حسین جوادی آملی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با تشریح دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر، اظهار داشت: عرصه فرهنگ و هنر مازندران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون و بویژه در دولت سیزدهم با فراهم شدن امکانات مورد نیاز و توسعه زیرساخت ها، موفقیت های زیادی را کسب کرد و هنرمندان متعهدی را به جامعه هنری معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر در نوع خود بی بدیل و چشمگیر است، گفت که تربیت هنرمندانی متعهد و دلسوز و تولید آثار فاخر و ارزشمند حاصل دستاوردهای انقلاب اسلامی برای جامعه و بویژه برای جامعه هنری است.
وی با اشاره به اینکه کار در عرصه فرهنگ و هنر از گستردگی خاصی برخوردار است، ایجاد خودباوری در بین مردم را مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی و رمز موفقیت کشور در مراحل مختلف عنوان کرد و گفت: متناسب با افزایش جمعیت و نیازهای لازم و ضروروی، به برکت انقلاب اسلامی موسسه های فرهگی و هنری، آموزشگاه های آزاد علمی، کانون های مساجد و چاپخانه ها نیز در مازندران گسترش یافت و این استان اکنون در بخش های مختلف حرف های زیادی برای گفتن دارد.
تحول در حوزه فرهنگ و هنر مازندران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، شاهد ایجاد تحولی بزرگ در حوزه فرهنگ و هنر این استان هستیم، گفت: ایجاد و توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری در تمام شهرهای مازندران و حتی مناطق محروم، تکمیل طرح های عمرانی در حوزه فرهنگی، تربیت هنرمندان دینی و متعهد و دلسوز به نظام، معرفی چهره های برتر، دریافت چندین جایزه توسط هنرمندان در رقابت های معتبر داخلی و بین المللی و برپایی رویدادهای مختلف فرهنگی در مازندران از جمله دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر این استان است.
تکمیل طرح های عمرانی
جوادی با بیان اینکه در دولت های گذشته حوزه فرهنگ و هنر مغفول مانده بود و هنرمندان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کردند، خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامی و با درایت دولت مردمی سیزدهم مجتمع بزرگ تالار مرکزی ساری با قدمت ۱۵ ساله با تامین منابع مالی مورد نیاز تکمیل شد.
وی با اشاره به اینکه مجتمع بزرگ تالار مرکزی ساری که ساخت آن از سال ۱۳۸۶ آغاز و تا سال گذشته نیمه تمام مانده بود، ادامه داد: طی یک سال اخیر و از زمان روی کار آمدن دولت مردمی مراحل ساخت آن تکمیل شد.
این مقام مسوول افزود: بهرهبرداری از مجتمع تالار مرکزی ساری به عنوان بزرگترین و مهمترین زیرساخت فرهنگی و هنری این استان یکی از مطالبات جدی هنرمندان این استان بود که با ورود جدی دولت سیزدهم به پرونده ۱۵ ساله این پروژه، روز جمعه ۱۱ شهریور به سرانجام رسید.
به گفته جوادی این مجتمع که ساخت آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شده بود طی چندین سال به مرحله تکمیل نرسیده بود اما طی یک سال گذشته و از زمان روی کار آمدن دولت انقلابی بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این مجتمع در نظر گرفته شد تا با تکمیل و تجهیز و ساخت به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی اظهار داشت: این مجتمع در زمینی ۵ هزار و ۳۰۰ متری و با زیربنای ۱۲ هزار و ۳۸۰ متر مربع ساخته شد و یکی از مجهزترین مجموعههای فرهنگی و هنری کشور به حساب میآید، همچنین تالار مرکزی ساری دارای سه سالن با مجموع ظرفیت ۹۴۶ نفر شامل سالن نمایش با ظرفیت ۶۰۱ نفر، سالن سینما با ۱۸۷ صندلی و سالن موسیقی با ۱۵۸ صندلی است که با تجهیزات جدید در اختیار اهالی فرهنگ و هنر مازندران قرار میگیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ا افزود: این مجموعه علاوه بر این سه سالن، دارای فضاهای کارگاهی، اداری و آموزشی نیز است که امکان تجمیع بخشهای فعالیتهای هنری مرکز استان در یک مجتمع را فراهم میکند. ۴۷۶ متر فضای کارگاهی و تمرینی، ۳۷۰ متر فضای اداری و ۲۵۰ متر فضای آموزشی در این مجتمع ایجاد شده است.
تامین ساختمان اداری مناسب در برخی شهرها
این مقام مسئول با بیان اینکه در برخی شهرها فاقد مجتمع و ساختمان اداری هستیم، گفت: با کم و همراهی دولت سیزدهم تلاش می شود این مشکل در قالب تهاتر برطرف شود و بعنوان نمونه در چالوس در آینده ای نزدیک این مهم محقق خواهد شد و هنرمندان این شهرستان از تالار مناسب برای انجام کارهای فرهنگی و همچنین ساختمان اداری مستقل بهره مند می شوند.
جوای بیان کرد: در نوشهر نیز یک مجتمع فرهنگی هنری در زمین متعلق به بنیاد شهید احداث شده بود پس از تعامل صورت گرفته با مسئولان بنیاد شهید مازندران، این مشکل نیز رفع شد که این مهم بیانگر اتحاد و همدلی بین دولتمردان سیزدهم است.
باز شدن گره های کور فرهنگی در دولت سیزدهم
وی با بیان اینکه گره های کور زیادی در حوزه فرهنگ و هنر مازندران بود که دولت سیزدهم با تدبیر و درایت آن را باز کرده است، گفت: در رامسر نیز بنای ساختمان اداری که ۱۸ سال طول کشید و میراث فرهنگی نیز مدعی بود، این مشکل نیز با تعامل و همکاری مسئولان و با دستور وزاری مربوطه با تهاتر در حال رفع شدن است که در قالب آن ساختمان اداری ارشاد به همراه کتابخانه در این شهرستان در حال راه اندازی است.
وی گفت: با اهتمام دولتمردان سیزدهم و در مجموع در حوزه عمرانی مازندران شاهد اتفاقات خوبی هستیم که از جمله آن تامین ۷۰۰ میلیارد ریال برای تهیه زمین مورد نیاز برای احداث ساختمان در یکی از شهرهای استان و همچنین با اهدای یک قطعه زمین توسط یکی از خیران، عملیات اجرایی احداث ساختمان اداری در آینده نزدیک در خلیل هر آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه با توحه به کمبود اعتبارات، اما طرح های مطلوبی با همدلی تمام مسئولان دولت سیزدهم در مازندران در حال اجراست، افزود: در فریدونکنار نیز طرح احداث ساختمان اداری با سرعت در حال انجام است.
عدالت رفتاری با توسعه امکانات فرهنگی در شهرستان ها
مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران با بیان اینکه کار در عرصه فرهنگ و هنر بابد ریشه ای و عمیق باشد، گفت: با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم و در راستای انجام و اجرای عدالت رفتاری در عرصه فرهنگ و هنر، با توزیع اعتبارات و برنامه های مختلف فرهنگی در شهرستان ها، این مهم محقق شد و پس از این شاهد فعالیت بیش از پیش شهرهای مختلف مازندران در عرصه فرهنگ و هنر خواهیم بود.
اتفاقات بزرگ در عرصه رسانه
جوادی با بیان اینکه در عرصه رسانه اتفاقات بزرگی در مازندران و برای اولین بار با همراهی استاندار دو مصوبه گرفتیم، گفت: در گذشته بسیاری از امور چاپی به خارج از استان می رفت که اکنون با افزایش ظرفیت و با دستور استاتدار، تمام دستگاه های اجرایی موظف شدند تمام امور مربوط به چاپ را در استان به سرانجام برسانند.
وی افزود: در حوزه رسانه در سال گذشته ۹۰ میلیارد ریال آگهی بین رسانه ها توزیع شد که ناعادلانه بود و با دستور استاندار، کمیته توزیع آگهی با حضور نمایندگان رسانه ها تشکیل شد تا آگهی ها به طور عادلانه بین رسانه ها توزیع شود و این اتفاق خوبی بود که برخی استان ها در حال الگو برداری هستند.
وی گفت: بهترین افراد در کشور در حوزه رسانه از مازندران هستند و به نظام کم ک کرده اند تا شکوفا شوند و هم اکنون در مازندران ۲۰ نشریه و ۱۷روزنامه در حال فعالیت هستند که این امر بیانگر وجود ظرفیت فراوان در بین هنرمندان ان استان است. و درصدد
۱۰ شهر ۱۰ اتفاق بزرگ
وی اظهار داشت: با درایت دولت سیزدهم در برنام های فرهنگی و هنری انعطاف عظیمی در حال شکل گرفتن است تا شهرهای مازندران براساس سابقه و استعدادهای موجود به صورت تخصصی در هر رشته ای ورود پیدا کنند و این مهم با اجرای طرحی با عنوان ۱۰ شهر ۱۰ اتفاق بزرگ در مازندران عملیاتی شده است ...
وی داشتن سابقه و شناسایی ظرفیت های موجود را از جمله اهداف اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: بعنوان نمونه هنرمندان شهرستان تنکابن در حوزه تخصصی تئاتر، رامسر در حوزه تخصصی نویسندگی، نور، نوشهر و چالوس در فضای تخصصی رسانه و قائم شهر در فضای مجازی فعالیت تخصصی خود را آغار خواهند کرد.
وی، برپایی جشنو اره بومی محلی نوجوان مازنی در مدارس و جشنواره استعدادیابی کاتی با شرکت تمام مازندرانی های مقیم کشور را از جمله طرح ها در دست اقدام با هدف مردمی برگزار کردن این جشنواره ها عنوان کرد و گفت: یکی از محاسن برگزاری این جشنواره ها فراگیری و گستردگی جمعیت آن و همچنین ایجاد محبت و همدلی در بین مردم است.
پیشرفت در عرصه فرهنگ و هنر مازندران
این مقام مسئول با بیان اینکه وضعیت فعلی عرصه فرهنگ و هنر مازندران با ۴۴ سال گذشته به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست و به برکت نظام اسلامی این استان در تمام شاخص های ذیربط حرف های زیادی برای گفتن دارد، خاطرنشان کرد: هم اکنون چایخانه های زیادی با برخورداری از پیشرفته ترین امکانات در مازندران فعال است و به همین خاطر نیز مقدمات سفارش چاپ توسط هنرمندان مازندرانی از ۱۵ استان دیگر در حال نهایی و عقد قرار داد است.
جوادی با اشاره به اینکه در حوزه نشر نیز مازندران از بهترین ناشران کشوری بهره مند است، گفت: برخورداری این استان از بهترین ناشران ثمره تلاش نظام و سرمایه گذاری در عرصه فرهنگ و هنر است و این از برکات ارزشمند انقلاب اسلامی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به تغییر رویکرد سینما و تئاتر، در مازندران و اقدامات صورت گرفته در این بخش از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، افزود: با تلاش های صورت گرفته و بواسط وجود امکانات مورد نیاز، تئاتر فجر امسال در مازندران برگزار شد که این این رویداد بزرگ فرهنگی در دیار علویان بود.
راه یابی ۲۰ اثر به بخش پایانی جشنواره تئاتر فجر
جوادی از راه یابی ۲۰ اثر به بخش پایانی جشنواره تئاتر فجر خبر داد و گفت: راه یابی ۲۰ اثر به جشنواره تئاتر فجر بیانگر وجود ظرفیت های فراوان در بین هنرمندان مازندرانی است و به طور حتم شاهد کسب موفقیت های بیشتری توسطه هنرمندان این استان در دیگر جشنواره ها هستیم.
وی بیان کرد: مازندران در عرصه سینما نیز از هنرمندانی بهره مند است که در کشور حرف اول را می زنند و در طول ۴۴ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی به موفقیت های زیادی نیز دست یافتند که این امر ماحصل تلاش مدیران است.
معرفی چهرههای برتر هنرهای تجسمی
این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت هنرمندان مازندرانی در بخش هنرهای تجسمی در سطح کشور، گفت: ظرفیت های فراوان هنرمندان این استان در هنرهای تجسمی بر کسی پوشیده نیست و چهره هایی به کشور معرفی شدند که در عرصه فرهنگ و هنر همچنان می درخشند.
جوادی، تبدیل مراکز فساد و فحشا در زمان طاغوت به مکانی برای عرضه هنر را از جمله دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر دانست و با بیان اینکه بسیاری از جاهایی که در رژیم پهلوی به مکانی برای ترویج فساد و فحشا بود، اکنون به برکت انقلاب اسلامی ایران به مکانی برای عرضه هنر تبدیل شده است بگونه ای که با شناسایی این مراکز فساد و تبدیل آن به مکانی برای گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری، علاوه بر رفع برخی مشکلات، شاهد نتایج بسیار مثبت آن در سایر بخش ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه هنرمند باید متعهد و دلسوز نظام باشدف گفت: تربیت هنرمندانی متعهد و دلسوز از دیگر برکات ارزشمند انقلاب اسلامی به جامعه فرهنگ و هنر است و موید این مطلب مهم و اساسی نیز وجود هنرمندان دینی در مازندران است که در قالب شعر آثار گران سنگی را در چند مدت اخیر سورده اند.
پرورش جوانان متعهد و انقلابی برای جریان سازی
وی گفت: نظام اسلامی از جوانان مستعد زیادی بهره مند است که می توانند جریان سازی کنند و این مهم از برکات نظام اسلامی است که نتایج حاصل از ان را نیز در عرصه های مختلف شاهد هستیم.
نظر شما