فاروق سلیمانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پس از بارشهای پاییزی و احیای زهکشها بیش از ۱۵ درصد از مساحت این تالاب احیا شده بود اما بر اثر برودت هوا این بخش نیز منجمد شده و تعداد کمی از پرندگان مهاجر وارد این تالاب شدند.
وی افزود: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر نیز به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اضافه کرد: این تالاب دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است و پرندگانی نظیر اردک سرسبز، حنایی، آنقوت، انواع غاز خاکستری و تنجه در آن زیست میکنند.
تالاب قوپی باباعلی در مسیر کریدور مهاجرت پاییزی پرندگان قرار دارد در صورت احیا و تخصیص حقآبه به آن در هر ساله میزبان کُلُنی چند صدتایی از پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنارآبزی خواهد بودوی ادامه داد: با توجه به اینکه این تالاب در مسیر کریدور مهاجرت پاییزی پرندگان قرار دارد در صورت احیا و تخصیص حقآبه به آن در هر ساله میزبان کُلُنی چند صدتایی از پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنارآبزی خواهد بود.
سلیمانی یادآور شد: در شهرستان مهاباد علاوه بر ۲ تالاب بینالمللی «کانیبرازان» و «قوپیباباعلی»، تالابهای دایمی «حسنخان» و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قرهقشلاق و سد مهاباد، هر سال در این فصل پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر خواهند بود.
وی تاکید کرد: تالاب های این شهرستان به دلیل امنیت و شرایطی مناسبی که برای پرندگان به وجود آمده، استراحتگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همهساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.
طبق آخرین بررسیها بیش از ۷۰ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی در تالابهای مهاباد شناسایی شده است.
تالاب بینالمللی قوپی باباعلی مهاباد با مساحت ۵۰۰ هکتار در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.
طبق اعلام اداره هواشناسی مهاباد با حاکم شدن سرما و یخبندان زمستانی در منطقه، طی هفته گذشته دمای هوا در بیشتر شهرستانهای جنوب آذربایجانغربی کاهش محسوس پیدا کرد بطوریکه حداقل دمای هوا در مهاباد به منفی هشت درجه سانتیگراد رسیده است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما