۲ طرح تامین انرژی پایدار در خراسان جنوبی در دستور کار دولت است

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: خط انتقال فرآورده‌های نفتی از رفسنجان و خط انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان از طرح‌های زیرساختی مهم است که در حوزه تامین انرژی پایدار برای استان در دستور کار دولت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا عباس‌زاده روز دوشنبه در جلسه تشریح وضعیت گاز استان و موضوع صرفه‌جویی انرژی که با حضور جمعی از فعالان رسانه و فضای مجازی در شرکت گاز خراسان جنوبی برگزار شد افزود: حمل فرآورده‌های نفتی با نفتکش‌های جاده‌پیما مخاطراتی به همراه دارد و در یک سال گذشته و با مصوبه سفر نخست رئیس جمهور تلاش شده با اجرای خط انتقال فرآورده‌های نفتی به خراسان جنوبی از مبدا رفسنجان، ضمن کاهش هزینه‌های حمل، زمینه صادرات فرآورده به کشورهای همجوار نیز تسهیل شود.

وی افزود: سال گذشته تفاهم‌نامه خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه، مشهد بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و بانک ملت با عنوان خط لوله تابش (تامین انرژی بازار شرق) امضا شد و همچنین مصوبه شورای اقتصاد را نیز گرفته است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه خراسان جنوبی در انتهای خط گازرسانی کشور قرار دارد توضیح داد: با اجرای خط انتقال گاز از دشتک زابل به شهرستان نهبندان علاوه بر تغذیه از شمال استان، از جنوب هم تغذیه شویم و اجرای این خط از نظر پدافندی و در شرایط بحرانی هم برای استان مهم است.

عباس‌زاده ادامه داد: براساس نظر کارشناسان شرکت نفت، تقویت خط یازدهم سراسری انتقال گاز کشور هم می‌تواند در شرایط بحرانی و پدافندی به استان کمک کند که وزیر نفت قول پیگیری تقویت این خط و یا اجرای خط انتقال گاز از دشتک زاهدان را داده است.

وی در بخش دیگری با اشاره به مصرف ۷۵ درصدی گاز کشور در بخش خانگی، تصریح کرد: باید با صرفه‌جویی در بخش خانگی، صنایع کشور را در راستای رونق تولید هرچه سریع‌تر وارد مدار کنیم، در حال حاضر شرکت فولاد قاین به دلیل قطعی گاز دو میلیون لیتر سوخت دارد که تامین آن کاری سخت و هزینه‌بر است.

عباس‌زاده گفت: از قطع گاز صنایع و اصناف، قطع گاز جایگاه‌های سی.ان.جی، گلخانه‌ها و مرغداری‌ها، تعطیلی ادارات، کشیده شدن مدارس به فضای مجازی و برنامه شاد، لغو امتحانات و تعطیلی آموزش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، کاهش ساعات کاری اصناف، تعطیلی بخش‌های خصوصی همه و همه تدابیری در خراسان جنوبی بود که گاز بخش خانگی قطع نشود.

وی ادامه داد: در راستای مدیریت مصرف سوخت دو کمیته نظارت در استان تشکیل شده که هر جا استفاده غیرمجاز توسط اصناف و واحدهای تولیدی و یا حتی ادارات شود، برخورد لازم صورت گیرد.

سخنگوی ستاد مدیریت مصرف انرژی خراسان جنوبی بیان کرد: ماندگاری سرما و دمای زیر صفر تا ۱۰ بهمن ماه در استان پیش‌بینی شده لذا حفظ شرایط پایدار شبکه گاز ضروری است. با توجه به شرایط موجود، از فرمانداران خواسته‌ایم که هر لحظه باید آمادگی کامل برای قطع گاز را داشته باشد.

عباس‌زاده با بیان اینکه حتی مراکز بهداشتی و درمانی استان هم در صورت قطعی احتمالی گاز با سوخت جایگزین مجهز شده‌اند، افزود: در این مراکز با ادامه برودت هوا مشکلی از بابت قطعی گاز وجود ندارد.

وی با اشاره به ذخیره‌سازی خوب نفت و نفت گاز در خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر نفت سفید در روستاها و برخی نقاط شهری در حال انجام است و هیچ نگرانی از بابت تامین نفت سفید در استان وجود ندارد و به اندازه کافی ذخیره‌سازی انجام شده است.

عباس‌زاده افزود: درخواست ما از مردم این است که واقعا در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند اما هرجا که قطعی گاز به دلیل افت شبکه رخ داد با هماهنگی با فرمانداران توزیع نفت سفید انجام می‌شود.

وی به فراگیری سرما در سطح کشور و اینکه ۲۸ استان کشور درگیر سرما و برودت هوا هستند اشاره و بیان کرد: استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی در انتهای خط انتقال گاز کشور قرار دارند که با افزایش مصرف گاز در سطح کشور این استان‌های انتهای خطر با افت شدید گاز مواجه می‌شوند.

عباس‌زاده عنوان کرد: در چند روز اخیر مدیریت خوب مردم، مصرف گاز استان را کاهش داد اما با این وجود همچنان نیازمند همراهی مردم در مدیریت مصرف هستیم چرا که از نظر افت فشار گاز وضعیت استان شکننده است.

وی تاکید کرد: راه‌اندازی پویش‌های مختلف از جمله پویش هر خانه یک اتاق گرم نقش موثری در برانگیختن احساسات مردم در راستای مصرف بهینه انرژی دارد که باید در شهرستان‌ها ترویج شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی به تلاش نیروهای امداد گاز در خدمات‌رسانی به مردم اشاره کرد و گفت: تیم‌های امدادی شرکت گاز در دمای منفی ۱۲ تا ۱۵ درجه اقدامات فنی را در راستای پایدارسازی شبکه گاز انجام می‌دهند تا فشار گاز در خطوط حفظ شود که این اقدام جهادی قابل تقدیر است.

عباس‌زاده افزود: با تلاش جهادی تیم‌های عملیاتی شرکت گاز در برخی از استان‌های همجوار علیرغم بالا بودن فشار اما گاز قطع شده که در خراسان جنوبی به خاطر اقدامات فنی، قطع گاز به حداقل رسید.

وی مؤثرترین کار برای مدیریت شرایط موجود، صرفه جویی در مصرف انرژی است، خاطرنشان کرد: به‌رغم برودت هوا در یک هفته اخیر اما مدیریت انرژی نسبت به بحران سردی هوا در سال۱۳۸۶ بسیار عالی و خوب بود.

عباس‌زاده با اشاره به جشن پایان گازرسانی به تمام شهرهای و روستاهای خراسان جنوبی در هفته دولت سال گذشته، بیان کرد: برای تامین گاز روستاهای مناطق مرزی استان سه هزار کیلومتر خط انتقال گاز اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی در یک سال گذشته ۴۰۰ روستای جدید با هزینه‌های بالا گازرسانی شده است، گفت: این حجم کار در استان کاری جهادی و قابل تقدیر است.‌

معاون استاندار خراسان جنوبی افزود: اتمام گازرسانی به روستاهای مصوبه سفر نخست رییس جمهور بود که به خوبی و به سرعت اجرایی شد و به عنوان اقدامی بزرگ و ‌موثر در کارنامه دولت سیزدهم به ثبت رسیده است.

عباس‌زاده اجرای ۳۵۰ هزار کیلومتر خط انتقال گاز در سطح کشور در یک سال گذشته، ضریب ۹۸ درصدی جمعیت شهری کشور از نعمت گاز و گازرسانی به ۴۰۰ روستای استان از اقدامات بی نظیری دانست که در کارنامه یک ساله دولت مردمی ایران قوی به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: باید اقدامات نظام جمهوری اسلامی ایران را در مقابله با جنگ رسانه‌ای دشمن برای مردم تبیین و تشریح کنیم.

عباس‌زاده اظهار داشت: روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب در پالایشگاه‌های کشور گاز تولید می‌شود، اما به جهت برودت هوا و افزایش سرما، میزان مصرف گاز از تولید عبور کرده و لذا اکنون ۱۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز در بخش خانگی داریم که باید مدیریت شود.

