چهار میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی باشت برداشت غیرمجاز می شود

گچساران- ایرنا- رییس اداره امور آب باشت گفت: بنا بر اعلام وزارت نیرو و آمار های موجود میزان آب مجاز برداشت از سفره های زیرزمینی در این شهرستان ۲۵ میلیون و ۸۰ هزار مترمکعب است در حالی که سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی این شهرستان برداشت می‌شود.

یدالله محمد زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ۱۶۸ حلقه چاه غیرمجاز در بخش های کشاورزی، آشامیدنی، صنعت و خدمات در مناطق مختلف باشت وجود دارد که سالانه ۹ میلیون و۸۷۰ هزار متر مکعب آب از این چاه ها برداشت می شود.

وی بیان کرد: این شهرستان در شرایط کم آبی قرار دارد و لازم است که کلیه بهره برداران و شهروندان نسبت به این موضوع حساسیت و توجه بیشتری داشته باشند.

محمدزاده تعداد چاه های مجاز در دشت های باشت و شاه بهرام در باشت را ۴۷۱حلقه اعلام کرد و گفت: بر اساس پروانه های بهره برداری صادر شده سالانه بیش از ۲۵ میلیون و ۸۰ هزار متر مکعب آب از این چاه ها برداشت می شود.

وی ابراز کرد: بر اساس بازدید ، بررسی ها و اندازه گیری های صحرایی انجام گرفته از منابع آب دشت باشت سالانه ۳۰ میلیون متر مکعب آب از چاه های این شهرستان برداشت می شود.

محمد زاده پر و مسدود کردن چاه های غیرمجاز و نصب کنترل هوشمند حجمی را مهمترین برنامه های در دست اجرای این شرکت در سال جاری برای نجات بخشی سفره های زیرزمینی در شهرستان اعلام کرد.

صرفه جویی ۱۳۶ هزار متر مکعب آب در باشت

چهار میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی باشت برداشت غیرمجاز می شود

وی گفت: پر و مسدود کردن چاه‌های بدون مجوز و فاقد پروانه امسال از برداشت غیرمجاز سالانه ۱۳۶ هزار متر مکعب آب در منطقه باشت جلوگیری شد.

محمد زاده تصریح کرد: این میزان صرفه جویی و جلوگیری از مصرف غیرقانونی، از پر و مسدود کردن هشت حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان باشت به دست آمد.

وی از همه بهره برداران حوزه کشاورزی خواست تا علاوه بر رعایت الگوی کشت مناسب و تعامل با شرکت آب منطقه ای، از هرگونه برداشت بی رویه و غیرمجاز، بویژه از منابع زیرزمینی خودداری کنند.

رییس اداره امور آب باشت گفت: براساس مصوبه شورای حفاظت آب کشت محصول هندوانه در این شهرستان در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ممنوع شده و با کسانی که خلاف این مصوبه عمل کنند برخورد جدی و قانونی خواهد شد.

وی گفت: برق چاه های آبی کشاورزانی که اقدام به کشت محصول هندوانه یا اجاره دادن آب کشاورزی کنند قطع می شود و صاحبان آن به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

محمد زاده با اشاره به اینکه هیچ نوع نهاده کشاورزی به بهره بردارانی که اقدام به کشت محصولات پرآب بر کنند ارائه نمی شود از کشاورزان منطقه خواست از کشت محصولاتی چون ماش لوبیا و کنجد و داروهای گیاهی به عنوان کشت جایگزین استفاده کنند.

وی در پایان از همکاری دستگاه های قضایی ، نظامی و انتظامی بویژه دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان در ارتباط با صدور و اجرای احکام قضایی و برخورد قانونی با متخلفین حوزه آب در این شهرستان تقدیر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha