به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی دهرویه روز پنجشنبه در همایش دهیاران بخش مرکزی گنبدکاووس، از دهیاران مناطق روستایی این شهرستان خواست نسبت به شناسایی مزیتهای اقتصادی روستا و برنامهریزی برای استفاده بهینه از این ظرفیتها به منظور ایجاد یا افزایش درآمد و اشتغال برای اهالی اقدام کنند.
وی، دهیاران را در صف مقدم حاکمیت در روستاها دانست و گفت: احصای نظام مسائل روستا، برنامهمحوری و ترسیم سند چشم انداز توسعه روستا باید مورد توجه و اهتمام دهیاران قرار گیرد.
دهرویه اضافه کرد: برنامه محوری سبب میشود دهیاران در انجام وظایف و ماموریتهای محوله و نیز پیشبرد اهداف توسعه روستا و در نهایت پیگیری مطالبات مردم و کسب رضایت آنان موفقتر باشند.
فرماندار ویژه گنبدکاووس همچنین با اشاره به کم آبی و مشکلات ناشی از خشکسالیها، برلزوم استفاده بهینه از منابع آبی موجود با ترویج الگوهای مناسب کشت و پرهیز از کشت محصولات با نیاز آبی بالا تاکید کرد و گفت: دهیاران باید مردم را نسبت به این مسائل آگاه کنند.
وی، شناسایی گلوگاههای فساد و مبارزه با آن، عدالت در ارائه خدمات، نظارت دقیق بر توزیع سهمیه آرد و نان در روستاها و اطلاع رسانی به مردم جهت تزریق دُز یادآور واکسن کرونا باتوجه به شیوع موج جدید این ویروس در کشور را از دیگر درخواستهای خود از دهیاران دانست و برآن تاکید کرد.
بخشدار مرکزی گنبدکاووس هم در این همایش که باحضور مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان برگزار شد، گفت: روستاها خواستگاه تحقق راهبرد اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب هستند که باید مورد توجه دوسویه ادارات و نهادهای اجرایی و دهیاران قرار گیرد.
مرتضی احمدی افزود: در بررسی نظام مسائل روستاهای این بخش و نیز در راستای طرح توسعه، پیشرفت و آبادانی مناطق روستایی گلستان و از مجموع ۱۱۰ روستای استان ۹ روستا در بخش مرکزی گنبدکاووس قرار دارد.
وی اضافه کرد: ظرفیت سازی لازم برای استفاده بهینه از مزیتهای اقتصادی ۹ روستای تعیین شده بخش مرکزی گنبدکاووس در طرح توسعه، پیشرفت و آبادانی روستاهای گلستان، انجام شده و ثمرات آن در چند روستا درحال نمایان شدن است.
احمدی از نیاز معابر ۹۵ روستای بخش مرکزی گنبدکاووس به زیرسازی و آسفالت خبر داد و بیان داشت: در مرحله نخست عملیات زیرسازی و آسفالت ۲۰ روستا با مشارکت بنیاد مسکن و دهیاری و از محل سهمیه قیر رایگان، شروع شده که ۱۰ روستا به پایان رسیده است.
به گفته وی، کار زیرسازی و آسفالت ۱۰ روستای باقی مانده هم تا پایان امسال انجام خواهد شد.
بخشدار مرکزی گنبدکاووس همچنین با اشاره به جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفری این بخش که ۱۳۲ روستای دارای کد شناسایی دارد، برلزوم توجه ویژه اعتباری به مناطق روستایی و اختصاص ماشین آلات عمرانی و خدماتی به روستاهای بخش مرکزی این شهرستان تاکید کرد.
در این همایش همچنین نماینده شورای بخش مرکزی و ۲ تن از دهیاران این بخش به بیان نقطه نظرات و نظام مسائل روستاها پرداختند که اهتمام به رفع کمبودها و عقب ماندگیهای زیرساختی، تسریع در فرایند رسیدگی به پروندههای کمیسیون ۹۹، تسهیل فرایند اجرایی شدن مصوبه استانی رفع اختلافات ارضی بین اهالی روستاها با منابع طبیعی، توجه به طرحهای اقتصادی در روستاها و تسریع در پاسخ به استعلامهای اداری شهرستان توسط ادارات کل از مهمترین آن بود.
همچنین در این همایش روسای اداره ثبت احوال و امور آب گنبدکاووس خواستار همکاری بیشتر دهیاران در ثبت وقایع چهارگانه و مدیریت صحیح منابع آب شدند.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.
نظر شما