شرکتهای دانش‌بنیان خراسان رضوی پیگیر حق قانونی خود برای صدور اسناد هستند

مشهد-ایرنا- مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: شرکتهای دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری این استان پیگیر حقوق قانونی خود پیرامون صدور اسناد اعیانی هستند.

علی اکبر لبافی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نشست اخیر این دبیرخانه پیرامون مشکلات شرکتهای دانش‌بنیان مبنی بر عمل نشدن به قانون اظهار داشت: بند چ ماده چهار قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان حقوقی برای شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری که سرمایه گذاری داشته اند، قائل شده است.

وی بیان کرد: این بند قانونی سازمان ثبت اسناد و املاک را موظف کرده است که نسبت به صدور اسناد اعیانی برای شرکتهای دانش بنیانی که در زمین های پارک علم و فناوری مستقر بوده و در آن سرمایه گذاری داشته اند، سند اعیانی صادر کند.

لبافی خاطر نشان کرد: پارکهای علم و فناوری ۲ نوع سرمایه گذاری در خصوص واگذاری زمین به صاحبان ایده و شرکتهای دانش بنیان دارند و فضاهایی را در عرصه و اعیان برای آنها فراهم می کنند، به نحوی که در یک مورد عرصه در اختیار شرکت دانش بنیان قرار می دهد اما کل سرمایه گذاری را خود برعهده می گیرد تا پس از مدتی شرکتهای دانش بنیان با بهره گیری از امکانات توانمند شوند و پس از توانمندی عرصه را رها کنند.

وی اضافه کرد: در نوع دوم ، پارک علم و فناوری اعیان را در اختیار شرکت دانش بنیان قرار می دهد به نحوی که فقط زمین متعلق به پارک بوده و کل سرمایه گذاری توسط شرکت دانش بنیان انجام می گیرد لذا طبق قانون باید سند اعیانی به نام این شرکت صادر شود اما این کار انجام نمی گیرد.

مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: تکلیف قانونگذار بر صدور اسناد اعیانی برای شرکتهای دانش بنیان محرز است و اداره کل ثبت اسناد و املاک استان نیز در مقام مجری قانون مشکلی در اجرای این بند قانونی ندارد اما چند ماه قبل وزارت علوم نامه ای را ابلاغ کرده است که فعلا موضوع صدور اسناد اعیانی متوقف شود.

لبافی افزود: مسوولان پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز راغب هستند که اسناد اعیانی برای شرکتهای دانش بنیان سرمایه گذار صادر شود، زیرا در این صورت شرکتها فاقد سند به عنوان یکی از تضامین حقوقی و مالی برای بهره گیری از تسهیلات بانکی و مشوقها به منظور توسعه کار خود هستند و در واقع سرمایه آن در داخل پارک حبس شده می ماند.

وی اظهار داشت: در نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی پیرامون عدم اجرای بند چ ماده چهار قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان بین دست اندرکاران اتفاق نظر بود و مقرر شد این موضوع در شورای گفتگو نیز مطرح شود تا از طریق استانداری مکاتبه ای با وزارت علوم انجام شود تا موضوع صدور اسناد اعیانی برای شرکتهای دانش بنیان شفاف تر شود.

مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: تاکنون به منظور تامین زمین برای استقرار شرکتهای دانش‌بنیان در اطراف مشهد چند مورد در شورای گفتگوی استان با حضور استاندار به تصویب رسیده که شامل استقرار ۱۰۰ هکتار از زمینهای شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوریهای برتر و ۱۰۰ هکتار از شهرک صنعتی توس برای استقرار این شرکتها می شود که مراحل اجرایی آن در حال انجام است.

وی گفت: با پیگیریهای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز موضوع استقرار دفاتر شرکتهای دانش بنیان در شهر مشهد نیز پیگیری شد که از سوی شهرداری، استقرار دفاتر آنها در واحدهای مسکونی مجاز شمرده شده است.

در استان خراسان رضوی بیش از ۸۰۰ شرکت فناور و دانش‌بنیان و کارآفرین با بیش از هشت هزار نفر سرمایه انسانی فعالیت دارند که قریب به از ۸۰ درصد آنان جوانان نخبه و دارای تحصیلات دانشگاهی با متوسط سنی زیر ۳۰ سال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha