به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد هادی ایمانیه، شامگاه پنجشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی این استان که با حضور وزیر صمت در شیراز برگزار شد، خواستار مشارکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در اجرای پروژه راه آهن گل گهر- شیراز - اهواز شد.
وی افزود: این خط راه آهن یکی از خطوط مهم و استراتژیک کشور است و در مسیر آن عمدتا معادن قرار گرفته اند و لذا مشارکت ایمیدرو در این پروژه می تواند بسیار کمک کننده باشد.
این خط ریلی که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۰ آغاز شده از ایستگاه راه آهن گل گهر سیرجان در استان کرمان واقع در محور راه آهن بافق - بندرعباس انشعاب گرفته و در ادامه از قطروئیه شهرستان نی ریز، استهبان، فسا و سروستان در استان فارس عبور خواهد کرد و در نهایت به خط ریلی در حال احداث شیراز-عسلویه - بوشهر متصل می شود.
۳۰ کیلومتر از این خط ریلی ۳۴۵ کیلومتری در استان کرمان و ۳۱۵ کیلومتر آن نیز در استان فارس واقع شده است.
استاندار فارس گفت: فارس در بحث ایجاد اشتغال در سال جاری نیز بر اساس گزارش دولت، از سهیمه ای که برای آن پیش بینی و تعریف شده عبور کرده است.
ایمانیه افزود: همچنین بر اساس همین گزارش فارس در زمینه سرمایه گذاری خارجی نیز استان سوم کشور است.
وی ابراز امیدواری کرد که در اسفندماه امسال همایش سرمایه گذاری در این استان برگزار شود.
لزوم افزودن مکانیزم تهاتر در تامین زیرساخت های شهرکهای صنعتی
استاندار فارس با اشاره به اینکه بحث تامین زیرساخت های گاز، آب و برق شهرکهای صنعتی در حال مساله ساز شدن است گفت: لازم است که مکانیزم تهاتر نیز در برنامه هفتم برای تامین این زیرساخت ها اضافه شود.
ایمانیه افزود: با این پول ها و اعتباراتی که برای ایجاد این زیرساخت ها تخصیص می یابد شهرک های صنعتی فعال نخواهند شد.
وی همچنین از وزیر صمت تقاضا کرد که دستوری صادر شود که آن دسته از مجوزهای صادر شده در شهرکهای صنعتی برای راه اندازی واحدهای تولیدی که بیش از ۲ سال از زمان صدور آن گذشته و اتفاقی رخ نداده است لغو و در اختیار دیگران قرار گیرد تا بساط سفته بازی و زمین بازی در این شهرکها جمع شود.
ایمانیه اظهار داشت: در حوزه معادن نیز هم در بحث اکتشاف، هم در بحث استخراج و هم در بحث توسعه های بدون مجوز و حقوق معادن نیز اختیاراتی به شورای معادن استان ها واگذار شود.
ضرورت توسعه صنایع تبدیلی
استاندار فارس ضمن تاکید بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی گفت: استانی که در زمینه کشاورزی در کشور دوم و در زمینه باغداری اول است، ایجاد صنایع تبدیلی در آن می تواند در بحث ایجاد اشتغال آن هم با هزینه کم بسیار موثر باشد.
ایمانیه گفت: همچنین تمام معادن کشور نیز باید موظف شوند که ظرف مدت زمانی مشخص مثلا چهار سال نسبت به ایجاد صنایعی مرتبط در کنار معادن اقدام کنند و اجازه خروج مواد معدنی خام از هیچ استانی داده نشود تا مساله خام فروشی نیز در کشور خاتمه یابد.
ارتقاء تکنولوژی، بدون کاهش اشتغال
استاندار فارس بر لزوم کمک به ارتقاء تکنولوژی صنایع نیز تاکید کرد و گفت: البته این کار نباید به قیمت کاهش اشتغال باشد و عمدتا معطوف به کاهش مصرف برق، آب، گاز و افزایش بهره وری شود.
ایمانیه ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع، ضرورت دارد که نمایندگان مجلس این مساله را در برنامه هفتم توسعه توجه کنند.
ورود ماشین آلات به کشور تسهیل شود
استاندار فارس با اشاره به پیش بینی جلوگیری از ورود ماشین آلات در بودجه ۱۴۰۱ گفت: این کار در حالی به بهانه حمایت از تولید انجام شد که بسیاری از ماشین آلات، تولید داخلی ندارد و در کشور تولید نمی شود.
ایمانیه افزود: ایجاد این محدودیت مشکلاتی را برای صنعتگرانی که می توانستند ماشین آلات دست دوم را وارد کنند به دنبال داشته که امیدواریم این روند اصلاح شود.
استاندار فارس همچنین خواستار عضویت معاون اقتصادی استانداری و رئیس سازمان صمت استان در هیات مدیره شهرکهای صنعتی شد و گفت: عدم حضور این دو در هیات مدیره شهرک های صنعتی مطلوب نیست.
متناسب نبودن نرخ تولید ناخالص داخلی فارس ناشی از عدم اهتمام بانک ها است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت: متناسب نبودن نرخ تولید ناخالص داخلی استان با سطح سرزمین و جمعیت آن در عدم اهتمام سیستم بانکی در تامین کافی منابع مالی مورد نیاز بخش تولید و بویژه در تخصیص تسهیلات بلند مدت یعنی تسهیلات مورد نیاز سرمایه گذاری است.
جمال رازقی از وزیر صمت تقاضا کرد که با صدور دستوری، ضمن ارتقاء منابع بانکی بانکهای توسعهای تحت مدیریت آن وزارتخانه و جهت دار کردن وجوه اداره شده برای سایر بانکها، زمینه ارتقاء سرمایه گذاری بخش صنعت و معدن استان را فراهم کند.
او اظهار داشت: امروز ایجاد همسویی و تناسب میان راهبردهای مدیریت منابع مالی در اقتصاد کلان با راهبردهای تجاری کشورها موضوعی است که به عنوان یکی از مهمترین مولفههای موثر در بهبود اقتصاد مطرح است و راهبردهای تجاری کشورها مسیر استراتژی های پولی و بانکی را تعیین میکند.
رئیس اتاق بازرگانی ارس افزود: لذا باید بپذیریم که مکانیزم سعی و خطا در اقتصاد مالی ایران نمیتواند اهداف کلان تجاری کشور را مشخص کند.
وی، تثبیت قیمت ها را سیاستی نادرست دانست و افزود: اگرچه اعمال سیاست های کنترل قیمت ممکن است در کوتاه مدت قیمت برخی کالاها و خدمات را مقرون به صرفه تر کند اما کنترل قیمت اغلب منجر به اختلال در بازار، ضرر تولید کنندگان و تغییر قابل توجه در کیفیت میشود.
نظر شما