به گزارش خبرنگار ایرنا رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول در این همایش که به همت انجمن مردم نهاد کهن دژ دزفول و اداره میراث فرهنگی در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد دزفول برگزار شد از تلاش انجمن کهن دژ برای معرفی و شناساندن آثار تاریخی دزفول قدردانی کرد.
حمیدرضا خادم افزود: اداره میراث فرهنگی دزفول آماده همکاری با انجمن های مردم نهاد و افراد علاقهمند به حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و از دلسوزان این حوزه استقبال میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول از افرادی که در حفظ و حراست از میراث گرانبهای دزفول تلاش میکنند قدردانی کرد و گفت: میراثدار آثار تاریخی دزفول هستیم لذا باید امانتدار و در حفظ و حراست این میراث ملموس و غیرملموس کوشا باشیم.
خادم ضمن قدردانی از زحماتی که چراغ چشم رییس پیشین میراث فرهنگی در دزفول کشیدند، گفت: زحماتی که در این حوزه کشیده شده ماندگار است.
وی اظهارامیدواری کرد با استفاده از تخصص جوانان دلسوز در حوزه میراث فرهنگی، شهری آباد بسازیم.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز با قدردانی از توجه سازمانهای مردم نهاد برای برگزاری این برنامه فرهنگی گفت: اقدام برای بیان و ثبت تاریخ و اطلاعات دزفول خدمت زیادی به حوزه تاریخ این شهر است و باعث میشود پیشینه شهرمان نسل به نسل باقی بماند.
محمدحسن پرآور از خدمات رییس پیشین میراث فرهنگی دزفول قدردانی کرد و افزود: ایشان تلاش کردند از ظرفیتهای مردمی برای رفع مشکلات استفاده و امکاناتی برای بازسازی، مرمت و احیای فرهنگ شهر دزفول فراهم کنند.
وی وجود بیش از ۲۴۰ هکتار بافت تاریخی دزفول را در دنیا کم نظیر خواند و اضافه کرد: بافت کهن دزفول به عنوان هویت تاریخی این شهر در حال نابودی است که علت آن تخلیه ساکنان، مهاجرت بیرویه و تامین نشدن اعتبار برای بازسازی و عدم سرمایه گذاری برای احیای بافت است.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: تازمانی که نهادهای دولتی این امر متولی باشند وضعیت این بافت روزبه روز بدتر میشود.
وی افزود: خیرین دزفول در همه زمینهها ورود از جمله میراث فرهنگی ورود کرده اند و هر کدام از آنها با خرید یک خانه در بافت آن را احیا و به محل پذیرش گردشگران دنیا تبدیل کنند.
پرآور با تاکید بر ضرورت تقویت سازمانهای مردم نهاد اظهار امیدواری کرد قدر زحمتکشان میراث فرهنگی را بدانیم.
وی افزود: امیدواریم افرادی چون عباس چراغ چشم رئیس پیشین میراث فرهنگی دزفول عرصه را خالی نکنند تا این حوزه برای احیای این فرهنگ باشکوه تر شود.
حسن فرخی راد موسس انجمن کهن دژ نیز از دست اندرکارانی که برای برگزاری چهارمین همایش پل باستانی دزفول تلاش کردند قدردانی کرد و گفت: پل قدیم افتخار دزفول و مهمترین اثر تاریخی شهر است که همه خاطرات خوبی با این پل دارند.
وی پل تاریخی دزفول را جزئی جدانشدنی از فرهنگ این دیار دانست و اظهار امیدواری کرد با همکاری و همدلی یکدیگر این بنای باشکوه که از پیشینیان برای ما به ارث رسیده حفظ کنیم و به دست آیندگان بسپاریم.
مدیر انجمن کهن دژ بیان کرد: دوستداران این پل ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده دغدغههای زیادی دارند که نیاز است مسوولان و خیرین برای مرمت پل ورود کنند تا نماد پایداری و مقاومت مردم دزفول هرچه باشکوه تر به نسل بعدی منتقل شود.
وی ادامه داد: انجمن کهن دژ امسال تلاش زیادی برای راه اندازی مجدد موزه کرناسیان با وسعت ۹۰۰ متر انجام داد به طوری که این موزه در نوروز امسال به عنوان یکی از پربازدیدترین موزههای کشور فعال بود.
فرخی راد گفت: تاسیس اولین پایگاه راهنمای گردشگری، تلاش برای ثبت غار سزار، دره توبیرون، چال کندی، مراسم چوب زنی و علم یراق از دیگر اقدامات این انجمن طی امسال است.
اجرای موسیقی و شاهنامه خوانی از دیگر برنامههای این آیین بود.
پل تاریخی دزفول؛ قدیمی ترین پل استوار جهان ، با گذشت بیش از ۱۷ قرن همچنان پابرجا است و به عنوان قدیمیترین پل استوار جهان که هنوز حیات خود را حفظ کرده در جهان شناخته میشود و به «پل رومی» هم معروف است.
این پل یکی از راههای ارتباطی شهر جندی شاپور و سرزمین بینالنهرین بوده که به دستور شاپور اول ساسانی و پس از پیروزی ایران بر والرین و با بکارگیری ۷۰ هزار اسیر رومی دربند ایرانیان اسرای رومی ساخته شده است.
پل مذکور دارای ۱۴ دهانه از سنگ ساروج و آهک بنا شده و در دوران حکومت عضدالدوله دیلمی، صفویان و پهلوی چند بار بازسازی شده اما پایههای پل حکایت از دوران ساسانی دارد.
پل ۱۷۰۰ ساله دزفول نمادی از دوران باستان به شماره ۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما