احیای ۱۲۰ بنگاه اقتصادی با مدل یکشنبه‌های تولید در آذربایجان‌غربی + فیلم

ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی با اشاره به طرح ابتکاری یکشنبه‌های تولید در استان گفت: ۱۲۰ بنگاه اقتصادی در این استان احیا و زمینه توسعه تعداد قابل توجهی واحد دیگر نیز فراهم شد.

«مدل یکشنبه‌های تولید اقدام ابتکاری است که در آن جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع در داخل واحد صنعتی راکد یا نیمه فعال برگزار می‌شود».

محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم بحث اشتغال، تولید و هم در حمایت از سرمایه گذاری عددی ۴۰ هزار میلیاردی برای استان پایه ریزی شده است و براساس مزیت‌هایی که داشته این اقدامات بی سابقه بوده که با همکاری شستا، بخش خصوصی، دولتی و حاکمیتی انجام شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های استان برای توسعه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و باغداری و سورتینگ اظهار کرد: از سال گذشته تا امروز به ۵۲ واحد صنایع تبدیلی تسهیلات و وام داده شده است و ظرفیت سازی کردیم و برخی هلدینگ‌های بزرگ مثل بنیاد مستضعفان و پاکدیس هم در این خصوص ورود پیدا کرده‌اند.

حذف واسطه‌ها در فروش سیب زیر درختی

معتمدیان ادامه داد: در این راستا ۵۰ درصد افزایش ظرفیت در کارخانه پاکدیس را داشتیم که آثار این اقدام امسال مشاهده شد البته این اولین سالی بود که خبر آنچنانی از تجمع سیب‌های زیر درختی و صنعتی در کنار جاده‌ها نبود و علت این موضوع اینکه توان تبدیل در استان افزایش یافته بود. در سال های گذشته واسطه های خرید سیب در آذربایجان غربی درآمدهای هنگفتی از بازار سیب به دست می آوردند که امسال از این کار جلوگیری شد.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در سال‌های گذشته، کسانی که واسطه بودند، اقدام به خرید سیب و دپوی آن می‌کردند و با این کار روانی که انجام می‌دادند قیمت‌ محصول را برای فروش به کارخانجات بالا می‌بردند که امسال با تمهیدی که صورت گرفت، از این امر جلوگیری شد.

به گفته معتمدیان، امسال به صورت قرار دادی خود کارخانه‌های کنستانتره و کارخانه‌های تبدیلی از کشاورزان سیب خریداری کردند و مراکز خرید به تعداد ۳۰ تا ۴۰ مورد ساماندهی و نظارت و مباحث بهداشتی کنترل و موضوع سیب درختی مدیریت شد.

آذربایجان غربی ۳۲ درصد سیب کشور را تولید می‌کند

وی با بیان اینکه میزان تولید سیب در آذربایجان غربی در سال جاری یک میلیون و ۱۲۰ هزار تُن بود، تاکید کرد: این تولید بیش از ۳۲ درصد سیب کشور است که از این میزان، ۴۰۵ هزار تُن اکنون در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی گفت: موانعی در بحث صادرات سیب وجود دارد که از طریق وزارت جهاد و صنعت، معدن، تجارت پیگیر هستیم تا با بازاریابی، زمینه رفع موانع در حوزه صادرات را به سرعت فراهم کنیم.

موانع جذب سرمایه گذار شناسایی، پیگیری و رفع شده است

معتمدیان با اشاره به برنامه‌های جذب سرمایه گذار در استان یادآور شد: موانعی که در روند توسعه سرمایه گذاری در استان بوده در وهله اول شناسایی و پیگیری شده و نتایج خوبی هم در برداشته است.

وی اضافه کرد: در مرحله اول هماهنگی مطلوبی بین دستگاه‌های اجرایی در این زمینه وجود داشت و مرکز خدمات سرمایه گذاری استان را با محوریت اداره کل اقتصاد و دارایی راه اندازی کردیم.

احیای ۱۲۰ بنگاه اقتصادی با مدل یکشنبه‌های تولید در آذربایجان‌غربی + فیلم

وی گفت: نماینده همه دستگاه‌های متولی در این مرکز حضور دارند و وقتی سرمایه گذاری به این بخش مراجعه می‌کند، همه مطالباتی که دارند در بحث تخصیص زمین، آب، مجوزهای زیست محیطی، منابع طبیعی، زیرساخت‌هایی نظیر برق و گاز رسیدگی می‌شود که با این کار، سرعت ارائه خدمات به سرمایه گذاران افزایش یافته است.

استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: در گذشته در این مسیر موانعی در بخش‌های مختلف محیط زیست و منابع طبیعی بود که ما براساس ظرفیت‌های قانونی با این سازمان‌ها تفاهم کرده و موانع را مرتفع کردیم تا اکنون فضای بسیار خوبی ایجاد شود. ۴۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه از طریق وزارت صمت در حوزه معادن آذربایجان غربی جذب شده است.

معتمدیان با اشاره به جذب سرمایه گذاری چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی وزارت صمت برای توسعه معادن استان افزود: این امر انقلابی در بخش شناسایی پهنه‌ها و تحولی در توسعه اقتصادی خواهد بود که در این خصوص اقدامات قابل توجهی هم صورت گرفته است.

پایه ریزی برای سرمایه گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در آذربایجان غربی

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی ظرفیت‌های بسیار زیادی در حوزه جذب سرمایه دارد، اضافه کرد: در این حوزه با توجه به توانمندی‌های استان، پایه گذاری جذب ۴۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در استان انجام شده است.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: این سرمایه گذاری بر اساس مزیت‌های استانی است که بی سابقه است البته با همکاری شستا، بخش خصوصی، دولتی و حاکمیتی اجرایی می‌شود.

رویکرد دولت سیزدهم توجه به توسعه معادن است

وی با بیان اینکه بخشی از برنامه‌های قابل پیگیری در استان مربوط به معرفی ظرفیت‌ها بوده است، گفت: آذربایجان غربی از استان‌هایی است که در بخش‌های مختلف پتانسیل و توانایی دارد و در بخش معدن یکی از قطب‌های معدنی کشور با ۵۲ ماده معدنی شناخته شده است در حالیکه هنوز کارهای مطالعاتی سیستماتیک در استان در این زمینه انجام نشده است.

معتمدیان با اشاره به اینکه رویکرد دولت سیزدهم توجه به توسعه معادن است، اظهار کرد: این استان دومین و یا سومین استانی است که طرح ژئو فیزیک هوایی در آن اجرا می‌شود و در این راستا «ایمیدرو و سازمان زمین شناسی» در جنوب استان حضور یافتند و ۱۸ هزار کیلومتر مربع از پهنه‌های معدنی هفت شهرستان مورد مطالعات ژئوفیزیک هوایی، ژئو شیمی و ژئو زمین شناسی قرار گرفت تا اسکن لازم تا عمق ۷۲۰ متری انجام شود.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این منطقه از مناطق پرظرفیت کشور است، ادامه داد: وجود مواد پلی متال، معدن طلای تکاب که هم اکنون ۳۸ درصد از شمش کشور را تولید می‌کند، در بحث مس و سایر مواد معدنی نیز با شناسایی و مطالعات در دست اقدام یک تحول و انقلاب خوبی در شناسایی پهنه‌ها و نقاط امید بخش در معادن استان انجام خواهد شد.

وی اولین گام در بحث توسعه را منوط به توسعه و توجه به بخش معادن بیان کرد و افزود: نیاز به سرمایه گذاری دولت وجود دارد که این اقدام توسط دولت سیزدهم انجام شد و سرمایه گذاری چهار هزار و ۲۰۰ میلیاردریالی (۴۲۰ میلیارد تومان) وزارت صمت در همین پروژه انجام گرفت و امیدواریم در مرکز و شمال استان این موضوع را توسعه بدهیم.

بزرگترین ذخایر تیتانیوم خاورمیانه در آذربایجان غربی است

معتمدیان با اشاره به اینکه در مرحله بعدی هم پیگیری‌های متعددی با هلدینگ‌های دولتی و حاکمیتی و بخش‌های خصوصی برای استفاده از ذخایر تیتانیوم انجام شد، اضافه کرد: بر اساس مزیت‌هایی که داریم با این بخش ارتباط گرفتیم چرا که در این منطقه مواد معدنی داریم که در خاورمیانه بی نظیر است؛ برای مثال از نظر کمی و کیفی بزرگترین ذخایر تیتانیوم در خاورمیانه را داریم.

وی گفت: بیش از ۶ میلیارد تُن منیزیت پتاس در آذربایجان غربی وجود دارد که نیاز به فرآوری دارد و بر اساس برنامه‌ای که در شورای معادن استان تدوین شده مراحل چندگانه‌ای بر این موضوع تعریف شد که مرحله اول انجام مطالعات و اکتشافات است که به خوبی انجام می‌شود و مرحله دوم واگذاری این پهنه به بخش خصوصی دولتی، تعاونی و بخش‌های حاکمیتی است.

سهم اشتغال آذربایجان غربی در بخش معدن کمتر از یک درصد است

وی با بیان اینکه همزمان بحث توسعه و فعال کردن واحدهای راکد معدنی در استان دنبال می‌شود، ادامه داد: متاسفانه سهم اشتغال ما در بخش معدن به عنوان پیشران توسعه کمتر از یک درصد است ولی برنامه ریزی کرده‌ایم تا بخش خصوصی و حاکمیتی را برای فرآوری و ایجاد صنایع فرآوری با خود همراه کنیم که در بحث ایجاد درآمد و افزایش ارزش افزوده به ویژه در بحث ایجاد اشتغال در استان اثر گذار باشد.

راهبردهای سه گانه در سفرهای شهرستانی برای مناطق مختلف آذربایجان غربی تهیه شده است

وی در خصوص سفرهای شهرستانی مدیران اجرایی دولت هم گفت: تاکنون ۲۰ سفر به شهرستان‌ها داشته‌ایم که پیش از این سفرها، مسایل مربوط به هر منطقه با اعزام تیم‌های کارشناسی و مدیریتی در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، عمرانی و اقتصادی و امنیتی احصا، در کارگروه‌های مختلف بررسی و تبدیل به برنامه می‌شود تا با انجام سفر به صورت مصوبه درآید.

احیای ۱۲۰ بنگاه اقتصادی با مدل یکشنبه‌های تولید در آذربایجان‌غربی + فیلم

وی نگاه تعادل، توازن، منطقه ای و محرومیت زدایی را از مهمترین موارد مورد توجه دولت سیزدهم برشمرد و گفت: در این راستا شاخص‌ها را برای هر شهرستان در آورده و با شاخص ملی و استانی تطبیق می‌دهیم و برنامه‌ها و طرح‌ها در این قالب اجرا می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی افزود: برای رسیدن به میانگین استانی و میانگین کشوری، برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در سفرهای شهرستانی تدوین شده و بر اساس این راهبردها، اقدامات اجرایی ترسیم می‌شود. برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در سفرهای شهرستانی تدوین شده و بر اساس این راهبردها، اقدامات اجرایی ترسیم می شود.

معتمدیان با تاکید براینکه حضور میدانی در همه شهرها و روستاها و دیدارهای چهره چهره و بازدید از روستاها و شهرک‌های صنعتی، جلسه با نخبگان و اقشار مختلف شهرستان در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: در نهایت این بازدیدها در شورای برنامه ریزی تمام برنامه شهرستان و مشکلات احصا شده و برنامه‌های اقتصادی و عمرانی نهایی می‌شود ضمن اینکه شورای برنامه ریزی به مرکز استان در شهرستان و با حضور مسوولان شهرستانی برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: در این شورا، برنامه عملیاتی تا پایان دولت در شهرستان مصوب، ابلاغ و تامین اعتبار شده و در دستور کار قرار می‌گیرد.

۵۰ درصد از واحدهای مسکونی آسیب دیده در زلزله خوی بازسازی شده است

استاندار آذربایجان غربی در خصوص اقدامات مرتبط با زلزله خوی گفت: یکی از مشکلاتی که امسال با آن روبرو بودیم، موضوع زلزله خوی بود؛ این زلزله مهر امسال اتفاق افتاد که بر اثر آن، بیش از یک هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی نیازمند بازسازی و حدود چهار هزار واحد مسکونی نیازمند تعمیر تشخیص داده شد.

معتمیدان اظهار کرد: در بازسازی واحدهای مسکونی در زلزله خوی رکورددار شدیم و در کمتر از ۲ ماه حدود ۵۰ درصد ساخت و ساز و نوسازی در منطقه انجام گرفت.

وی ادامه داد: روز چهارم بعد از وقوع زمین لرزه، نوسازی را شروع کردیم که امری استثنایی است؛ روز هفتم از دولت مصوبه گرفتیم و روز پانزدهم، پول (کمک بلاعوض دولت) در حساب بود و ساخت و سازها را شروع کردیم.

معتمدیان تاکید کرد: دولت، خیرین، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، شستا و کمک‌های مسوولان استانی را برای سرعت بخشیدن به نوسازی واحدهای زلزله زده خوی پای کار آوردیم و یک هزار و ۱۰۰ واحد را در کمتر از ۲ ماه در بحث ساخت و ساز درگیر کردیم که اکنون خیلی از واحدها را سقف هم زدیم و بیش از ۵۰ درصد فونداسیون هم انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha