار تن دیگر نیز به دلیل گرسنگی و بیماری‌های قابل پیشگیری در معرض خطر مرگ هستند.

یونیسف اعلام کرد که حدود ۲.۲ میلیون نفر از کودکان یمنی دچار سوءتغذیه شدید هستند که یک چهارم آنها زیر پنج سال سن دارند. بسیاری از آنها در خطر ابتلا به وبا، سرخک و بیماری‌های دیگری هستند که با واکسن قابل پیشگیری است.

تجاوز نظامی عربستان به یمن در سال ۲۰۱۴ شروع شد و در این مدت صدها هزار نفر بر اثر مستقیم درگیری‌ها یا بدلیل تاثیرات غیرمستقیم جنگ از جمله آب شرب ناسالم، شیوع بیماری و گرسنگی جان خود را از دست داده‌ و یا مجروح و بیمار شدند.

تازه‌ترین گزارش یونیسف حاکی است که ۳ هزار و ۷۷۴ کودک یمنی فقط در فاصله مارس ۲۰۱۵ تا سپتامبر ۲۰۲۲ جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس این گزارش، آتش‌بس یمن تا دوم اکتبر دوام داشت و بعد از آن تمدید نشد. از آن هنگام تاکنون دستکم ۶۲ کودک کشته یا زخمی شده‌اند.

یونیسف خواستار کمک ۴۸۴.۴ میلیون دلاری برای مبارزه با بحران بشردوستانه در یمن شده است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha