تولید فرش دستباف در مهاباد ۲۰ درصد کاهش یافت

مهاباد - ایرنا - رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد گفت: امسال سه هزار و ۵۰۰ مترمربع فرش دستباف در این شهرستان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

چیا قربانی‌اقدم روز سه‌شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا افزود: موانع موجود در بحث صادرات، افزایش قیمت مواد اولیه و عدم افزایش دستمزد با توجه به شرایط اقتصادی باعث شده که تولید فرش در سال جاری توسط تولید کنندگان دچار رکود شود.

وی ادامه داد: همزمان با کاهش میزان تولید این فرش میانگین فعالان این حرفه از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز به حدود یک هزار و ۸۰۰ نفر کاهش یافته است.

رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد اظهار کرد: مهم‌ترین تولیدات فرش مهاباد از نوع تابلو فرش، فرش «افشار و درشت‌بافت افشان» است که به ترتیب ۴۰، ۲۵ و ۳۵ درصد تولیدات را شامل می‌شود.

قربانی‌اقدم با بیان اینکه فرش دستباف یا کالای زینتی محسوب می‌شود، گفت: فرش دستباف این منطقه به دلیل جایگاه ویژه‌ای که از گذشته تاکنون داشته‌ است، می‌تواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمی ایفا کند.

وی تاکید کرد: شهرت فرش این منطقه به لحاظ زیبایی، نقش و کیفیت مواد اولیه در جهان کم‌نظیر است و انواع فرش‌های دستبافت در طرح‌های قبا، ماهی، نقشه، افشار و فرش تمام ابریشم توسط فعالان این بخش در سطح استان تولید و روانه بازار می‌شود.

رییس اتحادیه بافندگی فرش دستباف مهاباد یادآور شد: هم‌اکنون یک هزار و ۴۰۰ نفر در این شهرستان زیرپوشش بیمه قالی‌بافی هستند و تعدادی نیز از طریق بیمه عشایر و روستاییان تحت پوشش بیمه هستند ولی آمار دقیقی از آنان وجود ندارد.

آذربایجان‌غربی یکی از قطب‌های مهم تولید فرش دستبافت در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش در رج‌های مختلف تولید می‌شود؛ شهرستان‌های ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.

مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha