سیده مریم محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اهمیت حوزه محیط زیست در مدیریت شهری اظهار داشت: بر اساس مطالعه داده های آماری در زمینه انتشار آلودگی هوای همدان مهمترین عوامل آلودگی هوای این شهر به ترتیب حرکت خودروهای شخصی سواری، حمل و نقل عمومی و خودروهای سنگین دیزلی است بنابراین انتظار می رود شهرداری همدان نسبت به ساماندهی این ناوگان و راه اندازی اتوبوسهای برقی در شهر اقدام کند.
وی با بیان اینکه حتی یک دوربین سطح شهر همدان به سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران وصل نیست، تاکید کرد: بکارگیری دوربینهای «LEZ» برای کنترل و کاهش آلایندگی خودروها بسیار موثر است که شهرداری باید این موضوع را با جدیت پیگیری کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تصریح کرد: برخورد قانونی با «ترک فعل» در زمینه «قانون هوای پاک» در کشور شروع شده همچنین در بسیاری از شهرداری های کلان شهرهای کشور اداره محیط زیست راهاندازی شده که میطلبد شهرداری همدان در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
محمدی یکی از تکالیف شهرداریها را توسعه فضای سبز و ایجاد کمربندهای سبز در اطراف شهر برشمرد در حالیکه همدان با کمبود فضای سبز مواجه بوده همچنین در بخشهای عمده شاهد تغییر کاربریهای فضای سبز هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عوارض آلایندگی اغلب مواقع در جای خود به درستی هزینه نمیشود از سال آینده نحوه هزینه کرد عوارض آلایندگی ها رصد می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: نظارت و بازدید سرزده از مراکز معاینه فنی خودرو های سبک و سنگین استان همدان در سال جاری افزایش داشته و از ابتدای سال، ١٦٣ مورد بازدید، نظارت و تست های مقایسه ای صورت گرفته است.
محمدی یادآوری کرد: روز گذشته در نشست اعضای کمیسیون خدمات شهری، محیط زیستی و بهداشت وضعیت آلاینده های هوا موضوعاتی شامل توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و فضای سبز به عنوان مهمترین مطالبه محیط زیست با حضور مدیران و کارشناسان حفاظت محیط زیست و فعالان مدنی این حوزه در صحن علنی شورای شهر همدان بررسی شد.
۲۴ تا ۳۰ دیماه هفته هوای پاک نام گذاری شده و «تحقق هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی» شعار امسال این هفته است.
نظر شما