به گفته وی هر روز تعطیلی ادارات، یک میلیون و ۲۵۰ هزار مترمکعب صرفه جویی گاز و تقویت گاز بخش خانگی را به همراه دارد و هر درجه کاهش دمای وسایل گرمایشی در بخش خانگی، ۲۵ میلیون متر مکعب کاهش مصرف گاز را سبب می‌شود و در راستای مدیریت مصرف انرژی ادارات استان روز سه‌شنبه ۲۷ دی هم تعطیل اعلام شد.

سخنگوی ستاد مدیریت مصرف انرژی خراسان جنوبی از تمهیدات صورت گرفته برای رفع مشکل مردم در زمان قطعی گاز گفت و تصریح کرد: شرایط خطوط و شبکه انتقال گاز به صورت لحظه ای رصد می‌شود و در هرجا به هر دلیل شامل نقص فنی، افزایش مصرف یا سرمای شدید هوا، فشار به حدی افت کند که امکان بهره‌برداری از شبکه نباشد، آمادگی برای عرضه سوخت جایگزین وجود دارد.

عباس‌زاده تصریح کرد: ورود این توده هوای سرد به کشور را باید به فال نیک گرفت و این موضوع می تواند امیدی برای بهبودی خشکسالی استان باشد، اما از آن جایی که زیرساخت ها آماده نیست و فرهنگ‌سازی خوبی برای مدیریت مصرف انرژی در کشور نشده، شاهد بروز افت فشار گاز و تبعات آن در خراسان جنوبی و برخی از استان‌ها هستیم.

وی تاکید بر اینکه عملکرد ما در فرهنگ سازی مدیریت مصرف، ضعیف بوده، بیان کرد: ایران سومین تولیدکننده گاز و چهارمین مصرف‌کننده بزرگ گاز جهان است اما تنها پنج درصد گاز کشور صادر می‌شود.

عباس‌زاده یادآور شد: متاسفانه مصرف گاز در کشور منجر به افزایش رفاه نمی‌شود و بیشتر آن به صورت گرما هدر می‌رود و به افزایش ثروت ملی و تولید ناخالص ملی هیچ کمکی نمی‌کند.

وی گفت: ترکمنستان که دارای ذخایر خوبی از گاز است، دو استان شمالی کشور را تامین می‌کرد اما در حال حاضر این کشور گاز صادر نمی‌کند و در تامین سوخت مورد نیاز خود نیز دچار مشکل شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: ابتکار خراسان جنوبی در استفاده از کرسی برقی که توسط گروه های جهادی برای مناطق آسیب دیده از زلزله انجام گرفته، در صرفه جویی مصرف انرژی تأثیر بسیاری داشته است.

وی با ذکر این نکته فعالیت رسانه و اطلاع‌رسانی در مدیریت بحران‌های مختلف باید متفاوت باشد، بیان کرد: در مدیریت بحران‌ها باید تمرکز در اطلاع‌رسانی اقدامات در راستای رفع مشکلات باشد و نقاط ضعف با انتقال به مسئولان متولی در حاشیه قرار گیرد تا دشمنان امکان سوء استفاده از آن را نداشته باشند.

عباس‌زاده با اشاره به خشکسالی‌های اخیر بارش برف و باران در کشور و خراسان جنوبی نعمت الهی است، بیان کرد: این بارندگی‌ها به نفع کشور و مردم استان است؛ در سال جاری با این بارندگی‌های خوب، میانگین بارندگی‌ها کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۱ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت هم ۹ درصد افزایش دارد.

جمعی از فعالان رسانه و فضای مجازی استان امروز از مرکز دیسپچینگ شرکت گاز خراسان جنوبی با همراهی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی به منظور تشریح وضعیت گازرسانی به مناطق مختلف استان بازدید کردند.

نشست نزدیک به چهار ساعت معاون استاندار و سخنگوی ستاد مدیریت مصرف انرژی خراسان جنوبی با فعالان فضای مجازی و اصحاب رسانه با محوریت تشریح وضعیت گاز و رعایت اصل صرفه‌جویی در مصرف انرژی برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha