به گزارش ایرنا از دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، با توجه به این که شرایط امنیتی در بسیاری از نقاط سوریه به دلیل شکست گروه های تروریستی و با زحمات ارتش سوریه و مدافعان حرم به ثمر نشسته و در حد خوب شده است، ولی شرایط اقتصادی و کمبود برق فشار زیادی به مردم این کشور وارد می کند.
وضعیت برق در کشور سوریه بسیار بغرنج شده به حدی که دمشق به عنوان پایتخت سوریه در طول شبانه روز فقط شش ساعت برق دارد، موضوعی که برای مردم این کشور مشکلات فراوانی بوجود آورده است.
البته باید گفت که شش ساعت برق فقط در برخی از مناطق شهر دمشق وجود دارد و قسمت هایی از این شهر و اطراف آن در طی شبانه روز کمتر از ۴ ساعت برق دارند؛ در شهرهای بزرگ سوریه نیز شرایط به همین صورت می باشد، ولی اوضاع برقی برخی مناطق سوریه بسیار اسف بارتر می باشد به حدی که آنها در طول ۲۴ ساعت بین یک تا دو ساعت برق دارند.
کمبود برق موجب شده تا برخی از مردم سوریه که شرایط خوبی دارند با خرید ژنراتورهای تولید برق مشکل خود را برطرف کنند که شمار آنها زیاد نیست، ولی اکثر مردم سوریه از نبود برق در رنج هستند.
هرچند دولت سوریه با کمک جمهوری اسلامی ایران و به ویژه شرکت "مپنا" در تلاش است تا با ایجاد نیروگاه تولید برق و افزایش تولید بر این مشکل خود فایق آید ولی تا این ساعت به رقم تلاش های متخصصان شرکت مپنا، مشکل کمبود برق در سوریه ادامه دارد.
"غسان الزامل" وزیر برق سوریه در همین راستا سفری به امارات داشته و شامگاه پنج شنبه در دیدار با همتای اماراتی خود تصریح کرد که «تحریمهای غرب باعث کاهش شدید تولید برق در این کشور شده است».
وی در این دیدار به میزان تولید و میزان نیاز برق سوریه و اقدامات خرابکارانه تروریست ها در سال های اخیر و همراهی غرب با تروریست ها به سرکردگی آمریکا در جلوگیری از بازسازی این صنعت در سوریه اشاره داشته است.
وزیر برق سوریه چندی پیش درباره شرایط حال و گذشته تولید برق در سوریه گفته بود که «بیش از ۵۰ درصد از شبکه برق رسانی سوریه توسط تروریست ها و حامیان آنها (در اثر جنگ تحمیلی که از اسفندماه سال ۱۳۸۹ آغاز شده) تخریب شده است».
به گفته وی، ۹ خط از خطوط ۱۳ گانه ۴۰۰ کیلوواتی سوریه تخریب شده است. ۵۰ درصد از پست انتقال ۲۳۰ و ۶۰ درصد از پست انتقال ۶۶ تخریب شده که این آمار ترسناک است. به شکل تقریبی خسارتهای وارد شده به وزارت برق سوریه پنج تریلیون لیره ارزیابی میشود.
الزامل در عین حال می افزاید: اما بخش قابل قبولی از سیستم برق بازسازی شده و نیاز به بازسازی بخشهای باقیمانده از این سیستم که در نتیجه حملات تروریستی تخریب شده بود، داریم.
وی میزان تولید برق در سوریه را هم اکنون ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات اعلام کرده و می گوید: قبل از جنگ ظرفیت تولید برق در سوریه بیش از ۹ هزار مگاوات بود و نیروگاهها به شکل کامل آماده بودند و تعمیرات دورهای و برنامهریزی شده در زمانهای تعیین شده انجام میشد، اما جنگ و محاصره ناعادلانه سبب شد تا برخی از نیروگاههای برق از سرویس خارج شود. همین امر سبب تاخیر در انجام عملیات تعمیر و نگهداری و همچنین کمبود مشتقات نفتی مورد نیاز نیروگاهها شد.
یکی از مسایلی که باعث کمبود برق در سوریه شده، کمبود سوخت می باشد و وزیر برق سوریه در این باره معتقد است: ما باید چرخه اقتصاد کشور را بازسازی کنیم؛ این سهمیهبندی، کمبود مشتقات نفتی را نیز در بین شهروندان تشدید کرده است، در حال حاضر گازوئیل برای خدمات گرمایشی کامل شهروندان وجود ندارد؛ همچنین گاز لازم برای پخت و پز در دسترس نیست.
سران واشنگتن در ۱۷ ژوئن ۲۰۲۰ (۲۸ خرداد ۱۳۹۹) اقدام به تحریم های همه جانبه مردم سوریه در قالب مصوبه تحریمهای سزار (قیصر) که در سال ۲۰۱۹ در گنگره این کشور تصویب شد، کرده اند.
این گونه که پیداست مقاومت مردم، دولت و ارتش سوریه در مقابل جنگ بین المللی تروریستی به سرکردگی آمریکا که در حال اتمام سال دوازدهم خود می باشد، موجب ناراحتی مقامات واشنگتن شده و آنها سعی دارند هرطور شده مقاومت مردم سوریه را بشکنند و این بار با تشدید تحریم بخش های مختلف از جمله سوخت، برق، بهداشت و درمان و ... این کشور، مستقیما دوباره جان مردم سوریه را هدف گرفته اند، اما دولت دمشق تمام توان تلاش خود را گذاشته تا از طرفی بازمانده های تروریست های وابسته به آمریکا و غرب را نابود کند و ازطرف دیگر مشکلات اقتصادی، سوخت و دیگر مسایل را که برای مردم این کشور دردسرزا زا شده، حل نموده و توطئه های آنها را نیز خنثی نماید که با یاری خدا و تلاش این امر محقق خواهد شد.
نظر شما