به گزارش خبرنگار ایرنا ، سیدحامد عاملی که در سومین دور از سفرهای شهرستانی به مشگینشهر سفر کرده است در دیدار با مردم این شهرستان در مسجد امیرالمومنین این شهرستان توسعه اقتصادی و زیرساختهای استان را مساله اساسی استان ذکر کرد و گفت: اگر نتوانیم اقتصاد استان را سر و سامان دهیم، هیچ کدام از کارهای ما به نتیجه نخواهد رسید.
وی افزود: وضعیت استان از نظر شاخصهای اقتصادی شرایط خوبی ندارد اما این به مفهوم این نیست که خدای ناکرده سر جای خود بنشینیم بلکه باید با انگیزه و تلاش بیشتر عقبماندگیها را جبران کنیم.
استاندار اردبیل ارتقای تولید در بخشهای کشاورزی، صنعت، و افزایش خدمات در بخشهای گردشگری و حمل و نقل را چهار حوزهای ذکر کرد که منجر به توسعه استان و جبران عقبماندگیها خواهد شد و افزود: دستیابی به این هدف نیازمند توسعه زیرساختهای استان است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ارتقای شاخصهای استان در زمینه برخورداری از بزرگراه اظهار کرد: مبنای برنامهریزی در بخش حمل و نقل این بود که حتما باید اتصال مرکز استان با مرکز کشور و نیز ارتباط شهرستانها با مرکز استان از طریق بزرگراه برقرار شود.
عاملی با تاکید بر اینکه تا مشکل راههای استان حل نشود، بحث توسعه محقق نمیشود، ادامه داد: مسیر پارسآباد تا سربند چهارخطه شده است. قسمت عمده از ۲۰ کیلومتر سربند هم تمام شده و ۲۰ کیلومتر دیگر هم شروع شده است.
وی افزود: برای ۹۵ کیلومتر باقی مانده هم مجوز ۲۳ و ردیف اعتباری گرفته شده و در مدت زمان کوتاه تحت پیمان خواهد رفت.
مقام عالی دولت در استان اردبیل اضافه کرد: از سهراه صحرا تا گرمی و بیلهسوار هم پنج کیلومتر تا گرمی به پایان رسیده و ۱۵ کیلومتر دیگر شروع شده است.برای۴۰ کیلومتر باقی مانده هم مجوزها را گرفتیم و تحت پیمان رفته است.
عاملی تصریح کرد: با وجود تمامی مشکلات و کمبود منابع در کشور اجازه ندادیم پروژهها نه تنها دچار مشکل شود بلکه تمام تلاش ما این بود که با جذب اعتبارات بیشتر مشکلات حل شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت راهآهن اردبیل هم گفت: از این پروژه یک قسمت مهم آن باقی مانده بود که در حال پایان است و تا پایان سال تمام بخشها تمام میشود. یک قطعه باقی میماند که آن قطعه تا خردادماه به پایان می رسد و بعد از آن از اردبیل به سمت شمال استان متمرکز خواهیم شد.
استاندار اردبیل با اشاره به نقش حیاتی برق در توسعه اقتصادی استان اظهار کرد: یکی از مسائلی که سال گذشته کارخانه حدید مبتکران با آن مواجه بود، بحث برق بود که با احداث پست ۲۳۰ کیلوولت با هزینه ۱۵۰۰ میلیارد ریال مشکل آن برطرف شد و الان این دغدغه برطرف شده که اگر مشکینشهر سرمایه گذاری بیاید ما هیچ مشکلی در بخش زیرساخت آن نخواهیم داشت.
وی افزود: مجموعه نیروگاه chp هم تا خرداد به پایان میرسد و بدین ترتیب ۱۸ کیلووات برق با هزینه ۱۴۰۰ میلیارد ریال به منطقه مشگین شهر وارد میشود که نقش مهمی در پایداری شبکه برق استان خواهد داشت.
عاملی یادآورشد: با این پروژه ها زیرساخت برق مشگین شهر حداقل برای ۴۰ سال آینده پاسخگو خواهد بود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش آب مشگینشهر هم گفت: با احداث خط دوم انتقال آب تا تصفیه خانه مشکل آب شرب تا حدودی حل شد و خط اول هم از بابت پدافند غیر عامل در دست اجراست. اما اصلی ترین مسئله انتقال آب از سد احمد بیگلو هست که برای آن هم لولههای مورد نیاز برای۶ کیلومتر لوله گذاری خریداری شده است.
استاندار اردبیل اضافه کرد: در مسیر ارتباطی مشکین - اهر هم با جدیت پیگیراجرای آن هستیم. از این مسیر ۱۶ کیلومتر به پیمان رفته و کار شروع شده است. قطعه دوم هم به پیمانکار داده میشود.
وی همچنین گفت: نخستین معدن فلزی استان در مشگین شهر فعالیت خود را با تولید یک میلیون تن کنسانتره مس آغاز کرد اما درخواست ما ارتقای تولید آن به ۱۰ میلیون تن است.
مقام عالی دولت در استان اردبیل با بیان اینکه تولید کنسانتره مس در صنایع پاییندستی ظرفیت بزرگ اشتغالزایی خواهد کرد، گفت: در بحث زنجیره مس با شرکت صنایع مس جلسه گذاشتیم و مقرر شد این مجموعه یک میلیون تن کاتد تولید کند.
وی کارخانه حدید مبتکران را ظرفیت بزرگی برای صنعت و اشتغال استان و کشور خواند و گفت: این کارخانه مشکلاتی از بابت شماره گذاری با استاندارد و وزارت صمت داشت که همه اینها حل شده است و طبق تفاهمی که با این مجموعه شد، تا سال ۱۴۰۳ حدود ۵ هزار اشتغال خواهد داشت.
استاندار اردبیل با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی مشگین شهر از انتخاب مشاورینی برای بخش کشاورزی استان خبر داد که بر اساس آن برای کاهش ریسک در بخش باغداری و کشاورزی و ارتقای تولید این بخش برنامهریزی شود.
وی در ادامه مسئله اصلی استان در بحث سرمایه انسانی را آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: متاسفانه رتبه ما در قبولی کنکور ۲۵ کشور است به این معنا که فرزندان ما کمتر از ظرفیتهای ملی موجود استفاده میکنند.
همچنین در این نشست حجت الاسلام رضا باوقار امام جمعه مشگینشهر با قدردانی از حضور استاندار و مسئولان دستگاههای اجرایی در مناطق شهری و روستایی استان، یکی از مشکلات جدی مشگینشهر را بیکاری و نرخ بالای بیکاری در این منطقه عنوان کرد و افزود: در شرایطی که دولت نمیتواند کارخانه و واحدهای تولیدی جدید راهاندازی کند حمایت از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی و توجه به قابلیتها و داشتههای منطقه ضرورت دارد.
وی افزود: به گفته مسئولان واحدهای تولیدی و صنعتی مشگین شهر اگر موانع پیش روی این واحدها از جمله کارخانه کامیونسازی برداشته شود هر سال یکهزار نفر جذب این واحدها میشوند.
امام جمعه مشگین شهر با اشاره به بازنشسته شدن تعداد زیادی از کارکنان نیروگاه زمین گرمایی مشگینشهر به رغم عدم راهاندازی آن خواستار تسریع در راهاندازی این نیروگاه شد.
وی افزود: مردم ولایت مدار شهرستان مشگینشهر قدردان خدمات دولت سیزدهم در زمینه مقابله با کرونا ، دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم ، افزایش همکاریهای بینالمللی هستند و امیدواریم برکات این دستاوردها در مسیر رفع عینی و واقعی مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور ساری و جاری شود.
امام جمعه مشگینشهر همچنین از نبود نظارت بر بازار و تعدد قیمتها در بازار انتقاد کرد و خواستار توجه دولت به رفع معضل گرانی و تورم در جامعه شد.
نظر شما