علیرضا وحیدزاده روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ایجاد زمینههای تامین استقلال و فراهمسازی بیمه اجتماعی و درمانی معلولان زیرپوشش، تشکیل گروههای خودیار افراد معلول و خانواده آنان از جمله اقدامات توانمندسازی است.
به گفته وی همچنین فعالیتهای هنری، مذهبی، ورزشی و اوقات فراغت برای معلولان، آموزش مهارتهای شغلی و پیگیری اجرای قوانین مرتبط با حقوق معلولان از جمله دیگر اقدامات توانمندسازی معلولان در کرمان به شمار میرود.
وحیدزاده ادامه داد: افراد دارای معلولیت کسانی هستند که در دسته قابل توانمندسازی قرار میگیرند، اگر ما این دسته از افراد را مشمول برنامههای آموزش، حرفهآموزی و اشتغالزایی قرار دهیم میتوانند از یک زندگی مستقل همراه با کرامت برخوردار شوند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: به صورت اصولی باید سالی ۱۰ درصد از افراد تحت حمایت بهزیستی با استفاده از ظرفیتهای این سازمان با برخورداری از امکانات بیمهای، تسهیلاتی و آموزشی توانمند شوند.
وی با اشاره به اینکه توانمند شدن افراد بهسادگی نیست و برای ایجاد هر شرایط شغلی ممکن است حدود سه یا چهار سال طول بکشد، ادامه داد: توانمندسازی شغلی افراد زیرپوشش بهزیستی با کاریابی، خوداشتغالی و مراجعه به کارفرماها فراهم شده است.
وحیدزاده با اشاره به اینکه بخش اعظمی از این توانمندسازیها با پرداخت تسهیلات به کارفرماها و ایجاد شرایط برای خود اشتغالی افراد زیر پوشش بهزیستی بوده، اظهارداشت:توانمندسازی مددجویان از اولویتهای بهزیستی کرمان است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶۱۶ میلیارد تومان اعتبار پرداخت وام خوداشتغالی کم بهره برای مددجویان این نهاد در نظر گرفته شده تا برای بیش از پنج هزار و ۵۰ نفر در این استان اشتغال ایجاد شود، بیان کرد: سقف تسهیلات قابل پرداخت اشتغالزایی به مددجویان بهزیستی ۱۰۰ میلیون تومان است که بسته به نوع شغل و شرایط این میزان گاهی به ۱۵۰ میلیون تومان نیز افزایش پیدا میکند.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
نظر شما