ساخت رباتی که مواد معدنی کمیاب را از کف دریا جمع‌آوری می‌کند + فیلم

تهران- ایرنا- یک شرکت رباتیک موفق به ساخت اولین ربات معلق به‌منظور استخراج پایدار مواد معدنی دریاها و اقیانوس‌ها شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه وارپ نیوز (warp news)، نیاز به مواد معدنی برای تولید باتری رو به فزونی است و بسیاری از این مواد روی سنگ‌های کف اقیانوس وجود دارند. اکنون، شرکتی به نام Impossible Metals (فلزات غیرممکن) روشی ارایه کرده است که امکان استخراج این مواد را از کف اقیانوس و دریا به روشی پایدار فراهم می‌کند.

کف دریاها با سنگ‌های چندفلزی (polymetallic nodules) پوشیده شده است. سنگ‌های چندفلزی سنگ‌هایی هستند که با فلزات مختلف پر شده‌اند. شرکت یاد شده به‌تازگی اثبات کرده است که می‌توان این سنگ‌ها را بدون لایروبی با گاوآهن‌های مخرب بزرگ و با به‌کارگیری دقت و یادگیری هوشمند جمع‌آوری کرد. روش آن‌ها شامل استفاده از اولین ربات استخراج انتخابی مواد معدنی زیر آب به نام اورِکا ۱ (Eureka ۱) است.


این سنگ‌ها مملو از لیتیوم، نیکل و همچنین کبالت هستند و منبع پایدارتری را برای تولید باتری فراهم می‌کنند که مستلزم استخراج کربن فشرده نیست؛ ضمن اینکه از مشکلات ژئوپلیتیکی (سیاست جغرافیایی) مرتبط با استخراج این مواد معدنی در مناطق جنگی یا کشورهایی که امنیت پایداری ندارند، جلوگیری می‌کند.

سازندگان اورکا ۱ می‌گویند: این ربات‌ها کف دریا را لمس نمی‌کنند. ما در حال طراحی ناوگانی از وسایل نقلیه رباتیک زیر آب هستیم که به کشتی متصل نیستند. آن‌ها با بستر دریا تماس ندارند و در بالای آن شناور می‌شوند.

هنگامی که ربات در نزدیکی کف دریا شناور می‌شود، یک رایانه مجهز به هوش مصنوعی، سنگ‌ها را با استفاده از بازوهای خرچنگ‌مانند می‌گیرد و آن‌ها را از طریق یک شلنگ وارد محفظه جمع‌آوری می‌کند.

با استفاده از این روش می‌توان از ورود صدمه جدی به بستر دریا و نابودی تنوع زیستی و توده‌های رسوبات بزرگ جلوگیری کرد.

سازندگان این ربات امیدوارند بتوانند تا سال ۲۰۲۶ اورکا ۱ را به تولید انبوه برسانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha