اجرای ضوابط پنجره واحد زمین تا دو ماه آینده

تهران - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی کشور از اجرای ضوابط پنجره واحد زمین از دو ماه آینده خبرداد و گفت: همه مجوزهای منابع طبیعی تا دو ماه دیگر سیستمی می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، « عباسعلی نوبخت» عصر سه ‌شنبه در مراسم ششمین جشنواره ملی روز جنگلبان و جان‌نثاران منابع طبیعی که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: تصاویر ماهواره‌ای از تغییرات منابع طبیعی و جنگل‌ ها روزانه به این سیستم ارسال می‌شود و امکان رصد کامل وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: این اقدام در راستای تشدید برخوردها با متخلفان در عرصه های منابع طبیعی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ‌به اهمیت کشت یک ‌میلیارد اصله درخت در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: همه کشورها برنامه ‌ریزی‌ هایی برای بهبود وضعیت آب و هوایی و اقلیم خود دارند و بی ‌دلیل نیست که اتیوپی برنامه کاشت ۱۰ میلیارد درخت را اجرایی می‌کند.

وی تصریح کرد: همچنین ترکیه با راه اندازی کمپین تنفس، ۴.۵ میلیارد درخت کاشته و برنامه کاشت ۶ میلیارد درخت را تا سال ۲۰۳۰ در دستور کار دارد.

نوبخت با بیان اینکه چین ۵۰ میلیارد درخت کاشته و کاشت ۲۰ میلیارد درخت دیگر را در برنامه دارد، گفت: عربستان، پاکستان و سنگاپور هم برنامه‌ هایی در این خصوص در دست اجرا دارند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به فعالیت ۱۲ هزار و ۷۸۰ جنگلبان در ۴۳۰ شهرستان اشاره کرد و افزود: ۳۷ نفر از کسانی که در حوزه صیانت از جنگل ها فعالیت داشتند جان خود را از دست داده‌اند که ۲۲ نفر آنها از نیروهای جنگلبانی و ۱۵ نفر از نیروهای مردمی بوده است.

به گفته وی، از این تعداد جنگلبانی که جان خود را از دست داده اند تاکنون ۲ نفر عنوان شهید دریافت کرده اند و از مجموع ۴۵۰ جانثار، فقط چهار نفر از سوی بنیاد شهید جانباز معرفی شده اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: تلاش داریم جنگلبانان شهید و جانثار با تحت نظر قرارگرفتن زیر نظر بنیاد شهید از حقوق و مزایای مناسبی برخوردار شوند.

وی افزود: پس از نهایی شدن سند عالی جنگل بخشی از فعالیت ها به مردم سپرده شود تا در صیانت و حفاظت از عرصه های ملی مشارکت داشته باشند.

طرح مشکلات و مسائل جنگلبانان
«پرویز سلیمانی» یک جنگلبان از استان لرستان با بیان اینکه ۷۰ درصد از نیروهای سازمان منابع طبیعی شرکتی هستند، گفت: مدت زمان طولانی است که تغییر وضعیت استخدامی کارکنان این سازمان تعیین تکلیف نشده است.

وی اظهارداشت: عدم امنیت شغلی و نداشتن مزایای اضافه‌ کاری و حق ماموریت از دیگر مشکلات عمده جنگلبانان است.

این جنگلبان افزود: در بحث کشف تخلفات، جنگلبانان را به عنوان ضابطان جنگلبانی نمی‌شناسند و متخلفان از این ناحیه سوءاستفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: تجهیزات و امکانات کافی در اختیار جنگلبانان قرار ندارد.

«حسین صفری» یکی از جنگلبانان نمونه استان تهران نیز از کمبود نیرو انتقاد کرد و گفت: افرادی که بازنشسته می‌شوند، به جای آنها فرد جدیدی جایگزین نمی‌شود درحالی که براساس ماده ۸ مدیریت کشوری پیش‌بینی شده که در بخش حاکمیتی اگر فردی بازنشسته شد جایگزین آن استخدام شود اما در این سازمان چنین رخ نمی دهد.

وی با بیان اینکه جنگلبانان دارای حقوق پایین هستند، افزود: جنگلبانان فاقد پست سازمانی هستند و جایگاه سازمانی برای آنها ابلاغ نشده است.

صفری گفت: برای جنگلبانان سختی کار و حق مسکن نیز اعمال نمی‌شود.صفری خواست تا آیین ‌نامه مصادیق بهداشت در مورد جنگلبانان اصلاح شود و افرادی که در این حوزه جان خود را از دست می‌دهند؛ شهید محسوب شوند.

به گزارش ایرنا، در ششمین جشنواره ملی روز جنگلبان و جانثاران منابع طبیعی از ۱۷ جنگلبان نمونه کشوری و خانواده شهدای منابع طبیعی قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha