به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ،احسان عباسپور درباره وضعیت برنجکاری استان مازندران در سال زراعی ۱۴۰۱، اظهار کرد: امسال یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۸۳۹ تن شلتوک برنج در ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان تولید شد.
وی با بیان اینکه ۲۳۶ هزار و ۵۴۹ تن شلتوک ارقام پرمحصول در ۶۷ هزار و ۳۰۷ هکتار و ۸۰۱ هزار و ۶۰۳ تن شالی ارقام محلی در ۱۴۷ هزار و ۶۹۳ هکتار مزارع شالیزاری استان برداشت شد، افزود: از ۴۱ هزار و ۳۲۰ هکتار مزارع پرورش رتون استان ۹۴ هزار و ۸۸۸ تن و از ۵۸ هزار و ۸۳۲ هکتار مزارع کشت مجدد برنج ۲۱۷ هزار و ۲۶۳ تن شلتوک استحصال شد.
کشت دوم برنج در شالیزارهای مازندران پس از برداشت محصول کشت اول به دو روش نشای دوباره و پرورش ساقه شالی یا " دونوچ " انجام می شود. در روش اول کشاورزان اقدام به آماده سازی دوباره شالیزار می کنند ولی در روش دوم ساقه های باقی مانده از کشت نخست دوباره جوانه زده و پرورش داده می شود .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در کشت اول برنج، کشت مجدد و پرورش رتون ۹۹۵ هزار و ۷۴۶ هزارتن برنج سفید در مزارع شالیزاری استان تولید شد، افزود: ۱۴۰ هزار و ۹۰۴ هکتار اراضی شالیزاری استان به صورت مکانیزه نشاکاری و ۲۰۷ هزار و ۶۴ هکتار به صورت مکانیزه برداشت شد.
عباسپور تصریح کرد: ۱۹۱ هزار و ۱۴ بهره بردار در مزارع شالیزاری استان مشغول به فعالیت هستند.
این مسوول به مصرف ۶ هزار و ۵۷۴ تن بذر در مزارع شالیزاری مازندران اشاره و اضافه کرد: ۴۳ هزار و ۵۸۹ تن کود ازته، ۱۹ هزار و ۱۲۲ تن کود فسفاته و ۱۹ هزار و ۵۹۰ تن کود پتاسه در شالیزارهای استان مصرف شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفت ساقه خوار در ۱۴۷ هزار و ۹۸۸ هکتار، سایر آفات در ۱۹ هزار و ۵۹۰ هکتار، بلاست برگ در ۳۵ هزار و ۷۲۵ هکتار و بلاست خوشه در ۱۰۷ هزار و ۱۰۱ هکتار، سایر بیماری ها در ۳ هزار و ۷۱۲ هکتار و علف های هرز در ۲۱۴ هزار و ۸۵۱ هکتار مزارع شالیزاری استان در سال زراعی ۱۴۰۱، افزود: مبارزه غیرشیمیایی و بیولوژیک با آفت ساقه خوار برنج در ۶۰ هزار و ۴۵۶ هکتار شالیزار استان صورت گرفت.
وی درباره فعالیت ماشین آلات و ادوات کشاورزی در برنجکاری استان، گفت: ۱۲ هزار و ۴۳۷ دستگاه تراکتور، ۷۵ هزار و ۳۲۹ دستگاه تیلر، ۴ هزار و ۵۶۸ دستگاه نشاکار، یک هزار و ۲۵۴ دستگاه دروگر، ۳۱۰ دستگاه خرمنکوب پشت تراکتوری، ۱۲۰ دستگاه وجین کن و ۷ هزار و ۵۶ دستگاه کمباین در شالیزارهای استان مشغول به فعالیت بودند.
مازندران ۴۲درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
نظر شما