زانیار نازدار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مدت مذکور یک هزار و ۱۴ مورد صید غیرمجاز آبزیان، ۴۳ مورد شکار غیرمجاز پرندگان و ۳۷ مورد شکارغیرمجاز پستانداران در استان توسط نیروهای یگان حفاظت استان شناسایی و کشف شد.
وی اضافه کرد: در این مدت همچنین ۷۹ مورد زنده گیری پرندگان، ۱۷ مورد آغاز به شکار و ۱۰۲ مورد هم نگهداری، خرید و فروش حیات وحش زنده و غیرزنده کشف شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت، کشف چهار سلاح غیرمجاز، ۲۴ سلاح مجاز و یک هزار و ۵۹۱ مورد انواع ادوات و وسایل مربوط به شکار و صید از متخلفان است.
نازدار مجموع متخلفان شناسایی و دستگیر شده در استان را ۲۹۲ نفر خواند و گفت: در نتیجه فعالیت حافظان محیط زیست استان در ۹ ماهه سال جاری، ۲۶۹ فقره تخلف هم کشف و به مراجع قضایی ارسال شد.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۳۹۱ پرونده مربوط به محیط زیست استان در مراجع قضایی در جریان است و تخلف بیشتر این پروندهها در زمینه شکار و صید، تخریب زیستگاه، آلودگی محیط زیست و آتش سوزی است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان گفت: از جمله رسالت های این یگان راهبری و تدوین برنامه های عملیاتی برای مقابله با شکار و صیدغیرمجاز، برگزاری دوره های آموزشی نظامی و نحوه بکارگیری سلاح سازمانی، ساماندهی مجوز حمل سلاح سازمانی و تجهیزات انفرادی محیط بانان است.
نازدار ادامه داد: تهیه ملزومات اطفا حریق و مشارکت در برنامه های ستاد بحران و برگزاری جلسات با نیروهای انتظامی، نظارت بر عملکرد پرسنل یگان حفاظت استان ، پیگیری امورات مربوط به حق الکشف، خرید ملبوس و جیره غذایی از دیگر وظایف یگان حفاظت محیط زیست است.
وی صدور کارت همیار محیط بانان را از دیگر فعالیت های این یگان خواند و اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه ۸۰ مورد کارت همیار محیط بان در استان صادر شده است.
شماره تماس ۱۵۴۰ سامانه اعلام تخلفات حوزه محیط زیست است که شهروندان می توانند در صورت هر گونه تخلفی در زمینه محیط زیست با آن تماس بگیرند تا یگان حفاظت محیط زیست آنرا پیگیری و با متخلفان برخورد کنند.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با وسعت ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۶۴ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار، ۲ اثر طبیعی ملی شامل غار کونه شم شم مریوان و کانی برد بانه و چندین منطقه شکار ممنوع بوده که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
نظر شما